Strona 27 z 45 PierwszyPierwszy ... 17252627282937 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 443

Wątek: moja opinia o lider 24

Początki nałogu Awatar OrzelPiotr
    Miasto
    St-ce

Domyślnie

No trzeba przyznać, że oferta jest bardzo ciekawa - jest to jedyny 5d m3 posiadający wbudowaną lampę błyskową - jak wynika z dolnej specyfikacji
    Ostatnio edytowane przez OrzelPiotr ; 21-03-2012 o 11:43
    7D+BGE7, 10-22, 24-105L, 100L, 70-200L II, TCx2III, 580II.

Coś już napisał Awatar Ulisses
    Miasto
    Warszawa, Łódź

Domyślnie

To pewnie jakaś mocno limitowana edycja ;-) i naprawdę kusząca oferta.

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BioFreak Zobacz posta
    "Nie wiem czy to do końca legalne ale znalazłem dwóch Panów, którzy zajmują się takimi sprawami na terenie Gdańska i sprzedałem im swój dług 3300zł za 2500zł. Jestem 800zł w plecy ale przynajmniej nie będę się już dłużej męczył z LiderMedia24. Przemiły Pan ochrypnietym glosem nie chcial sie pochwalic w jaki sposob działają co w sumie mnie nie dziwi. Mam nauczkę na przyszłość. Pozdro"
    taką informacje dostalem dzisiaj mailem od osoby, która zakupiła ten sam aparat co ja i znajdowała się w identycznej sytuacji,jesli o mnie chodzi to nawet 10zł bym im nie odpuścił :/
    Ja powiem w wprost. Nie bądź głupi tylko skorzystaj z okazji bo się może już nie powtórzyć. Bierz 2500zł od zachrypniętego pana, dołóż brakujące 800zł i np. jak ktoś Ci podał 150zł i kup choćby w FJ. (pożycz od kolegi/kolegów/matki/babci, obojętnie), złóż korekty do dotacji (sklep i kwota) i doprowadź dotację do końca.
    Brałem dotację niestety w okresie gdzie dostać 5D2 graniczyło z cudem (jeden ze sklepów z Poznania - nazwy nie podam bo to nie ich wina, nie mógł przez prawie 2miesiące zrealizować zamówienia. Na szczęście Towers przyszedł mi z pomocną piątką )
    Korekta wniosku to tylko formalność (sklep się może zmienić, kwota też tylko zaznaczasz, że to co brakuje dokładasz z własnej kieszeni). Będziesz miał nauczkę za 1000zł, ale przynajmniej wyśpisz się w końcu
    Bo jak nie kupisz tego aparatu to stracisz całą dotację. Warto? Odpowiedz sobie sam. Możesz jeszcze próbować jak tu ktoś pisał, wziąć legalnie kredyt i domagać się prawnie od lider24 pokrycia kosztów, jednak nie liczyłbym na to, że się doczekasz.
    Widać, że jeszcze jakiś czas temu kasę oddawali. Teraz już chyba okres okazyjny się skończył, dostaniecie po 200zł co wykluczy wydanie wyroku skazującego bo wykazana zostanie dobra wola sklepu i to, że zwracają przecież pieniądze, sąd będzie miał związane ręce, komornik też...
    Przykre, ale co począć. Jest tylu sprzedawców z samymi dobrymi opiniami. Może i jest 300zł drożej ale za to gwarancja bezpieczeństwa i miłej obsługi...
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Coś już napisał Awatar fotocoto

Domyślnie

goomis ma rację, znalazłem podobną sprawę:
    http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/...ge-n30519.html
    wszystko wygląda identycznie.
    "Właściciel Spedline R/C twierdzi, że odda pieniądze, gdy będzie mógł. Dlaczego oddaje wpłaty w ratach (niektórzy pokrzywdzeni dostali po 400 zł), a nie w całości? To pytanie zostaje bez odpowiedzi."
    Abstrahując przerażające jest to, że oni dalej kasę od ludzi biorą, może warto aby więcej osób zgłosiło to na przykład do allegro:
    http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=12079924
    http://allegro.pl/sklep/12079924_fotospeg
    -^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^
    5D MK II, 70-200/2.8 IS USM, EF 24-70, 12-24 Sigma, 50/1.4, 580 + 430 EX i pocketwizzard Sigma i kilka drobiazgów

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Jak na razie chyba nie jest tak źle, z grupy oszukanych przez Lider24 na fB wynika, że zwracają kasę... choć ja oczywiście jeszcze nie dostałem. Wysyłam tam mnóstwo maili, wszystkie pozostają bez odpowiedzi. Już tego nie przyspieszę, sprawy cywilna i karna są w toku...

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Drithor Zobacz posta
    Jak na razie chyba nie jest tak źle, z grupy oszukanych przez Lider24 na fB wynika, że zwracają kasę... choć ja oczywiście jeszcze nie dostałem.
    Może zwracają kasę wcześniejszym klientom, ale nie z własnych pieniędzy, tylko z wpływów bieżących (cały czas prowadzą działalność!).
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Domyślnie

Odnoszę wrażenie, ze spłacają długi pieniędzmi tych co dali się nabrać później. Jak im zamkną biznes to się skończy, póki co biorą ile mogą. Jak im US wejdzie na konto, o ile tam coś mają, to pieniędzy nikt nie zobaczy.
    Czytając:
    https://www.facebook.com/groups/119760434820477/
    nie zazdroszczę:
    "Posiadam adresy zamieszkania rodzin Maszyckich i Blandzi'iów jak i ich najbliższych znajomych. Firma Lider 24 zadeklarowała się wpłacić do piątku. Zgodziłem się poczekać do tego terminu potem nie będe miał litości. jeżeli nie wywiążą się z ustalonego terminu zamierzam odzyskać całą kwotę powiększoną o koszty windykacji. Mam kogoś kto skupuje długi."

Też się zastanawiam czy to nie jest dobra droga bo urzędy działają powoli.
    5D MK II, 70-200/2.8 IS USM, EF 24-70, 12-24 Sigma, 50/1.4, 580 + 430 EX i pocketwizzard Sigma i kilka drobiazgów

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Może zwracają kasę wcześniejszym klientom, ale nie z własnych pieniędzy, tylko z wpływów bieżących (cały czas prowadzą działalność!).
    Raczej nie ma w tym takiej logiki. Ci, którym zwrócono w ciągu ostatnich dwóch dni zamawiali później (20 lutego), ja wcześniej (2go lutego). Przed chwilą na GG dostałem zapewnienie od Lider24, że dzisiaj wyjdzie od nich przelew i po 15stej wyślą mi potwierdzenie... ciekawe czy znów puste słowa... :/

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Drithor Zobacz posta
    Raczej nie ma w tym takiej logiki. Ci, którym zwrócono w ciągu ostatnich dwóch dni zamawiali później (20 lutego), ja wcześniej (2go lutego).
    Albo algorytm liczb losowych , albo spłacają drobniejsze zobowiązania.
    Po co? Żeby mieć przed sądem argument o czystych intencjach.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Albo algorytm liczb losowych
    Ja myślę, że obowiązuje zasada, że głos ma ten co krzyczy najgłośniej. Ja mam informcję, że w naszej sprawie poszło już pismo z sądu z nakazem zapłaty w postępowaniu upominawczym + koszty. Ciekawe czy to coś zmieni.

Strona 27 z 45 PierwszyPierwszy ... 17252627282937 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów