Strona 14 z 15 PierwszyPierwszy ... 412131415 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 144

Wątek: [Notch Johnson] Moje skany

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Dobra, nie mówię. Jesteś przekozak, świat jeszcze nie dorósł do Twoich zdjęć ale na pewno kiedyś dorośnie. Twoje wnuki będą miały złote życie tylko nie niszcz negatywów.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Domyślnie

Ze skrajności w skrajność jak byś miał okres.

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

I tym optymistycznym akcentem skończymy moją w tym wątku obecność, przynajmniej do czasu aż jakieś ciekawe zdjęcia się pojawią. Na przekomarzanki z małolatami szkoda mi czasu.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

z tych dobrych :
    43 niecały cień
    46 tabliczka w głowie. Dla ciekawszego efektu spróbowałbym obciąć prawe zakończenie murka przy jednoczesnym zachowaniu pozycji tego zielonego (przesunął aparat w prawo i obrócił w lewo)

z tych gorszych :
    42 no fajnie, dzieciak ze skimem, i co dalej?
    44 czarny kloc zamiast rolek. Do tego kadr totalnie badziewny.
    45 takie trochę streetphoto'owe. Zwiększyłbym kontrast w postprocessie.

Domyślnie

42 Podoba mi się to zdjęcie właśnie dlatego, że jest dzieciak ze skimem, może to i głupie
    44 Rolki faktycznie ciemne ale głównie mi chodziło o pokazanie postaci na mini i jakąś logówke eventową a do tego wyczekałem aż latawce jakoś się ułożą.
    45 na szeroki kąt nie mam osłonki i słońce mi się wbiło w obiektyw ale podoba mi się kadr wiec wrzuciłem.
    46 Jak bym przesunął aparat w prawo i obrócił w lewo to bym spadł z conajmniej 3 metrów

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Notch Johnson Zobacz posta
    46 Jak bym przesunął aparat w prawo i obrócił w lewo to bym spadł z conajmniej 3 metrów
    Jak jest dość czasu, to można ustawić aparat z idealnym kadrem z wyciągniętej ręki. Te pół metra by wystarczyło, żeby słup był tam gdzie teraz jest, a koniec murka zniknął. Miałbyś wtedy fajny kadr dzielony na 3 (niebo/woda/murek). Ja bym ryzykował :P

Domyślnie

Nie uznaje zdjęć bez patrzenia w wizjer więc tak bym nie zrobił ale z drabiną może tam jeszcze kiedyś wpadnę

Wrzucam teraz trochę innych zdjęć

[47]

[48]

[49]

Miasto
    Wrocław

Domyślnie

skoro to fotografia tradycyjna to hm może jak już prezentujesz tego typu fotografie bw to warto byłoby podać przy okazji rodzaj kliszy, rodzaj wywoływacza, czas i temperaturę wołania hm?

Domyślnie

Jak cie to interesuje to ostatnie 3 zdjęcia to przeterminowany ilford hp5 wołany w d-76 1+3 czas był około 15-20 min już nie pamiętam w temp 20 stopmni

Wyżej kodak portra 400nc wołane oczywiście w labie.

Domyślnie

A co to za różnica czy cyfra czy analog przy ocenie zdjęć ?
    Nie wiem po co podawać te wszystkie technikalia zawsze mnie to śmieszy.
    A te ostatnie zdjęcia przyjemne w odbiorze.
    47 kadr przesunąłbym chyba trochę w lewo
    Pozdro

Strona 14 z 15 PierwszyPierwszy ... 412131415 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów