Strona 32 z 45 PierwszyPierwszy ... 22303132333442 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 443

Wątek: moja opinia o lider 24

Coś już napisał

Domyślnie

Zrobiłem zakupy w Lider24 na kwotę 6820pln u Pana Pawła i Karoliny M. Pieniądze zostały przelane 7marca po 2,5tyg oczekiwania na zamówienie zrezygnowałem i usłyszałem ze na zwrot maja 7-10 dni, i zebym odeslal fakture 21/03/2012 oraz fakture korygującą 21/03/2012K co uczyniłem. Termin zwrotu pieniędzy minął 4.04.2012 wg faktury korygującej. Właściciel sklepu lub osoba podająca się na właściciela Pan Paweł M. utrzymywał cały czas kontakt mailowy i wmawiał mi ze nie dostal faktury korygującej od swojego dystrybutora oraz zwrotu pieniedzy, i mi tez nie odda pieniedzy póki nie dostanie sam pieniedzy od dystrybutora. Od 2 dni nie ma Pana Pawła w sklepie i nie odpowiada na e-maile. Zamówienie skladalem w Lider24 a nie u dystrybutora i żądam natychmiastowego zwrotu pieniędzy jak narazie bez skutecznie.

Początki nałogu

Domyślnie

Lukasz57-90, czy ty prowadzisz działalność gospodarczą? Pytam w kwestii faktur bo włos na głowie się jeży. Jeżeli tak to poczytaj choćby w necie coś na temat faktur. Choć odrobinę.
    Raz wystawionej faktury się nie oddaje. To święty dokument przed US.
    Druga sprawa. To jeżeli rezygnujesz z usługi to po wystawieniu faktury a przed dokonaniem czynności związanych z finalizacją transakcji, wystawca dokonuje korekty faktury do '0" i przesyła ją tobie. Ty to podpisujesz i jeden egz. odsyłasz wystawcy (tak było kiedyś, nie wiem czy teraz też musisz podpisać ją czy tylko ją otrzymujesz). Żadnych faktur (podstawowych) się nie odsyła. To jest niezgodne z zasadami księgowości. Nawet ty możesz zrobić do faktury notę księgową i przesłać kontrahentowi jak znajdziesz w niej mało istotne nieścisłości.
    W życiu zdarzają się przypadki jeżeli dwóch kontrahentów się zna, to może jeden oddać drugiemu, ale to już jest nie teges z punktu księgowego.
    Trzecia sprawa skontaktuj się z innymi z tego wątku, może ci coś pomogą.
    pozdrawiam

Coś już napisał

Domyślnie

Fakturę oraz fakturę korektę w orginale również pocztą dostałem.

__________________________________________________ _________
    Skontaktował się ze mną człowiek który jest zainteresowany pomocą prawną nam, jeśli zdecydujemy się na pozew zbiorowy. Cena takiej usługi będzie znana w momencie kiedy określimy ilość osób i kwotę jaką należy odzyskać. SZUKAM RÓWNIEŻ OSOBY Z POZNANIA KTÓRA BĘDZIE W STAŁYM KONTAKCIE Z MECENASEM.

Zainteresowane osoby proszę aby kontaktowały się ze mną na priv i podały:

Imię i Nazwisko:
    Telefon:
    Mail:
    Miejscowość z kodem pocztowym:
    Datę zamówienia sprzętu:
    Datę od której ubiegamy się od zwrot pieniędzy:
    Kwotę brutto:

Uważam, że trzeba walczyć o swoje i nie odpuszczać. Pozdrawiam i życzę dużo cierpliwości.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Czy ktoś ostatnio był w sklepie w Pruszczu? Bo zdaje się że juz jest zamknięty a odzyskanie pieniędzy graniczy z cudem!

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez foto-grafika Zobacz posta
    Czy ktoś ostatnio był w sklepie w Pruszczu? Bo zdaje się że juz jest zamknięty a odzyskanie pieniędzy graniczy z cudem!
    otwarty, ale wycieczka do sklepu bez sensu - szkoda robienia sobie kosztów dodatkowych.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

dziś dostałem pismo z prokuratury o wszczęciu postępowania w sprawie wielokrotnych oszustw przez LIDER 24.
    Dla ścisłości: Pan Paweł nie jest właścicielem tylko jego żona: Katarzyna Maszycka.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez foto-grafika Zobacz posta
    Pan Paweł nie jest właścicielem tylko jego żona: Katarzyna Maszycka.
    Niech zgadnę - typowy schemat: rozłączność majątkowa i żona jest goła jak święty turecki?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Początki nałogu

Domyślnie

Merde, to jest typowe rozwiązanie, a może masz jakiś nieszablonowy koncept?

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

A co, chcesz sam spróbować?

Problem w tym, że wszyscy piszą o "szefie" w sklepie - wtedy można mu się jednak dobrać do portfela. Ale łatwe to nie będzie.

Merde - tak zupełnie na marginesie - nie rozłączność a rozdzielność

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    A co, chcesz sam spróbować?

Problem w tym, że wszyscy piszą o "szefie" w sklepie - wtedy można mu się jednak dobrać do portfela. Ale łatwe to nie będzie.

Merde - tak zupełnie na marginesie - nie rozłączność a rozdzielność
    A może mąż jest normalnie zatrudniony jako manager? Wtedy wszystko się zgadza a on nie odpowiada żadnymi pieniędzmi (przy rozdzielności) Ba nawet mógł dostać mega premię żeby żona była na pewno spłukana
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Strona 32 z 45 PierwszyPierwszy ... 22303132333442 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów