Cytat Zamieszczone przez katia Zobacz posta
Czytam ten wątek z coraz większym przerażeniem. Szkoda, że wcześniej tutaj nie trafiłam. 10.12.2011 zamówiłam w tym sklepie Canon EF-S 17-55 mm f/2.8 IS USM. Kiedy dzwonię w sprawie zamówienia otrzymuję informację, że nie dotarł do nich ten obiektyw od dystrybutora, i że wyślą paczkę do mnie jak sami otrzymają sprzęt. Tak już było kilka razy. Do przyszłego tygodnia czekam na przesyłkę. Zobaczę co będzie dalej. Mam nadzieję, że pomimo długiego czasu oczekiwania, dostanę przesyłkę bez większych problemów. Po zakończonej transakcji zamieszczę dokładny opis całej sprawy.
13.01.2012 otrzymałam zamówiony obiektyw.

W dniu 10.12.2011 zamówiłam w firmie Lider24 obiektyw Canon EF-S 17-55 mm f/2.8 IS USM. Otrzymałam informację, że czas realizacji zamówienia to około 7-10 dni. Zadzwoniłam do firmy kilka dni przed Świętami Bożego Narodzenia, żeby upewnić się, czy dotrze do mnie przesyłka na święta. Pani, z którą rozmawiałam powiedziała, że oczywiście. Tuż przed świętami zadzwoniłam ponownie, gdyż zorientowałam się, że paczka raczej nie dojdzie przed świętami. Chciałam się dowiedzieć, czy otrzymam paczkę po świętach. Odpowiedź była pozytywna. Ponownie zadzwoniłam po świętach, aby dowiedzieć się kiedy dojdzie do mnie przesyłka, bo nadal jej nie mam. Pani powiedziała, że przed Nowym Rokiem na pewno dotrze. Po Nowym Roku zaczęłam się denerwować, do przesyłki nadal nie było. Zaczęłam ponaglać firmę w sprawie zamówienia, gdyż chciałam zaksięgować fakturę na ten obiektyw. Faktura była grudniowa, więc sprawa była pilna, bo księgowa nie mogła zakończyć roku. Denerwowałam się coraz bardziej i za każdym razem jak dzwoniłam, wysyłałam maila, otrzymywałam taką samą wiadomość

W dalszym ciągu oczekujemy na dostawę, obiektyw nie dotarł jeszcze od dystrybutora. itp. itd.

W końcu 9 stycznia zadzwoniłam do tej firmy i powiedziałam, że nagłośnię sprawę w telewizji, jeżeli transakcja nie zakończy się pomyślnie dla mnie do końca tygodnia. Pan, z którym rozmawiałam zapewnił mnie, że otrzymam paczkę do końca tygodnia. Zadzwoniłam ponownie 12 stycznia, aby upewnić się, czy paczka z zamówionym obiektywem została nadana. Otrzymałam list przewozowy i w dniu 13 stycznia przyjechał kurier z przesyłką.

Co mogę powiedzieć, o zakupach w Lider24?

Sklep dla cierpliwych. Osobiście będę omijać ten sklep szerokim łukiem. Dla mnie, to strata czasu. Szkoda zdrowia. Straciłam sporo pieniędzy na telefony. Kosztowało mnie to również sporo nerwów. Nie wiem, jak mogłam nie sprawdzić tej firmy. Zawsze, jak kupowałam cokolwiek w sklepach internetowych, sprawdzałam opinie. W tym jednym przypadku nie zrobiłam tego. Przypuszczam, że zaślepiła mnie stosunkowo niska cena w porównaniu z innymi sklepami. Teraz wiem, że należy uważać na tego typu okazje.