Najlepsza oferta na allegro na nowy 60D to: SKLEP@LIDER24.MEDIA.PL
Odbiór osobisty po przedpłacie: Pruszcz Gdański
Ktoś chętny![]()
Najlepsza oferta na allegro na nowy 60D to: SKLEP@LIDER24.MEDIA.PL
Odbiór osobisty po przedpłacie: Pruszcz Gdański
Ktoś chętny![]()
SPROCKET
80D | C10-22 | C15-85 | C24 stm | C60 macro | C70-300 is II| 3 x CPL Marumi
Moja wycieczkowa galeria
"Od kilku miesięcy do komendy policji, prokuratury oraz urzędu skarbowego w Pruszczu Gdańskim docierały informacje, że działający na terenie miasta internetowy sklep zajmujący się sprzedażą wysyłkową sprzętu fotograficznego nie działa w sposób prawidłowy. Podjęto działa, które miały sprawdzić jak faktycznie wygląda sytuacja. Przedwczoraj policjanci z pruszczańskiej komendy wspólnie z wydziałem kontroli skarbowej skontrolowali sklep oraz prowadzoną przez pracowników dokumentację. Jeżeli chodzi o stanowisko policji, to możemy potwierdzić, że wpłynęła do nas znaczna ilość zawiadomień o przestępstwie oraz wiele pism osób pokrzywdzonych przez firmę Lider.24. Z całego kraju otrzymujemy zgłoszenia, że wiele osób które złożyły zamówienia w tej firmie - nie otrzymało zamówionego towaru, pomimo wpłaty pieniędzy. Właściciele firmy twierdzą, iż nie zamierzali nikogo oszukać, natomiast ich firma ma kłopoty finansowe. Starają się w miarę możliwości zwracać pieniądze za niezrealizowane zamówienia. W tej sprawie policja prowadzi czynności sprawdzające. Odrębne postępowanie w tej sprawie prowadzi również pruszczański urząd skarbowy i tam należy zwrócić się z pytaniem o jego efekty.
Marzena Szwed-Sobańska - rzecznik prasowy Policji w Pruszczu Gdańskim"
zarty! Kase biora dalej!
Dzisiaj złożyłem zawiadomienie na komendzie miejskiej policji. Do Lider24 dzwonilem pytając, gdzie są moje pieniądze i gdzie jest przelew i teraz Pani ma zawężone kompetencje - otóż nie zajmuje się przelewami, ale robi to "pan paweł". Teraz informuję ich, że sprawa oprócz prawnika wylądowała także na policji... c.d.n.
Mnie wiszą 8080 zł... ale nawet gdyby wisieli 10 zł - kasa to kasa i nauczono mnie, że jeśli nie jest moja, to nie mam żadnego prawa jej mieć i należy ją zwrócić temu, do kogo ona należy. Po prostu nie nie mieści mi się to, że tak można traktować drugiego człowieka. Wczoraj spisałem na komendzie zeznania, sprawa najprawdopodobniej zostanie przekazana do katowickiej prokuratury, a stamtąd do pruszcza. 2go lutego wpłaciłem, dzisiaj jest 13sty... wiem, że pewnie jeszcze brakuje do rekordu, z tym, że w poniedziałek mój prawnik składa pozew. Nawet jeśli oddadzą kasę w tym tygodniu, to i tak złożę pozew o odsetki, choćby z satysfakcji, że nie zarobili na moich pieniądzach...
@foto-grafika: ja myślałem, że już Ci oddali kasę, kiedy wytaczasz pozew?
Panowie, im szybciej tym lepiej. Jeśli to klasyczna piramida, a wszystko na to skazuje to zalecam jak najszybsza windykację. Przypomnę głośną sprawę:
http://oszukany.host22.com/
gość się wyślizgał i kupujący dostali po 400 zł "odszkodowania", przy wpłacie 3-4 tys. Tutaj jest tekst:
http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/...ge-n30519.html
w tej sprawie gość zmył się z kasą i w skrócie, ściągnęli go przed oblicze sprawiedliwości ale miał świetnego prawnika. Nie muszę chyba mówić z jakiej kasy go opłacił.
Mnie zastanawia jedna rzecz - dlaczego lider24 ma nadal powieszoną ofertę w sieci, nadal bierze od ludzi pieniądze.
Nie oddali i nie pali im się do tego. Czekam na postępowanie prokuratury w Pruszczu Gdańskim. Jak oni nic nie zadziałają to wtedy sprawe z powództwa cywilnego składam. Niechcę tego zabardzo robić bo nie mam czasu na jeźdzenie po sądach, przesłuchaniach i wywalić około 1500zł na prwnika i sprawę nie wiedząc czy lider24 jest wypłacalny. Jednak jeśli prokurator nic nie zrobi to oczywiście zakładam sprawę.
Jestem tak wkurzony na tego Tępaka z Lider że z chęcią bym go rozszarpał ale nie tędy droga.
Mylisz się, jesteś w stanie sam napisać pozew w postępowaniu upominawczym, nie trzeba jeździć po sądach. Składasz w miejscu zamieszkania. Koszty nie są wysokie a i tak płaci je strona przegrana. Dostaną pocztą wyrok wydany zaocznie z nakazem zapłaty + koszty. Oczywiście nie zapomnij im wcześniej wysłać poleconym za potwierdzeniem odbioru ostatecznego wezwania do zapłaty, nie zapomnij o odsetkach. Wzory pozwu znajdziesz w internecie.
Adam_j1969, to trochę nie tak... ale po kolei.
Przede wszystkim - na prokuraturę nie ma co czekać - składaj pozew.
Co do kosztów, to poniżej 10 tys. faktycznie w upominawczym, a tam koszt wpisu nie jest wyższy niż 300 zł.
Kolega w poście #198 pobłądził trochę - sąd nie wyda wyroku, lecz nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym. Różnica jest kolosalna...
Jeśli pozwany nie złoży w terminie sprzeciwu, to będzie musiał zapłacić 1/4 kosztów, natomiast 3/4 sąd zwróci na konto powoda.
I jeszcze jedna mała uwaga: w postępowaniu upominawczym jest prekluzja dowodowa. Radzę o tym pamiętać.
Wszystko można załatwić bez wychodzenia z domu - ja korzystam z https://www.e-sad.gov.pl kwestia założenia konta i sklecenia pozwu.
7D+BGE7, 10-22, 24-105L, 100L, 70-200L II, TCx2III, 580II.