Kolezanki i koledzy, kolejny "strzelony" przez Lider24.
Nie bede opisywal calej historii, ktora ciagnie sie od pazdziernika ubieglego roku i wyglada identycznie jak kazda inna, o ktorej wiem. Wspomne moze tylko, ze pisma o odstapieniu od umowy oraz o zwrot wplaconych 16550 zl zostaly wyslane w pierwszej polowie listopada. Jak poinformowal krakowski Rzecznik Praw Konsumenta, pisma te maja normalna skutecznosc 7 dni.. czy roboczych czy nie.. jak widzicie, nie ma to w przypadku Maszyckiego i Spolki zadnego znaczenia.. i nie, nie nazwe tego delikwenta per "Pan".. a nie chcac uzywac epitetow, jako ze to nie miejsce i dobry obyczaj tak w ogole, pozostane przy nazwisku, ktore badz co badz stalo sie dosc slawne ostatnimi czasy..
Jak rozumiem - masz już prawomocny nakaz zapłaty i prowadzisz egzekucję?
Niestety nie.. ale to dluzsza historia jest.. sprawa sie ciagnie i Maszycki ma po prostu potrojne szczescie, ze nie mieszkam w kraju i nie bardzo moge przyjechac.. juz bym tam byl
Posiadamy kontakt z osobami, które otrzymały zwrot należności od lider24 ale były to niewielkie kwoty rzędu 2 czy 3 tys zł. Z większymi kwotami jest problem, u nas dosłali drugi obiektyw jakiś czas temu dzięki czemu dług zmniejszył się poniżej 10 tys. Oczywiście znowu bez faktury czy jakiegokolwiek dokumentu zakupu, w tej sprawie będziemy działać osobno. Podobno jeśli dług jest większy niż 10 tys. warto mieć oświadczenie o uznaniu długu, takie pismo co Maszycki potwierdza, że jest winny tyle i tyle. Poniżej można spokojnie występować w postępowaniu upominawczym do sądu.
-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^
5D MK II, 70-200/2.8 IS USM, EF 24-70, 12-24 Sigma, 50/1.4, 580 + 430 EX i pocketwizzard Sigma i kilka drobiazgów![]()
![]()
Uznanie długu warto mieć niezależnie od wysokości roszczenia.
Z tego co widac na grupie FB oraz paru innych forach, paru ludzi przycisnelo mocno i nawet wieksze kwoty zostaly zwrocone, aczkolwiek faktycznie nie pamietam, zeby ktoras przekroczyla 10 tys.
Piramida sie zawalila juz, brak przychodu z nastepnych "naiwnych" powoduje, ze Maszycki jest niewyplacalny.. tak to przynajmniej wyglada, jest jakis przychod - ktos tam odchodzi szczesliwy, ze zwrocona kasa..
Zwroci czy nie, jak wyczytalem w tym watku, wiekszosc sie zgadza - odpuscic nie mozna!!! Tacy ludzie jesli nie powinni byc zamykani (i tak wyrok bedzie w zawieszeniu, jedynie malzonka straci prace na uniwerku), to przynajmniej powinien byc sposob na wyegzekwowanie "dozywotniego zakazu prowadzenia dzialalnosci gospodarczej"
m.
Witam,
ja dokonałem zakupu w sklepie Lider24 przez Allegro. Zamówiłem 2 sztuki Canon 7D, cena 4810zł była kusząca. Dokonałem zakupu 28 lutego, tego samego dnia zrobiłem przelew i wysłałem Canon 50D w rozliczeniu, wycenili go na 1700zł.
Przez 2 tygodnie byłem informowany o przesunięciach dostawy. 14 marca oficjalnie zrezygnowałem z zamówienia i poprosiłem o zwrot pieniędzy oraz mojego starego Canona. Okazało się, że mój stary sprzęt już sprzedali i zwrócą mi za to także pieniądze. Oczywiście powiedzieli, że muszą wystawić jakąś fakturę korygującą.
Zaczęły się moje obawy o uczciwość po odwiedzeniu forum. Dlatego postanowiłem w ostatnim dniu wg wyliczeń tych 7 dni roboczych, które potrzebują na korektę faktury, odwiedzić sklep w Pruszczu. Chciałem dopilnować, by "księgowa" o której pani mówiła przez telefon i w mailach nie spóźniła się.
Udało się, dziś kwota ponad 9000zł trafiła na moje konto. Jeśli ktoś chce więcej informacji na temat mojej wizyty to jestem do usług.
Może kolega się tak ucieszył, że odzyskał cokolwiek, że nie policzył dokładnie![]()
-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^
5D MK II, 70-200/2.8 IS USM, EF 24-70, 12-24 Sigma, 50/1.4, 580 + 430 EX i pocketwizzard Sigma i kilka drobiazgów![]()
![]()