Strona 14 z 45 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 443

Wątek: moja opinia o lider 24

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Drithor Zobacz posta
    informuję każdą możliwą instytucję, która przyjdzie mi do głowy... :/
    Ja im sprawę założę jak mi kasy nie oddadzą i dla zasady obciążę wszystkimi możliwymi kosztami - chociażby że musiałem zerwać umowę z klientem z przyczyny braku sprzętu. Swoją drogą to US też się ucieszy - nie dostałem do aparatu faktury ani paragonu. Tylko proformę mam.
    Nie rozumiem człowieka jak można tak firmę prowadzić.

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez foto-grafika Zobacz posta
    Ja im sprawę założę jak mi kasy nie oddadzą i dla zasady obciążę wszystkimi możliwymi kosztami - chociażby że musiałem zerwać umowę z klientem z przyczyny braku sprzętu. Swoją drogą to US też się ucieszy - nie dostałem do aparatu faktury ani paragonu. Tylko proformę mam.
    Nie rozumiem człowieka jak można tak firmę prowadzić.
    Faktura pro-forma, jak sama nazwa wskazuje jest pro forma (można ją w odpowiednim miejscu gdzie król piechotą chodzi powiesić). Nie jest dokumentem "urzędowym". W chili otrzymania pieniążków firma obowiązana jest wystawić fakturę VAT i opłacić należne podatki. Zacznij od tego. Gdzie zgłosić brak tego faktu nie muszę wskazywać palcem. Proste jak drut. Nie wiem dlaczego tyle wałków i do US żadna skarga tego typu nie wpłynęła. Gdyby weszło ich ileśnaście w ciągu chwili pewnie działoby się już w tej sprawie dużo.

pozdrawiam i życzę rychłego pozytywnego zakończenia sprawy.

Uzupełnię:
    link

cyt z powyżej:
    "(...) W przypadku dostawy krajowej i eksportu obowiązek podatkowy powstaje już w momencie otrzymania zaliczki. (...)"
    "(...) Zgodnie z art. 106 ust. 3 ustawy o VAT, faktury VAT wystawia się w przypadku otrzymania części należności. Szczegółowo kwestię wystawiania faktur zaliczkowych reguluje § 14 rozporządzenia Ministra Finansów w sprawie zwrotu podatku niektórym podatnikom, zaliczkowego zwrotu podatku, wystawiania faktur, sposobu ich przechowywania oraz listy towarów i usług, do których nie mają zastosowania zwolnienia od podatku od towarów i usług.

Regulacje wspomnianego rozporządzenia MF stanowią, że fakturę zaliczkową wystawia się nie później niż 7 dnia od dnia, w którym otrzymano część lub całość należności od nabywcy. Zasada ta dotyczy otrzymania każdej kolejnej części. Zasadniczo taka faktura powinna spełniać te same wymogi co standardowa faktura VAT. Powinna jednak zawierać ponadto dane dotyczące zamówienia lub umowy, np. nazwę towaru (usługi), cenę netto, ilość zamówionych towarów, stawki podatku, kwoty podatku oraz wartość brutto zamówienia lub umowy a także daty i numery poprzednich faktur oraz sumę kwot pobranych wcześniej części należności brutto.(...)"
    "(...) podatnicy (którzy nie wystawiają FV zaliczkowych) powinni się liczyć w odpowiedzialności karną skarbową przewidzianą w art. 62 Kodeksu karnego skarbowego, stwierdzającego, że „kto wbrew obowiązkowi nie wystawia faktury lub rachunku za wykonanie świadczenia, wystawia je w sposób wadliwy albo odmawia ich wydania, podlega karze grzywny do 180 stawek dziennych”. (...)"
    )))
    Ostatnio edytowane przez darecky ; 29-02-2012 o 15:02

Zablokowany

Domyślnie

Ale co Wy się dziwicie, na 8 stronie tego wątku jest napisane dlaczego nie wystawiają faktur lub co one są warte. Nie trzeba być geniuszem by wpaść na to, że jak się kradnie podatek to faktury się raczej rozliczyć nie da.

