Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678
Pokaż wyniki od 71 do 75 z 75

Wątek: Eos 10D , czy warto ?

Mieszany widok

Uzależniony Awatar Przemek Białek
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

A wszystko zalezy od swiatla w kosciele. Ale chyba troche schodzimy z tematu watku. pozdr.
    dokladnie tak jest niektore koscioly sa tak ciemne ze jesli nie masz lampy to tylko statyw pozostaje, ew obiektyw np 1,8 i iso 400

a jak pokazujecie swoje fotki koscielne i plenerki tez cos zaprezentuje, sa to moje pierwsze zdjecia tego typu...
    http://fotogalerie.pl/galeria/bandit1541
    dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
    "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Odnosnie eTTL - ja nie narzekalem bo wiem jak on dziala. Najczesciej stosowalem pomiar centralnie wazony i FEL na twarze. Na nastepnym slubie bedzie pomiar punktowy i FEL na twarze.

Odnosnie bez lampy - w tym kosciele co robilem spokojnie poradzilbym sobie bez lampy z F2.8 iso400 albo 800, albo niedoswietlenie w RAW i pozniej wyciaganie przy wywolywaniu, ale przy f2.8 czy nawet 1.8 czesto juz GO za krotka wychodzi... i dlatego by moc stosowac 4.0, 5.6 itp przydaje sie doswietlac lampa, a by zachowac naturalnosc oswietlenia przydaje sie -1/3 sily lampy i softbox.

7 sierpnia bede robil w ciemnym kosciele - panna mloda uprzedzila mnie o tym. Wiec ustawienia beda podobne i lampa rowniez w uzyciu. Nie unikam lampy gdy wiem jak jej uzywac i wychodzi mi z nia tak jak chce by wyszlo .

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek Białek
    A wszystko zalezy od swiatla w kosciele. Ale chyba troche schodzimy z tematu watku. pozdr.
    dokladnie tak jest niektore koscioly sa tak ciemne ze jesli nie masz lampy to tylko statyw pozostaje, ew obiektyw np 1,8 i iso 400

a jak pokazujecie swoje fotki koscielne i plenerki tez cos zaprezentuje, sa to moje pierwsze zdjecia tego typu...
    http://fotogalerie.pl/galeria/bandit1541
    OoOoo kolega z siłowni :wink:

Uzależniony Awatar Przemek Białek
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

7 sierpnia bede robil w ciemnym kosciele - panna mloda uprzedzila mnie o tym. Wiec ustawienia beda podobne i lampa rowniez w uzyciu. Nie unikam lampy gdy wiem jak jej uzywac i wychodzi mi z nia tak jak chce by wyszlo .
    po to wymyslono e-ttl zeby ulatwic nam zycie, a mialo to wygladac tak jakby nieuzywano wcale lampy, w niektorych przypadkach tak sie udaje, jednak rozne sa miejsca i nierownomiernie oswietlone, tak jak napisal Vitez niekiedy, podkreslam niekiedy bez lampy nie da sie obejsc....

OoOoo kolega z siłowni

oco biega nie rozumiem!
    dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
    "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek Białek
    oco biega nie rozumiem!
    bez urazy to byl taki zarcik :wink: ...nie raz mam specyficzne poczucie humory ...pewnie nawet chlopaki z Monty Pythona by nie zrozumieli

Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678

Uprawnienia umieszczania postów