Cytat Zamieszczone przez kubotka
Masz rację że pstrykasz sobie fotki dla frajdy , dla siebie tylko zadaj sobie pytanie czy potrzebujesz 1DMkII czy wykorzystarz go w pełni , bo jesli nie to na co ci on ???
cytat z mojej pierwszej wypowiedzi w tym wątku:
"...więc tak sobie myśle albo o następcy 10D (crop 1,3), "3D", albo o 1DMkII i to tylko ze względu na "solid rock" konstrukcje plus wodoszczelność."

Uwierz mi G3 w mojej sytuacji (częściowy paraliż lewej ręki) był idealny. Gdyby umiał ustawić ostrość i dzieci (2-3 latki) nie uciekały mi z kadru zanim zrobie zdjęcie nie zmieniałbym go!

a na razie nie czuję takiej potrzeby
czy chcesz mi powiedzieć, że nie przeszkadza Ci brak:
- info o iso wizjerze,
- spotu,
- czy "stosunkowo ciemny"wizjer Ci nie przeszkadza przy ślubach pomijając crop 1.6

Jeśli "dorosnę...
Proszę nie wpadajmy w skrajności
Sądząc po samplach w sieci ISO 3200 mi nie przeszkadza po zabiegu u NoiseNinja. Jak będę w Brnie (zawody MotoGP), albo znowu zaczepie właściciela Porsche Turbo w Monaco to mi się chyba przyda 8 fps. Poza tym Ty szukasz w Marku innych ficzerów. Co w tym złego, że chcę zdjęcia bez szumu plus to co pogrubiłem wyżej. Choć jeśli piszemy szczerze to po wczorajszej wizycie u TommyJ mam mieszane uczucia co do wagi zestawu ... a miałem w ręce tylko 24-70...

A w ogóle idźcie w cholerę bo jeszcze SE kupie 10D przez Was

Kubotka jakie nastawy w lampie stosujesz w kościele? Używasz stofen/ lumiquest ?
Jakie iso, czasy?

pozdrawiam,
Paweł