Początki nałogu Awatar OrzelPiotr
    Miasto
    St-ce

Domyślnie

Zaksięgować możesz, najwyżej się okaże przy kontroli krzyżowej, że musisz oddać VAT

A tak swoją drogą to jak znam US to raczej nie przebierają w środkach, więc sprzedawca zbyt dużo takich faktur nie może wystawić. Nie jestem w stanie uwierzyć, że żaden z kupujących nigdy nie miał kontroli i sprawa z fv nie wyszła - zwykle kwoty za foto są duże, tym samym na wstępie urzędnicy za takie fv właśnie się biorą. Możliwe, że nie chcą od razu wystawiać fv ale jak jesteś uparty to na pewno dostaniesz. Co innego w sprzedaży paragonowej, tu można troszkę "inaczej" - sam brałem od nich aparat i na paragonie jest napisane tylko aparat a jaki to już się nie zmieściło - ale to jest akurat dozwolone.
    Ostatnio edytowane przez OrzelPiotr ; 29-02-2012 o 18:33
    7D+BGE7, 10-22, 24-105L, 100L, 70-200L II, TCx2III, 580II.

Domyślnie ostrzegam przed lider24

Niestety, niepochlebne opinie o sklepie lider24 to nie działanie konkurencji, lecz głosy poszkodowanych klientów. Sama się do nich zaliczam. Dwa i pół miesiąca temu zamówilam tam aparat wart ok.2000 zł i do dnia dzisiejszego nie otrzymałam ani aparatu ani zwrotu pieniędzy. Na moje maile z prośbą o oddanie pieniędzy, otrzYmuję zapenienia, że owszem otrzymam zwrot, lecz na tym się kończy. Teraz mam już pewność, że padłam ofiarą naciągaczy. Sprawą zajmie się prawnik. Nikomu nie polecam tak przykrych doświadczeń. NIE DAJCIE SIĘ ZWIEŚĆ DOBREJ CENIE - LIDER24 ZALICZA SIĘ DO NIEUCZCIWYCH SPRZEDAWCÓW.

Zablokowany
    Miasto
    EL PL

Domyślnie

nie rozumiem dlaczego nie zgłaszacie takich spraw na Policji ? oszustwo to dość poważna sprawa...

Domyślnie

Ja jestem kolejnym poszkodowanym. Sytuacja w której się znalazłem jest niemal identyczna jak moich poprzedników więc nie ma co się rozpisywać. Nie udało mi się dodać opinii na opineo więc założyłem forum i zachęcam wszystkich do opisania swojej sytuacji na nim. Oto adres http://www.lider24mediaoszusci.pun.pl/
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    ps jutro idę na Policję
    Ostatnio edytowane przez adr ; 01-03-2012 o 16:18 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał Awatar MacRo
    Miasto
    Stargard Szczeciński

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adr Zobacz posta
    ps jutro idę na Policję
    Może postąpiłem źle, może nie, ale na forum porad prawnych napisali mi ze to mi i tak nic nie da. Szczerze powiedziawszy to miałem wtedy ochotę pojechać osobiście do tego sklepu zwanego lider24 i zrobić dym, że policja sama by przyjechała.
    FotoMaciej
    C 7D (Magic Lantern)| C 400D (400plus mod + IR MOD) | Sigma 17-50 f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 | C ex430 II | Nissin 866 Mark II

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacRo Zobacz posta
    i zrobić dym, że policja sama by przyjechała.
    Ja u nich juz byłem i tam niema z kim gadać. Gówniarze i kłamcy. Tylko prawnie można się z nimi porachować.

Początki nałogu

Domyślnie

Jest coś takiego jak pozew zbiorowy. To podobno się opłaca i działa sprawniej niż pojedyńcze cywilne. Druga sprawa zawiadamiacie UPKiK oraz UKS-y oraz prawo (MO ) i robicie pozwy cywilne. Forum, forumem, ale poza wypłakaniem się innym trzeba coś zrobić. Samo się nie da. Osobiste odwiedziny i dym razczej oprócz pogorszenia swojej sytuacji nic nie dadzą.
    Na pewno sądownie można taki biznes zamknąć, a kto wie czy nie uzyskać zakazu prowadzenia działalności gosp.

Strona 14 z 45 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów