Chyba nie zauwazyles emotikonaZamieszczone przez DarekSzu
.
"" oznacza ze ŻARTOWAŁEM
![]()
Chyba nie zauwazyles emotikonaZamieszczone przez DarekSzu
.
"" oznacza ze ŻARTOWAŁEM
![]()
OKi jakoś mam kiepski dzień - sory![]()
Analog i cyfra
Darek.. niektorzy wogle by nie umieli... bo nie ma tam rawa![]()
![]()
RAW polega wlasnie na obrobce recznej materialu a nie przez soft aparatu. Chyba rozumiesz porownanie :PZamieszczone przez Czacha
Zrobiłem może 100 fotek w RAWie.
Zgrałem na PC, i przerobiłem na JPEG.Obrabiałem JPEG bo lepiej wychodziły.
Jedynie w jednym RAWie zmieniłem temperaturę.
Ja odkładam RAWa na inny czas - nieznany.
//mj
ja teżJa odkładam RAWa na inny czas - nieznany.![]()
ale nie dlatego, że uważam ze ten nie tego to z tym, ani też nie dlatego ze nie umim
po prostu ostatnio nie mam czasu, by się z tym chrzanić
Oj bitwy ,bitwy o sprzęt .... czy to ważne czy ma się G#3 czy 1DsmarkII ważny jest człowiek który robi zdjęcia super sprzętem albo fotografie zwykłą głupawką![]()
Ja kupiłem swoje body 10D od gościa który przywiózł ze stanów 1DsmarkII i to jego opinia "nie zauważyłem praktycznie żadnej różnicy"
Ja zaczynałem od Camedii 5050 , potem 300D , teraz 10D i co z tego a wcześniej Zenity , Zorki , Ahhh........
Pokażcie swietne fotografie które wzbudzą jakieś emocje a wtedy możecie kupować super sprzęty ...
Canon 10D
Ale są w śród nas onaniści sprzętowi .... do których ja należę .... i tyle. Liczy się też chęc posiadania. I nie ma co owijać w bawełne, bo to prawda.Oj bitwy ,bitwy o sprzęt
Każdy chce mieś "najlepsze", niektórzy "najdroższe - bo najlepsze". I dobrze. Tak ma być.
Jestem przeciwnikiem sprzętu używanego. Ma być nowy!!!!!
A co do pytania - tematu EOS 10D, czy warto? - TAK WARTO. Jakbym mial 20kPLN to bym sobie kupił 1DMII. Nawet poto, żeby robic zdięcia rodzinie po objedzie u babci.
//mj
To tylko chęć posiadania..... a nie o to chodzi w fotografii w ten sposób mamy wyrażać siebie , przedstawiać świat naszymi oczyma a nie wychwalać się jaki kto to ma sprzęt , jeśli fotografia idzie w tym kierunku to jest to bardzo smutne i tyle...![]()
![]()
![]()
Do sztuki trzeba też dorosnąć , sęk w tym że niektórzy nie dorastają nigdy......cóż takie jest życie..... tylko co wam to daje ?????? Szczęście , zadowolenie czy też pogoń za pieniądzem (wieczna)![]()
![]()
![]()
Canon 10D
Ja lacze te dwie rzeczy ze soba... robie takie fotki dzieki temu ze mam odpowiadajacy mi mozliwosciami, funkcjami i cechami sprzet, ze lubie nim robic i dobrze go dopasowalem do poziomu swoich potrzeb i umiejetnosci.Zamieszczone przez kubotka
Tzw "warsztat fotografa" to przeciez nie tylko sama teoria, ale rowniez dopasowane narzedzia tego warsztatu.