Dobra, nie mówię. Jesteś przekozak, świat jeszcze nie dorósł do Twoich zdjęć ale na pewno kiedyś dorośnie. Twoje wnuki będą miały złote życie tylko nie niszcz negatywów.
Dobra, nie mówię. Jesteś przekozak, świat jeszcze nie dorósł do Twoich zdjęć ale na pewno kiedyś dorośnie. Twoje wnuki będą miały złote życie tylko nie niszcz negatywów.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Ze skrajności w skrajność jak byś miał okres.
I tym optymistycznym akcentem skończymy moją w tym wątku obecność, przynajmniej do czasu aż jakieś ciekawe zdjęcia się pojawią. Na przekomarzanki z małolatami szkoda mi czasu.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
z tych dobrych :
43 niecały cień
46 tabliczka w głowie. Dla ciekawszego efektu spróbowałbym obciąć prawe zakończenie murka przy jednoczesnym zachowaniu pozycji tego zielonego (przesunął aparat w prawo i obrócił w lewo)
z tych gorszych :
42 no fajnie, dzieciak ze skimem, i co dalej?
44 czarny kloc zamiast rolek. Do tego kadr totalnie badziewny.
45 takie trochę streetphoto'owe. Zwiększyłbym kontrast w postprocessie.
42 Podoba mi się to zdjęcie właśnie dlatego, że jest dzieciak ze skimem, może to i głupie
44 Rolki faktycznie ciemne ale głównie mi chodziło o pokazanie postaci na mini i jakąś logówke eventową a do tego wyczekałem aż latawce jakoś się ułożą.
45 na szeroki kąt nie mam osłonki i słońce mi się wbiło w obiektyw ale podoba mi się kadr wiec wrzuciłem.
46 Jak bym przesunął aparat w prawo i obrócił w lewo to bym spadł z conajmniej 3 metrów![]()
skoro to fotografia tradycyjna to hm może jak już prezentujesz tego typu fotografie bw to warto byłoby podać przy okazji rodzaj kliszy, rodzaj wywoływacza, czas i temperaturę wołania hm?
Jak cie to interesuje to ostatnie 3 zdjęcia to przeterminowany ilford hp5 wołany w d-76 1+3 czas był około 15-20 min już nie pamiętam w temp 20 stopmni
Wyżej kodak portra 400nc wołane oczywiście w labie.
A co to za różnica czy cyfra czy analog przy ocenie zdjęć ?
Nie wiem po co podawać te wszystkie technikalia zawsze mnie to śmieszy.
A te ostatnie zdjęcia przyjemne w odbiorze.
47 kadr przesunąłbym chyba trochę w lewo
Pozdro