Strona 7 z 45 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 443

Wątek: moja opinia o lider 24

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Mógłbyś wskazać gdzie w regulaminie jest jasno i wyraźnie opisana ta "formuła" ?
    Oczywiście, że w regulaminie tego nie ma. Ze strony www nie można też ustalić czy towar jest na stanie czy go nie ma (najczęściej nie ma). Jedyna jawnie podana szykana to koniecznośc zapłaty z góry przy zakupie ponad 1000 zł i to ewentualnie powinno dawać do myślenia.
    Pisząc "formuła" miałem na myśli powiązanie zakupu sprzętu z "pożyczką" kasy na ok. 4 tygodnie w zamian za względnie atrakcyjną cenę.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Uzależniony

Domyślnie

Zatem nie pisz o "akceptacji lub nie" ów formuły bo niestety nie każdy przed zakupem sprawdza opinie o sprzedawcy a ta praktyka nie jest jasno i wyraźnie opisana na ich stronie więc nie jest to tak jasne dla każdego.
    My tu ślęczymy na forach i dzielimy się takimi informacjami ale tak naprawdę to znakomita większość kupujących ma gdzieś fora i nawet nie wie co to i z czym to się je

Coś już napisał Awatar katia
    Miasto
    Jadowniki, Brzesko, Kraków

Domyślnie

Czytam ten wątek z coraz większym przerażeniem. Szkoda, że wcześniej tutaj nie trafiłam. 10.12.2011 zamówiłam w tym sklepie Canon EF-S 17-55 mm f/2.8 IS USM. Kiedy dzwonię w sprawie zamówienia otrzymuję informację, że nie dotarł do nich ten obiektyw od dystrybutora, i że wyślą paczkę do mnie jak sami otrzymają sprzęt. Tak już było kilka razy. Do przyszłego tygodnia czekam na przesyłkę. Zobaczę co będzie dalej. Mam nadzieję, że pomimo długiego czasu oczekiwania, dostanę przesyłkę bez większych problemów. Po zakończonej transakcji zamieszczę dokładny opis całej sprawy.
    "Współczesnego człowieka niszczy pośpiech. Nigdy się nie zatrzymuje. A przecież tajemnicą szczęścia jest umieć czasem przystanąć."

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Pisząc "formuła" miałem na myśli powiązanie zakupu sprzętu z "pożyczką" kasy na ok. 4 tygodnie w zamian za względnie atrakcyjną cenę.
    Największy problem jest w tym, że znaczny odsetek sklepów internetowych które działały wg., jak to ładnie nazwałeś, formuły po jakimś czasie brały pożyczkę na wieczne nieoddanie.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie

Moja znajoma kupiła u nich 16-35, 50L 85L 135L i 5dmk2. Było wszystko poza 85L
    Też się trochę naczekała na zwrot kasy. Ale reszta towaru dojechała bez problemów.
    No nie licząc faktu że 50L miała potężnego BF.

Domyślnie

Odradzam wszystkim zakupy w firmie lider24 (ma tez konto na allegro) za aparat cyfrowy Nikon d5100 + 18-105vr zapłaciłem 22 listopada 2011. Po wielu telefonach i mailach o przesunięciu terminu dostawy 23 grudnia zostałem poinformowany, że jednak nie są w stanie zrealizować mojego zamówienia i proponują zwrot gotówki. Do dnia dzisiejszego nie mam gotówki na koncie. Próbowałem złożyć negatywną opinie na portalu .opineo.pl gdzie lider24 ma jakiś układ bo do dnia dzisiejszego moja opinia nie pojawiła się. Owszem lider 24 bronił się twierdząc, że pieniądze zostały przelane tylko gdzie. !!! Droga nauczka, której nie polecam innym!!

Domyślnie

Em Es, z ostatniego screena wynika że nie wpłacili kasy wcale

Dzisiaj znowu miałem rozmowę ze sklepem, wysłali kasę w czwartek, magicznie nie doszła...
    Jutro poleconym wezwanie do zapłaty, tydzień i rzecznik... no innej drogi nie widzę.

Pytanie tylko czemu nikt im tego sklepu jeszcze nie zdemolował...

Zablokowany
    Miasto
    EL PL

Domyślnie

inna droga - zawsze możesz zgłosić oszustwo , zapłaciłeś - nie dostałeś ani towaru ani zwrotu kasy za to jesteś okłamywany

Zablokowany

Domyślnie

Heh, poczytajcie sobie:
    http://www.dodajoszusta.pl/historia/...-rejonowy.html
    http://www.cyberfoto.pl/hyde-park/10...ie-lider24.htm
    ostatnio jest wysyp takich opini, a już w 2009 roku ktoś przed nimi ostrzegał ale ludzie jak te za przeproszeniem głupki kupują bo tanio. W sieci jest pełno informacji na ich temat.

Coś już napisał Awatar katia
    Miasto
    Jadowniki, Brzesko, Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez katia Zobacz posta
    Czytam ten wątek z coraz większym przerażeniem. Szkoda, że wcześniej tutaj nie trafiłam. 10.12.2011 zamówiłam w tym sklepie Canon EF-S 17-55 mm f/2.8 IS USM. Kiedy dzwonię w sprawie zamówienia otrzymuję informację, że nie dotarł do nich ten obiektyw od dystrybutora, i że wyślą paczkę do mnie jak sami otrzymają sprzęt. Tak już było kilka razy. Do przyszłego tygodnia czekam na przesyłkę. Zobaczę co będzie dalej. Mam nadzieję, że pomimo długiego czasu oczekiwania, dostanę przesyłkę bez większych problemów. Po zakończonej transakcji zamieszczę dokładny opis całej sprawy.
    13.01.2012 otrzymałam zamówiony obiektyw.

W dniu 10.12.2011 zamówiłam w firmie Lider24 obiektyw Canon EF-S 17-55 mm f/2.8 IS USM. Otrzymałam informację, że czas realizacji zamówienia to około 7-10 dni. Zadzwoniłam do firmy kilka dni przed Świętami Bożego Narodzenia, żeby upewnić się, czy dotrze do mnie przesyłka na święta. Pani, z którą rozmawiałam powiedziała, że oczywiście. Tuż przed świętami zadzwoniłam ponownie, gdyż zorientowałam się, że paczka raczej nie dojdzie przed świętami. Chciałam się dowiedzieć, czy otrzymam paczkę po świętach. Odpowiedź była pozytywna. Ponownie zadzwoniłam po świętach, aby dowiedzieć się kiedy dojdzie do mnie przesyłka, bo nadal jej nie mam. Pani powiedziała, że przed Nowym Rokiem na pewno dotrze. Po Nowym Roku zaczęłam się denerwować, do przesyłki nadal nie było. Zaczęłam ponaglać firmę w sprawie zamówienia, gdyż chciałam zaksięgować fakturę na ten obiektyw. Faktura była grudniowa, więc sprawa była pilna, bo księgowa nie mogła zakończyć roku. Denerwowałam się coraz bardziej i za każdym razem jak dzwoniłam, wysyłałam maila, otrzymywałam taką samą wiadomość

W dalszym ciągu oczekujemy na dostawę, obiektyw nie dotarł jeszcze od dystrybutora. itp. itd.

W końcu 9 stycznia zadzwoniłam do tej firmy i powiedziałam, że nagłośnię sprawę w telewizji, jeżeli transakcja nie zakończy się pomyślnie dla mnie do końca tygodnia. Pan, z którym rozmawiałam zapewnił mnie, że otrzymam paczkę do końca tygodnia. Zadzwoniłam ponownie 12 stycznia, aby upewnić się, czy paczka z zamówionym obiektywem została nadana. Otrzymałam list przewozowy i w dniu 13 stycznia przyjechał kurier z przesyłką.

Co mogę powiedzieć, o zakupach w Lider24?

Sklep dla cierpliwych. Osobiście będę omijać ten sklep szerokim łukiem. Dla mnie, to strata czasu. Szkoda zdrowia. Straciłam sporo pieniędzy na telefony. Kosztowało mnie to również sporo nerwów. Nie wiem, jak mogłam nie sprawdzić tej firmy. Zawsze, jak kupowałam cokolwiek w sklepach internetowych, sprawdzałam opinie. W tym jednym przypadku nie zrobiłam tego. Przypuszczam, że zaślepiła mnie stosunkowo niska cena w porównaniu z innymi sklepami. Teraz wiem, że należy uważać na tego typu okazje.
    "Współczesnego człowieka niszczy pośpiech. Nigdy się nie zatrzymuje. A przecież tajemnicą szczęścia jest umieć czasem przystanąć."

Strona 7 z 45 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów