Strona 36 z 45 PierwszyPierwszy ... 263435363738 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 351 do 360 z 443

Wątek: moja opinia o lider 24

Coś już napisał Awatar fotocoto

Domyślnie

Z gruntu rzeczy, może mnie ktoś poprawi, ale jeśli "sklep siedzieć nie pójdzie", będzie miał szanse spłacić swoje zobowiązania wobec ludzi, którzy postarali się o wyrok na drodze postępowania cywilnego czy jak go tam zwał, czyli mają wyrok, że sklep ma zapłacić. Wydaje mi się, że wyegzekwowanie swoich pieniędzy jest łatwiejsze w tej sytuacji. Oczywiście nie wiemy co się dzieje od strony skarbówki, jednak wydaje mi się, że mają szanse po sobie posprzątać. Myślę więc, że kolega foto-grafika powinien iść tą drogą bo faktycznie myślenie, że jak ich zamkną odzyska kasę jest rozumowaniem błędnym.
    -^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^
    5D MK II, 70-200/2.8 IS USM, EF 24-70, 12-24 Sigma, 50/1.4, 580 + 430 EX i pocketwizzard Sigma i kilka drobiazgów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    A co to ma wspólnego z postępowaniem karnym?
    karnym nic, ale cywilnym jak najbardziej...

oczywiście na prawie się nie znam, ale na chłopski rozum, łatwiej chyba byłoby odzyskać kasę na drodze egzekucji komorniczej niż udowadniać komuś oszustwo.

Mam nadzieję że mnie to nie spotka i współczuję tym którym to się przytrafiło...

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Zgadza się, ale pisaliśmy o aspekcie karnym całego procederu.
    Poza tym w wyroku karnym sąd również może orzec w przedmiocie obowiązku naprawienia szkody.
    Skuteczność postępowania egzekucyjnego natomiast jest juz zupełnie osobną historią.

Domyślnie Kupilem sprzet w blufoto (z Allegro) za 12 tys zl. prosze o pomoc

Witam serdecznie.. cos mnie tknelo.. i zaczalem szperac.. (madry polak po szkodzie).. no i tak trafilem na forum (wyszukujac sklepu blufoto) .. i zaczalem sie martwic..

powiem tak jakies 2 tyg. temu przelalem na konto sklepu blufoto 12000 zl za Nikona D800.. czas oczekiwania 14-21 dni.. prosze o pomoc czy powinienem sie martwic? z tego co czytam to tak.. wlasciciel sklepu odpisuje mi droga mailowa, telefonu nie odbiera, sklep internetowy nie dziala.. nie wiem jaki on teraz sklep zaklada z tego co czytam lider24, blufoto, fotopremium prowadzi ten sam czlowiek? czy jakiekolwiek zamowienia byly zrealizowane ? prosze o pomoc w podjeciu decyzji co dalej..

Początki nałogu
    Miasto
    Kielce/fr

Domyślnie

fotoamator555 Z tego co mi wiadomo to D800 jeszcze nie jest dostepny wiec napewno troche musisz poczekac?

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Raideur Zobacz posta
    fotoamator555 Z tego co mi wiadomo to D800 jeszcze nie jest dostepny wiec napewno troche musisz poczekac?
    Kilku(nastu?) użytkowników z forum nikoniarzy mogłoby się nie zgodzić.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotoamator555 Zobacz posta
    .......powiem tak jakies 2 tyg. temu przelalem na konto sklepu blufoto 12000 zl za Nikona D800.. czas oczekiwania 14-21 dni.. prosze o pomoc czy powinienem sie martwic? .........
    Powinieneś zacząć się martwić za jakiś 1 tydzień.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Coś już napisał

Domyślnie

A moim zdaniem możesz już się martwić.
    W Marcu przelałem 6800pln do dnia dzisiejszego oddali mi w ratach 5090zł zostało 1810zł + odsetki ustawowe. Ostatnia rata miała być na kwotę 1910zł Pani Karolina M. przelała mi 100zł i napisała:

Pisałam Panu szczerze jak wygląda sytuacja w firmie i mogę Pana zapewnić, że nigdy nikogo nie chciałam oszukać, a jedynie moje złe prowadzenie firmy doprowadziło do takiej sytuacji. Problem w tym, że nie każdy to rozumie i przez te wszystkie opinie w Internecie, podkręcane przez konkurencję i osoby, które już sfinalizowały zamówienia, momentalnie spadła mi sprzedaż w sklepie, a co za tym idzie nie zarabiam na sprzedawanym sprzęcie i nie mam źródła dochodu, czego konsekwencją jest brak wywiązania się z umowy spłaty mojego zadłużenia. Osoby, które "podkręcają" całą tą sytuację w końcu doprowadzą do tego, iż już w ogóle nie będę miała możliwości pospłacania swoich długów, na czym w tej chwili mi najbardziej zależy, gdyż nic nie jest dla mnie tak ciężkie jak świadomość tego, że ktoś ma przez moje postępowanie kłopoty.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Klasyczne odwracanie kota ogonem - skutek (krytyka w Internecie) zamienić na przyczynę.
    Wszystkiemu jesteście winni wy, to przez takie wątki mamy problemy!
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Domyślnie

Ta "pani" ma rację! To przez Was rozwaliła się jej misternie budowana piramida! :-)

Strona 36 z 45 PierwszyPierwszy ... 263435363738 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów