Strona 12 z 15 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 144

Wątek: [Notch Johnson] Moje skany

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Film też nie był fotografią.

Po co NJ robi zdjęcia tego sportu? Bo chce nimi coś przekazać. Emocje, jakiś mistyczny klimat. Mój komentarz jest taki, że zdjęcia są ciekawe i mi się podobają, ale nie do końca do mnie trafia to co one pokazują. Dlaczego? Opisałem powyżej.

Z drugiej strony moim zdaniem zdjęcia i tak oddają ten mistycyzm lepiej, niż film.

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Skim jak skim. Nie oszukujmy się, dość ograniczony sport. Dla mnie to raczej przypomina zabawe na kijki jako pistolety. Nie ma możliwości sobie postrzelać, to udajemy ze strzelamy ;-) Tak wyszło, że mieszkałem dośc długo w Portugalii i sporo surfowałem i jak widze teraz ludzi na skimie w Polsce to mi się troche smutno robi

Ale to nei znaczy, ze skim jest pol-sportem czy cos. Argumentacje jaką podajesz sid, jest taka że równie dobrze możnaby powiedzieć, że co Ci dają narty, skoro bramek nie strzelasz Prawde mówiąc każdy sport jest na swój sposób bezsensowny, ale na tym one polegają własnie. Że człowieka coś ciągnie do tego. Pasja, zamiłowanie.

Skip to sport wodny. Narty to zimowy. Deskorolka to cała idea street. No i ta część bardziej komercyjna. Snowboard..chciałbym powiedzieć to samo, ale tutaj niestety głównie chodzi o lans i komercje.
    Nie oszukujmy się. Zawsze mówiło się, że jest różnica w kulturze i sposobie bycie między osobami co jeżdzą na desce i na rolkach. Tak samo na snowboardzie i nartach.

Mnie narty na przykład nigdy nie kręciły. Nigdy. Ostatnio pare razy byłem na biegówkach, ale to raczej towarzysko. Fajna sprawa, ale też zastanawiałem się "po co to". A wiem, że dla wielu osób to jest naprawdę wiele.

Za to wychowałem się na deskorolce. I dla mnie snowboard jest dokładnie ewolucją ze skateboardingu. Naturalnym dla mnie było, że w momencie poznania tego sportu - automatycznie się w nim zakochalem. Chociaż nie jeżdże do dzisiaj. I nie, nie wmówisz mi że wszysto co na desce to zrobisz na nartach. Bo po pierwsze, zjazdy i snowboard to raczej żart. Nie o to w tym chodziło Jeżeli tak to traktujesz to nie dziwie się, że nie widzisz w tym nic interesującego.

Domyślnie

micles

Są to zdjęcia z jednego negatywu więc siła rzeczy jest jedna przeszkoda która leży na spocie obok mojego domu. Myślę, że kolejne zdjęcia wrzucę po wakacjach i będzie dużo innych przeszkód i różne miejsca w kraju.

Na szczęście nie doświadczam czegoś takiego jak szumy. Nie ostrych zdjęć naliczyłem 2 sztuki, pamiętaj, że to nie jest cyfra i zdjęcie nie musi być ostre jak żyleta. Myślę, że 35 spodobało ci się najbardziej z tego powodu, że jest bardziej "gładkie" od innych :-)

sid

Dla mnie sytuacja wygląda tak, dużo czasu spędzam na rowerze kiedyś bardzo dużo spędzałem na deskorolce, po jakiś konkretniejszych trikach cały się rozwaliłem. Jeżeli chodzi o przemieszczanie się po mieście to uważam, że longboard jest dużo lepszy od deskorolki.

Ale żaden z tych sportów nie dawał mi tyle frajdy co skimboarding. Mieszkając nad morzem kiedy przychodzi lato masz dość leżenia plackiem na plaży. To jest mój sposób na spędzanie wakacji, poznajesz dużo ludzi, jeździsz na zawody jak jesteś dobry masz z tego jeszcze jakieś korzyści finansowe. Cały czas się rozwijasz próbujesz jakieś nowe rzeczy. Do tego dochodzi druga strona medalu czyli wave(pływanie na falach na podobnych deskach) http://www.youtube.com/watch?v=TGsSfzeNZek . Tak naprawdę jeżeli nie spróbujesz to nie będziesz wiedział co to za uczucie.

Już niedługo powinien być znowu otwarty skimpark w Wawie tu masz mapke http://www.figlowisko.pl/Smarty/figl.../img/mapka.jpg

Co do nart i snowboard bardzo praktycznie podchodzisz do tych sportów. Osobiście wybrałem snowboard ale freestyle na nartach bardzo lubię oglądać. Te sporty są niesamowicie kreatywne szczególnie jeżeli chodzi o fotografie do tego dochodzą też deskorolka, rowery, rolki, skimboard, surfing. Fotografie tych sportów można porównać do fotografii fashion. Chodzi o zaprezentowanie ridera w jak najlepszy i najciekawszy sposób o uchwycenie jego stylu. Tak jak bywa z modelkami, masz po prostu piękną dziewczynę, naprawdę śliczną ale nie potrafi się pokazać, zaprezentować ciężko ci się z nią pracuje. Z drugiej strony jest mniej atrakcyjna modelka od której emanuje jednak takie ciepło, pozytywna energia i tak potrafi siebie zaprezentować, że zdjęcie na którym jest, jest dużo lepsze od tego gdzie miałeś poprzednią dziewczynę.

