Strona 5 z 45 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 443

Wątek: moja opinia o lider 24

Awatar jamaicaaroma
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Lider24... bez komentarza... Zamówiłam u nich w maju zeszłego roku, Eosa 550 D. Historia powtórzyła się jak u kolegów, miał być w 3 dni, a skończyło się ponad miesięcznym użeraniem o zwrot kasy. Dopiero wypowiedzenie umowy na piśmie i telefoniczna rozmowa z właścicielem i powoływanie się na konkretne przepisy prawne poskutkowały zwrotem kasy. (Najlepsze jest to, że w momencie tej rozmowy, Pan właściciel oznajmił, że niestety ale właśnie akurat w tym dniu rano aparat został do mnie wysłany, co okazało się oczywiście bzdurą).

Co ciekawe, w internecie chodzą pogłoski, że firma działa w ten sposób, że kasę od klientów wpłaca na różne dziwne lokaty i w ten sposób generuje zyski (to tłumaczy opieszłość w wysyłce sprzętu), a jego sprzedaż, jest tylko "ubocznym procesem" kiedy klient za bardzo się piekli o kasę (część klientów obsługują normalnie, żeby nie mieć samych negatywnych opinii)

Domyślnie

Kupiłem u nich 400d za 700 pln . Najpierw dostałem body bez muszli ocznej i znaczka 400d, lecz całość w stanie BDB. Napisałem e-maila, że brakuje mi tych dwóch elementów. Po dwóch dniach kurier przywiózł mi inne body praktycznie bez śladów użytkowania, w stanie idealnym. Z dostawą i kontaktem nie było najmniejszych problemów. Ze swojej strony polecam.
    C40d + 400d + 17-55 IS + 50 f1.8 + 85 f1.8 + Falcon 8 mm + 70-200 f4 L 430 EX

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

witam!!! ja również dorzuce swoje 3 grosze. W połowie kwietnia tj 16 kwietnia bodajże zakupiłem w lider24 canona 7d+17-55 czekałem miesiąc (jestem cierpliwy). Po miesiącu tj okolice 15 maja 2011 spytano mailowo czy dalej będę oczekiwał na sprzęt czy zwrot kasy, poprosiłem o zwrot. Do dziś pieniędzy nie ma na koncie. Około tydzień po mailu o zwrocie kasy zaczałem dzwonić, tłumaczenie, że księgowa zawaliła, przepraszamy pana za sytuacje, wydawało mi się, że sprawa już będzie załtwiona, kolejny tydzień kasy nie ma. Postanowiłem wezwać pisemne wezwanie do zwrotu pieniędzy. Lider 24 odebrał pismo tydzień temu (dałem im 7 dni na zwrot pieniędzy). Jutro wale na policje, ponieważ jest to skrajna bezczelność i chamstwo. Dodam, że w czwartek tj 9 czerwca rozmawiałem z gościem ze sklepu telfonicznie - jaki zdziwiony!!! Miał za chwilkę oddzwonić, żeby wyjaśnić - myślicie, że oddwonił??? To utwierdza mnie w tym, że z takim buractwem trzeba walczyć. Ja ze swojej strony postaram się, żeby w sieci było możliwie dużo informacji, żę ten sklep i obsługa pozostawiają wiele do życzenia, pozdrawiam

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez przemasban Zobacz posta
    postaram się, żeby w sieci było możliwie dużo informacji, żę ten sklep i obsługa pozostawiają wiele do życzenia, pozdrawiam
    Co z tego, że się postarasz? To tak samo jak na autostradzie zgłasza się wariatów lecących ponad 200 i trąbiących na wszystkich - daje to tyle ile nic.

W PL brakuje organu, który by kontrolował takie sklepy. Podobne historie zdarzają się ludziom kupujących na allegro w sklepach o zaznaczonej miejscowości: INTERNET. Dzieje się tak samo. Natomiast organy ścigania nic sobie z tego nie robią.

W lider 24 zamówiłem kartę pamięci, skusiła mnie wyjątkowo niska cena i szybkość gdyż potrzebowałem jej na sesję. Karta przyszła nie w przeciągu trzech dni, ale tygodnie w dodatku miałem wpłatę na konto, a kurier chciał zapłaty...

Użeranie się z nimi poskutkowało zgłoszeniem na policję. Minęło już pół roku, a pieniądze znalazły się na koncie dopiero w kwietniu. Policja zareagowała tak jak się spodziewałem - cisza... Nic więcej.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez N00bek Zobacz posta
    Użeranie się z nimi poskutkowało zgłoszeniem na policję. Minęło już pół roku, a pieniądze znalazły się na koncie dopiero w kwietniu. Policja zareagowała tak jak się spodziewałem - cisza... Nic więcej.
    A co miała zrobić Policja? Pojechać i ich spałować? Takie sprawy się raczej do Proroka zgłasza...

a co do instytucyj - właśnie mamy ich za dużo - np. PIH, Rzecznik Konsumentów...

zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Co do mojej sytuacji muszę dodać, że wczoraj tj 14.06.2011r. zwrócono mi pieniądze wraz z należytymi odsetkami, nie wiem czy jest to związane z kilkoma opiniami jakie pozwoliłem sobie zamieścić w sieci, czy po interwencji znajomej "prawnik"

Kolego N00Bek, trzeba przestrzegać przed takimi instytucjami, pomyśl tylko, że masz zamiar coś kupić w lider24, trafiasz tutaj i być może zaoszczędzisz sobie problemów, które miało wiele osób, pozdrawiam

Domyślnie

przestrzegam przed lider24 - pawel m. wlasciciel to klamca, oszust i pieprzony partacz.

Zamowilem w polowie kwietnia obiektyw i lampe, cena byla fajna wiec cala kase przelalem od razu. Po tygodniu zaczalem sie niepokoic i dopytywac kiedy bedzie realizacja - okazalo sie, ze sprzet bedzie w ciagu 7 dni roboczych. Co ciekawe na allegro pojawila sie kolejna aukcja z tym samym obiektywem wiec zalozylem, ze nie mieli ich na stanie ale juz niedlugo beta - czekalem. Po kolejnych 7 dniach po zrobieniu "delikatnego" rabanu dostalem maila z pytaniem, czy bede czekal kolejne 7 dni. Czekalem juz dlugo wiec powiedzialem ok. Po kolejnych 7 dniach zadzwonilem, powiedzialem co o nich mysle i zarzadalem zwrotu kasy. Kasy nie bylo, nikt nie dzwonil wiec zadzwonilem ponownie i zjebalem do suchej nitki ktora powtarzala mi, ze maja 14 dni na zwrot kasy i powiedzialem, ze zrobie im reklame w internecie i zaangazuje w to allego i ceneo. Nie pomoglo wiec napisalem paszkwila na ceneo. ZADZIALALO - koles oddzwonil do mnie z morda ze kase mi zwrocili i zebym anulowal komentarz. Wysmialem go i usiadomilem co mysle o jego praktykach. Kasa znalazla sie na moim koncie po kilku minutach po naszej rozmowie. Kolesiowi chyba zmiekla pala i na mailu poprosil mnie o usuniecie komentarza i wtedy wysle mi moj sprzet + 2 filtry. O jaki ja bylem glupi - anulowalem komentarz a on oczywiscie zgodnie z umowa "wyslal" mi sprzet. Po kilku dniach wylaczonego telefonu pawla m. udalo mi sie z nim skontaktowac no i posypaly sie kolejne sciemy: ze paczka wrocila, pozniej ze adres byl zly, pozniej ze magazyn zle wyslal itp. Bujalem sie tak przez kolejne kilka tygodni az w koncu zadzwonilem i powiedzialem mu "dziekuje".

UWAGA: proponuje, aby kazdy wyrolowany przez lider24 napisal odpowiedni komentarz na ceneo oraz skrobnal maila ze swoja historia do allegro. W koncu to ich 2 podstawowej kanaly reklamowe - na ceneo wygrywaja cena na swoje wirtualne produkty, a na allegro dziala ich sklep. POLECAM
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    no tak, nie da sie edytowac wiadomosci... bez sensu...

tak czy inaczej, odradzam kontaktow z firma Lider24
    Ostatnio edytowane przez wally666 ; 16-06-2011 o 22:16 Powód: Automerged Doublepost

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Świecie

Domyślnie

To może i ja dopiszę swoją historię.
    Zamówiłem u nich w zeszłym roku C 70-300 is w bardzo atrakcyjnej cenie 1440 zł. Dostałem go, lecz dopiero po 4 tygodniach gdy już traciłem nadzieję że w ogóle go dostanę. W białym pudełku więc pewnie z jakiegoś zestawu. . Bez jakichś wielkich kłótni bo jestem cierpliwy i spokojny. Tak że historia z happy endem ale i z pewnym niesmakiem. Kolejny raz raczej nie skorzystam.
    S1 IS, 5DII + BG-E6, C24-105/4 L, C70-300/4-5.6 IS USM, C50/1.4, C28/1.8, Metz 58 AF1, LowePro Nova 190, LowePro FASTPACK 250

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Tam trzeba posłać nie policję, ale paru łysych; oni wiedzą, jak szybko i skutecznie załatwiać podobne sprawy. Właściciel dawno powinien siedzieć... (albo prosić o litość).

Domyślnie

Tragedia!!!!!
    Najpierw mówili, że produkt będą mieli do 4 dni - więc zamówiłem u nich Canona 5d + obiektyw + lampa. Chciałem zapłacić przy odbiorze ale okazało się że niema takiej możliwości..więc wpłaciłem na konto. Po siedmiu dniach zniecierpliwiony zadzwoniłem i gość poinformował mnie łaskawie, że jeszcze nie dostali towaru.. Potem dzwoniłem popędzając ich conajmniej 10 razy dziennie - zawsze podawali mi inną wersję. Wyglądało to tak jakby oni mi łaskę robili!! Po trzech tygodniach wycofałem zamówienie. Pieniądze mieli mi zwrócić odrazu, ale trwało to kolejne dwa tygodnie...Masakra. Nigdy nie spotkałem się z tak nieprofesjonalną, niemiłą i kłamliwą obsługą!! Lider 24 na pewno jest liderem w oszukiwaniu ludzi wśród sklepów ze sprzętem fotograficznym. Podejrzewam, że to jest jakaś pralnia pieniędzy - bo nie rozumiem na 4 tygodnie 12000zł. Powinny tą firmę skontrolować.

Strona 5 z 45 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów