Strona 1 z 15 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 144

Wątek: [Notch Johnson] Moje skany

Domyślnie [Notch Johnson] Moje skany

Jest to mój pierwszy post na forum wiec wypada się przywitać. Cześć:smile:. Fotografią się zajmuje trochę ponad rok. Zacząłem od Zenita ET teraz jestem szczęśliwym posiadaczem Canona Eos 5. Fotografie traktuje czysto zajawkowo. Nie planuje przez najbliższe 100 lat zakupu cyfry . Skaner jaki posiadam to CanoScan Lide 600f bez wypasu ale żeby na internet wrzucić zdjęcie nadaje się.

[1]
    [2]
    [3]
    [4]
    [5]
    [6]

Więcej zdjęć można znaleźć na mojej stronie www.nixonphoto.info

Czekam na opinie :-)
    Ostatnio edytowane przez Notch Johnson ; 11-12-2009 o 19:11

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Ja bym na Twoim miejscu jednak zastanowił się nad cyfrą. Z tego co widać nie ogarniasz aparatu, na cyfrze będzie Ci łatwiej nauczyć się podstaw, potem możesz już zostać oldschoolowym fotografem z duszą.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Domyślnie

W jakim sensie nie ogarniam?:smile:

Miasto
    wawa

Domyślnie

W sensie takim że te zdjęcia technicznie i merytorycznie są raczej słabiutkie.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Dlaczego są słabiutkie?
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Miasto
    wawa

Domyślnie

Sergiusz, od tłumaczenia dla czego prace wszystkich są słabiutkie to Ty tu jesteś.

Domyślnie

Ciężko żeby po roku czasu były same wypasy. Nie wiem czy przeglądałeś moją stronę. Technika wiadomo cały czas się zmienia. Co do cyfry to się nie zgodzę całkowicie.

[7]
    [8]
    [9]

Wrzucę jeszcze kilka zdjęć. Szczerze mówiąc nie uważam ich za słabe.

Różne gusta są. Przeglądając twoje zdjęcia na wypasy raczej się nie natknąłem. Nie jarają mnie śluby i dzieci. Nie chodzę do żadnej szkoły fotograficznej sam sie uczę wszystkiego nie ogarniam jedynie obróbki w ps poprawiam tylko levelsy czyli to co mogę zrobić w ciemni przy odbitkach. Myślę, że jak bym zaczął od cyfry to bym już nie robił zdjęć.
    Ostatnio edytowane przez Notch Johnson ; 11-12-2009 o 19:12

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Ja nie uważam aby te zdjęcia były słabiutkie. Ty za to nasz odmienne zdanie i chciałbym zapewne razem z ich autorem je poznać.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Miasto
    wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Notch Johnson Zobacz posta
    Ciężko żeby po roku czasu były same wypasy. Nie wiem czy przeglądałeś moją stronę. Technika wiadomo cały czas się zmienia. Co do cyfry to się nie zgodzę całkowicie.
    Ależ możesz się nie zgodzić, chociaż jakoś nie przychodzi mi do głowy sensowny argument dla czego na analogu łatwiej się nauczyć fotografii. Na cyfrze od razu widzisz rezultat, łatwiej eksperymentować z ustawieniami. Ale jak kolega woli frakcję radykalną to czemu nie od razu otworek? Na stronie byłem, nie widziałem za dużo bo nawigacja po zdjęciach strasznie niewygodna, ale z tego co widziałem to też nic specjalnego. Gdybyś numerował zdjęcia było by łatwiej coś napisać, generalnie, polecam poczytać jakieś książki o kompozycji plus jakieś o technice fotografowania.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Ja nie uważam aby te zdjęcia były słabiutkie. Ty za to nasz odmienne zdanie i chciałbym zapewne razem z ich autorem je poznać.
    Faktycznie, niektóre całkiem jakby wyjęte z "mojej drogi".
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Notch Johnson Zobacz posta
    Różne gusta są. Przeglądając twoje zdjęcia na wypasy raczej się nie natknąłem. Nie jarają mnie śluby i dzieci. Nie chodzę do żadnej szkoły fotograficznej sam sie uczę wszystkiego nie ogarniam jedynie obróbki w ps poprawiam tylko levelsy czyli to co mogę zrobić w ciemni przy odbitkach. Myślę, że jak bym zaczął od cyfry to bym już nie robił zdjęć.
    Nie wiem co to są "wypasy", ale na serio, najpierw poczytaj. Zostawiając już nawet stronę techniczną tych zdjęć, to co robisz to chaos, zdjęcia sprawiają wrażenie jakbyś zupełnie nie zastanawiał się nad kadrem tylko celował i pstrykał.
    Ostatnio edytowane przez pank ; 11-12-2009 o 18:14 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Ogólnie bez spiny wiadomo, że rękę i technikę ćwiczy się całe życie. Wybór analoga nie miał na celu pokazania jakiejś radykalności itp. Myślę że bardziej się przykładam do kadrowania mając 36 klatek na dodatek dużą przyjemność czerpie z robienia odbitek. Nie planuje raczej nigdy zarabiać na fotografii bo zarobek mam z innej równie zajawkowej pasji.

Nie wiem co to są "wypasy", ale na serio, najpierw poczytaj. Zostawiając już nawet stronę techniczną tych zdjęć, to co robisz to chaos, zdjęcia sprawiają wrażenie jakbyś zupełnie nie zastanawiał się nad kadrem tylko celował i pstrykał.

Nie obrażaj się tylko ;-)

Widać, że dużo czytałeś i jeżeli moje zdjęcia nie są zgodne z opisem z książki to znaczy, że są chaotycznie wykadrowane. Dobrze, że się wyedukowałes odpowienio i robisz zdjęcia ślubne. Nie spinaj pośladów bo mnie raczej ta rozmowa nie rusza chętnie przyjmę krytykę ale twoje argumenty jeżeli tak je można nazwać nie przemawiają do mnie i raczej wygląda to na słowa obrażonego pana fotografa.
    Ostatnio edytowane przez Notch Johnson ; 11-12-2009 o 18:23

Strona 1 z 15 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów