dla mnie lider24.media.pl jest również sklepem, z którego jestem zadowolony.
Owszem, czekałem na 550d trochę, ale z terminu się wywiązali i informowali o wszystkim.
Nie mogę złego słowa o nich powiedzieć.
dla mnie lider24.media.pl jest również sklepem, z którego jestem zadowolony.
Owszem, czekałem na 550d trochę, ale z terminu się wywiązali i informowali o wszystkim.
Nie mogę złego słowa o nich powiedzieć.
pozdrawiam
PawGaw
============================
EOS 550d + T17-50 f/2.8 + 50 f/1.8 + T18-270mm f/3.5-6.3 Di II VC PZD (B008) + 580EX II
Skuszony możliwością zostawienia w rozliczeniu używanego przez siebie sprzętu zdecydowałem się na zakupy w tym sklepie.
21.10 złożyłem zamówienie (zostawiając 2 obiektywy jako część rozliczenia)
przez kolejne cztery tygodnie obsługa zamówienia wygląda w następujący sposób:
1. dzwonię lub piszę z prośbą o informacje o stanie realizacji zamówienia
2. pracownik sklepu informuje mnie, że obiektyw będzie za 2-3 dni do odbioru o czym zostanę poinformowany
3. mijają 3 dni - nikt się nie odzywa
4. (wróć do punktu 1)
zniechęcony ciągłym niedotrzymywaniem terminów/obietnic poprosiłem o anulowanie zamówienia (16.11) i zwrot obiektywów
jeden z obiektywów wrócił do mnie bez dekli, drugi ... okazało się, że został sprzedany
teraz powtórka z rozrywki:
1. przypomnij o pieniądzach i deklach
2. informacja ze sklepu "już wysyłamy"
3. (wróć do punktu 1)
po trzech tygodniach pieniądze trafiają na konto
dekli nie otrzymałem do tej pory (1,5 miesiąca od anulowania zamówienia)
wymiotować mi się już chce na samą myśl o tym, że muszę znowu przypominać się o zwrot swojej własności
to są fakty, to co myślę o profesjonaliźmie firmy pozostawię do swojej wiadomości.
Zamówiłem 5Dmk2 w lider24 i "wstrzeliłem się" w okres totalnego braku tego body na rynku i gwałtownego wzrostu cen. Poczekałem swoje ale atrakcyjną cenę ocaliłem dzięki przedpłacie. Mogłem oczywiście anulować zamówienie ale się uparłem bo ceny wzrosły niebezpiecznie w innych sklepach a z dostępnością i tak było marnie. Kontakt oceniam jako bardzo dobry.
Zmartwiło mnie natomiast to stwierdzenie:
Przy zakupie sprzętu foto, zwłaszcza obiektywów, staram się wybierać sklep internetowy, który jest w małej miejscowości, nie ma sklepu z możliwością zakupu osobistego i nie ma towaru na stanie. Myślałem, że lider24 to taki właśnie sklep a tu masz ci los...
https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200
A jeśli można wiedzieć to dlaczego? Chodzi o to żeby nikt poza pracownikami nie przebierał w obiektywach?
Dla pocieszenia dodam, że lider24 to malutki sklepik i obiektywów raczej nie mają na stanie, bo zamawiają je u dystrybutora (stąd długi czas oczekiwania). Ale za to na szczęście istnieje opcja odbioru osobistego. Ja w życiu nie zdecydowałbym się na wysyłkę szkła kurierem czy inną pocztą...
Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!
Oj tam, marudzicie :P z każdą kolejną wysyłką ryzyko uszkodzenia wzrasta :P
Niestety, tak jak zauważyłeś chodzi mi o to żeby do sprzedaży wysyłkowej nie szły wyłącznie sztuki niesprzedawalne w sklepie "normalnym", odrzucane w czasie tak cenionego na CB testowania osobistego. O żadnym swoim obiektywie nie mogę powiedzieć, że był "wybierany spośród n sztuk". Wszystkie kupowałem wysyłkowo. Po prostu chciałbym uczestniczyć w uczciwym losowaniu.
https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200
Czy ktoś ostatnio kupował u nich 5tkę? Chcę kupić dwie sztuki i wynegocjowałem cenę 14000 PLN. Jedyne co mnie martwi, że mam wpłacić całość przed...
Sprzęt: Canon + wymienne obiektywy + zewnętrzna lampa błyskowa
Starałem się kupić od nich 7d. Efekt: ponad 2 miesiące wysłuchiwania kłamstw i mydlenia oczu. Ceny atrakcyjne ale nic nie mają w magazynie. Przygoda moja po wysłaniu dziesiątków maili zakończyła się na szczęście zwrotem pieniędzy. Podczas całego zajścia i walki o zwrot pieniędzy ceny aparatu urosły do prawie 5000zł.
Absolutnie nie polecam, chyba ,że ktoś ma nerwy ze stali i może sobie pozwolić na wielomiesięczne oczekiwanie na zakupiony i zapłacony sprzęt.
Porażka.