Strona 42 z 45 PierwszyPierwszy ... 324041424344 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 411 do 420 z 443

Wątek: moja opinia o lider 24

Domyślnie Odp: moja opinia o lider 24

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    czy prawnik miał 2m wzrostu, z 70cm w bicepsie i był wykształcony we wschodnich uczelniach co dało się w akcencie usłyszeć? bo mam wrażenie że taki prawnik najlepiej działa na takich dłużników..
    No proszę. A gdy ja nieco wcześniej wyraziłem ironiczną opinię na temat podobnego rozwiązania "prawniczego" wobec dłużników, post został skasowany, a ja otrzymałem ostrzeżenie z adnotacją, że nakłaniam do działań niezgodnych z prawem.
    Jednak w relacji z płaczem wielu osób, które dały się naciąć na różne sumy, oceniam tę sytuację z perspektywy kwartału jako nawet zabawną :-D
    "C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”

Początki nałogu

Prawda jest taka, że sprawa lider to jak ten cały amber się jawi! tu były nierealnie nieskie ceny, a tam nierealnie wysokie odsetki. Częśc zobowiązań została spełniona, ale system się posypał. taka moja opinia, choć to nie musiało dziąłać na takie samej zasadzie. eefekt zaś chyba podobny...
    70D, C. EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM, C. EF 50mm f/1,8 STM, C. 100mm 2.8L Macro IS USM, C. EF 70-200mm f/4 L IS USM, C. Speedlite 430EX II, Velbon sherpa 600R, Marumi Super DHG

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Czy ja wiem? Lider to jednak przy Amber mikroskala zjawiska...

Kolega VomitroN oczywiście miał i ma rację i przyzna to każdy, kto choć trochę liznął praktyki prawa karnego.
    Właściciel sklepu ma kłopoty jeśli chodzi o pozwy cywilne, ale postępowaniem karnym raczej nie ma się co przejmować.

Coś już napisał

i tak nic im nie zrobią prawnie... bo w papierach się wszystko u nich zgadza...
    Mi kasę oddała Pani Maszycka w ratach... ale oddała...

Cytat Zamieszczone przez foto-grafika Zobacz posta
    Dostałem zawiadomienie o terminie rozprawy w Gdańsku 28 sierpnia o 11:45
    Czy ktoś dostałem takie zawiadomienie? I czy ktoś się wybiera? Mam akurat rodzine w Gdański to pojadę na rozprawę z ciekawości i odwiedzę rodzinkę.
    Zobaczymy co wyniknie z tej rozprawy.
    Witam czy juz cos wiadomo co wyniklo z rozprawy? szkoda ze dop sie o tym dowiedzialem bo mialbym mozliwosc przyjechac.. zglosilem sprawe na prokurature i czekam co dalej chociaz czuje sie bezsilny.. dziwie sie (ale i ciesze) ze wielu osobom udalo sie odzyskac kase.. kosztem czasu, nerwow itd.. ale udalo.. ja nie zgodzilem sie na splate w ratach bo tez taka opcje p. Maszycki mi proponowal wolalem oddac sparwe od razu do prokuratury.. czy sa tu na forum osoby ktore sa zapisane do Grupy poszkodowanych na FB ? pozdrawiam, R.

Pozwolę sobie wkleić rade prawnika który śledzi na bieżąco wątek tej sprawy,może nie wszyscy to czytali......Ugoda zaproponowana przez dłużnika wydaje się niekorzystna, o ile miałoby to być uregulowane w formie ugody (tj. że wierzyciel rozkłada
    ten dług na raty). Proponuję odpisać dłużnikowi, że wzywa się go do niezwłocznego uregulowania całej kwoty i wskazać numer rachunku do wpłat. Jeśli zaś dłużnik zaproponowałby zawarcie ugody to uważam ją za niecelową z punktu widzenia wierzyciela, albowiem kształtuje ona jego sytuację gorzej, niż to ma miejsce obecnie (bo obecnie można żądać zwrotu całej kwoty, a po zawarciu ewentualnej ugody wymagalne byłyby tylko poszczególne raty z ugody).
    W toku postępowania karnego warto akcentować, że podejrzewa się, że przedsiębiorca dopuścił się przestępstwa z art. 286 kk (oszustwo),albowiem zaciągając zobowiązanie wiedział, że nie będzie mógł go spełnić (dłużnik pisze, że jest od dłuższego czasu w złej sytuacji finansowej).

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Nie do konca sie zgodze.

Wystarczy w tresci ugody umiescic zapis, ze opoznienie w platnosci ktorejkolwiek z rat powoduje postawienie calego dlugu w stan natychmiastowej wymagalnosci.

Coś już napisał

tak oczywiście, a ja zgodziłem się na spłatę w ratach i kasę mam a prokuratura ma to wszystko w du**e i dalej czekacie.

Coś już napisał Awatar fotocoto

Spojrzałem dzisiaj na stronę rzeczonego sklepu i widzę nowy lejałt, czyżby biznes kwitł najlepsze? Aż dziw bierze, że powołane do tego organa nic z tym nie zrobiły, chociaż wątpię by mieli jakiś ruch na tej witrynie z takimi laurkami w sieci. Kolega aktywnie udzielający się na forum Nikona zwrócił mi również uwagę na nową firmę zarejestrowaną w tym małym mieście, która ma super ceny.
    Canon EOS 5D Mark III body 22,1 - Aparaty Cyfrowe - Canon EOS 5D Mark III body 22,1 cena od 11479.00zł
    Widać na skąpcu o kogo chodzi bo ceny mają nie jak inni pocykane po złotówce ale od razu o 100 zł. Jak dla mnie kolejna piramida bo w zbiegi okoliczności nie wierzę. No cóż może trzeba się odkuć. Mają zabawny regulamin w którym wszystko jest ok, dokąd nie kupuje się sprzętu fotograficznego Wygląda to tak jak by spięli się z jakąś hurtownią elektro by ofertą przykryć super ofertę na foto. Ja bym uważał.
    -^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^
    5D MK II, 70-200/2.8 IS USM, EF 24-70, 12-24 Sigma, 50/1.4, 580 + 430 EX i pocketwizzard Sigma i kilka drobiazgów

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez fotocoto Zobacz posta
    Kolega aktywnie udzielający się na forum Nikona zwrócił mi również uwagę na nową firmę zarejestrowaną w tym małym mieście, która ma super ceny.
    Adres wskazuje na lokalizację w Galerii Bałtyckiej. Chyba łatwo sprawdzić jeśli ktoś mieszka w 3-mieście?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Strona 42 z 45 PierwszyPierwszy ... 324041424344 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów