Cytat Zamieszczone przez kubotka
Masz rację że pstrykasz sobie fotki dla frajdy , dla siebie tylko zadaj sobie pytanie czy potrzebujesz 1DMkII czy wykorzystarz go w pełni , bo jesli nie to na co ci on ???
A co to ma do rzeczy? Skoro np. 10D mi pasuje (znacznie bardziej niż G5), to nieważne czy "wykorzystam go w pełni" czy będe pstrykał na zielonym. Grunt, żeby było fajnie. I jeżeli w pewnym momencie stwierdzę, że chciałbym 1DMkII - właśnie dla frajdy, przyjemności poznawania nowej zabawki itp. - to go po prostu kupię.

Tylko po to abyś mógł go wpisać w stopkę i pochwalić się przed innymi :wink:
Między innymi ;-) Ale przede wszystkim - patrz powyżej.

Ja również robię zdjęcia ślubne 10D i jakąś tokinką która tylko wygląda "profesjonalnie" Ale zamówień mam co niemiara
Ależ bardzo się cieszę Na p.r.f.c był kiedyś facet, który robił super zdjęcia ślubne G3 z lampą. Nie wspominając już o tym, co Janko Muzykant wyprawiał z Fuji 2400.

Wiesz co różni "profesjonalistę" od amatora w kwestiach sprzętowych? To, że profesjonalista musi uzasadniać zakupy rachunkiem zysków i strat - "czy obiektyw się zwróci". Amator - jest ograniczony tylko zasobnością kieszeni, zdrowym rozsądkiem i wrednością żony (to w innym wątku :-D)