Tak samo jest z tymi sportami, masz miejsce i chcesz uchwycić jakiś trik na nim. Jest 2 riderów i każdy z nich potrafi zrobić ten trik lecz jeden z nich będzie na maksa spięty zrobi to bez gracji krzywo odjedzie, drugi natomiast zrobi to w ten sposób, że będzie to wyglądało płynnie ładnie i jeżeli to będzie grab na desce to będzie ładnie wyciągnięty a nie tylko złapany na chwile w odpowiednim miejscu.

Myślę, że możesz tego nie zrozumieć przez swoje podejście do sportu które według mnie jest bardzo mało kreatywne, czasami to, że sport jest inny i też może dawać frajde może być jego główną zaletą dzięki której wybierzesz dla przykładu deskę a nie narty i w drugą stronę.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    allxages

W Portugalii jest solidy wave to prawda i wiadomo surfing mistrzowska zajawka, ale ta odmiana skimboardu jest czymś całkowicie innym jest to bardziej deskorolka na wodzie niż coś związanego z surfingiem ale natomiast polecam jeżeli masz chwile zapoznać się z wave'owym skimboardingiem. Gdzie już na pewno jest dużo większe nawiązanie do surfingu.
    Ostatnio edytowane przez Notch Johnson ; 16-04-2010 o 11:50 Powód: Automerged Doublepost

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Dlaczego zdjęcia z analoga nie muszą być tak ostre jak z cyfry?

Chłopaki, nie kumam kompletnie o co Wam chodzi z dorabianiem ideologii do sportu.
    Lubię snowboard, bo lubię i koniec. Nie wiem o co chodzi z jakimiś lansami, ideologiami itp.

Nie oszukujmy się. Zawsze mówiło się, że jest różnica w kulturze i sposobie bycie między osobami co jeżdzą na desce i na rolkach. Tak samo na snowboardzie i nartach.

Nie zauważyłam, ale może się nie znam.

Skończmy może te dywagacje i wróćmy do fotografii.

NY - widziałam całą masę zdjęć analogowych i są ostre

Domyślnie

To powiedz mi co jest nie ostrego np. w zdjęciu 31?

I nie dorabiamy żadnej ideologi, te sporty są w innym klimacie i jeżeli lubisz snowboard jechać w dół z górki, może czasem nawet szybko to tego nie zrozumiesz :-)

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Wszystko w jak najlepszym porządku z Twoimi zdjęciami a ja istotnie nic nie rozumiem w związku z czym się żegnam.

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Notch Johnson Zobacz posta
    W Portugalii jest solidy wave to prawda i wiadomo surfing mistrzowska zajawka, ale ta odmiana skimboardu jest czymś całkowicie innym jest to bardziej deskorolka na wodzie niż coś związanego z surfingiem ale natomiast polecam jeżeli masz chwile zapoznać się z wave'owym skimboardingiem. Gdzie już na pewno jest dużo większe nawiązanie do surfingu.
    No troszke skimowałem w Portugalii jak siedziałem na plaży i nie miałem deski ze sobą. Ale to bez żadnych ewolucji. Ja nie mówie, że to złe. Ja Ciebie rozumiem i popieram

Nie zauważyłam, ale może się nie znam.
    Są rzeczy, które ciężko wytłumaczyć. Niestety. Tak jak muzyka. Są takie odmiany, że jakbyś zrozumiała co za tym stoi to byś nie uwierzyła. Tak samo tutaj. Ja nie mówiłem o snowboardzie jak sezonowym wyjeździe na stok, kupieniu karneu na 10 zjazdów/cały dzień, zjechania ładnie i wrócenia do domu. Ale nie wnikajmy już w ten temat

Ah, za to co mi się przypomniało. Jak oglądałaś ostatnie igrzyska olimpijskie to może zauważyłaś że amerykańscy snowboardziści jeździli w takich ala jeansach? Wiesz, że to nei było przypadkiem? Głośno krytykowali to, że snowboard upada jako kultura. Eleganckie, dopasowane ciuszki itd itd.

Domyślnie

Czas trochę odświeżyć temat bo mi się to zakurzyło

[38]

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    [39]

[40]

[41]

Ostatnio edytowane przez Notch Johnson ; 19-08-2010 o 21:24 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Rozumiem, że są na tyle słabe, że nie warto komentować ?

Początki nałogu Awatar jacapa
    Miasto
    Radom

Domyślnie

O ile 38 i 40 coś przedstawiają i są poprawne technicznie , to 39 i 41 są chyba raczej nieporozumieniem.
    Jacek Paduszyński
    40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astro

Strona 12 z 15 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów