Moje ustawienia w kosciele, podczas pierwszego i na razie jedynego slubu z 10D + 420EX + Tamron 28-75 2.8 (gdyby byl baaardzo ciemny kosciol podpialbym 50 1.8 i wiecej biegal ):

Tryb M
ISO 400
Migawka 1/80 albo 1/60 (czesciej)
Przyslona - w zaleznosci od ptorzeby, miedzy 2.8 a 5.6 - znajomy robiacy sluby 10D mowil zeby bez obaw tak ustawiac, z pozostalym swiatlem lampa sobie poradzi i mial racje - pierwszy raz robilem dluzej na M, zaufalem lampie i jestem zadowolony

Lampa - 420EX z softboxem Lumiquest, FEC na -1 - tu popelnilem blad, na nastepnym slubie bedzie -1/3.
Format zapisu: RAW.

Do slubow nie zamierzam podchodzic zarobkowo. Jest to fajne doswiadczenie jako fotoreporterka, najczesciej dla znajomych zamierzam robic i dawac ok 30 odbitek 15x21 w ramach prezentu slubnego.
Przyjemne doswiadczenie gdy podchodzi sie do niego wlasnie bezstresowo - poeksperymentowac, z ogniskowymi, GO, kadrami , a nie zawodowo i przytlaczac sie odpowiedzialnoscia.
Na tym slubie na ktorym bylem "zawodowiec" robil G3 z 420EX i blyskal bardzo silnie wiec podejrzewam ze wiem co mu wyszlo .
Fotki (exif tez wiec nie wiem po co ja to powyzej pisalem ):
http://vitez.ceron.pl/galerie/slub1

Nastepna proba 7 sierpnia - rowniez na luzie, u znajomych... ustawienia beda podobne tylko pare detali dociagne