Strona 4 z 12 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 112

Wątek: ile macie zdjęć i gdzie je trzymacie?

Bywalec
    Miasto
    Pommern

Domyślnie

Może warto przed kolejnym tysiącem wspomnieć czasy kiedy to fotograf niósł dziesiątki kilogramów na plecach, by w plenerze zrobić kilka zdjęć. Teraz bezkrytycznie trzepiemy tysiące, które znikną w cyfrowej otchłani a szklane negatywy poczekają sobie spokojnie na koniec świata
    EOS 5, 500N, 400D, 50D

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oxydum Zobacz posta
    Może warto przed kolejnym tysiącem wspomnieć czasy kiedy to fotograf niósł dziesiątki kilogramów na plecach, by w plenerze zrobić kilka zdjęć.
    U mnie się nie zmieniło ))
    Noszę kilogramy sprzętu na plenery (około 7) z których pozostaje kilka a w najlepszym przypadku kilkanaście zdjęć
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Uzależniony Awatar jac+

Domyślnie

Fotki posegregowane w katalogach rocznych, dalej w precyzyjnych katalogach tematycznych. Wszystkie fotografie katalogowane po pełnej obróbce. Trzymam to wszystko na płytach DVD TDK Scratch Proof (po dwie kopie każdej płyty). Chyba taka ostrożność wystarczy.
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Bywalec Awatar lamerok
    Miasto
    okolice Wawy

Domyślnie

Ja już nie liczę, ponad 50 000 na pewno.
    Ale ciekawostka, Arturo Muri, fotograf Jana Pawła II zrobił mu blisko milion zdjęć, i przecież zdecydowana większość na analogach:
    http://wyborcza.pl/1,76842,5547114,A...k_migawki.html

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nagor Zobacz posta
    a ja mam pytanie jak macie dwa dyski zewnętrzeto jak robicie by na nich były identyczne zdjęcia??
    tzn jak zgrywacie zdjęci az aparatu na dysk przesortujecie nazwiecie data itp to podłączaci ejeden dysk i kopiuj wklej a potem drugi dysk i kopiuj wklej
    czy jest może sposób jakiś że podłączacie dysk do kompa na którym sa też wszystkie zdjęcia i jakis programik szybko porównuje czego brak na dysku zewnetrznym i jednym kliknięciem uzupełniacie braki na dysku zewnetrznym?
    Jest, nazywa się TimeMachine
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Początki nałogu

Domyślnie

Ciekawy wątek, ze względu na różne miejsca archiwizacji nie mogę się jakoś doliczyć tych liczb i rozmiarów

Wiem natomiast, że do zeszłego roku wagowo przybywało mi jakieś 30% w porównaniu do poprzedniego. W tym roku przez 5D2 ta liczba jest raczej 3 cyfrowa....

Samego materiału filmowego ( a siedzę sobie właśnie nad showreelem) mam 200GB

Całe szczęście terabajty tanieją, blue-ray przyjmuje te 22GB na płytę i jakoś nie wylewa się oknami...
    papa 5D2 | EOS R | RF 24-105 L IS NANO| Sigma 15 | EF 24 L II | EF 16-35 L II | EF 50 L |EF 70-300 IS II NANO | TS-E 24 II

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lamerok Zobacz posta
    Ja już nie liczę, ponad 50 000 na pewno.
    Ale ciekawostka, Arturo Muri, fotograf Jana Pawła II zrobił mu blisko milion zdjęć, i przecież zdecydowana większość na analogach:
    http://wyborcza.pl/1,76842,5547114,A...k_migawki.html
    To troszkę inna liga, całkiem profesjonalna
    L'Osservatore Romano zapewnia mu przechowywanie i katalogowanie negatywów.

Bywalec
    Miasto
    Pommern

Domyślnie

Teraz możemy określić ilość MB/TB na jedno dobre zdjęcie, takie z którego jesteśmy dumni.
    EOS 5, 500N, 400D, 50D

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja trzymam wszytsko na płytach cd i dvd (różnych, niestety), ale wczoraj zakupiłem dysk zewnętrzny 1 TB więc na jakiś czas mi starczy jako magazyn, no i do tego oczywiście kopia na płytach DVD

Domyślnie

IMHO nie oplaca sie trzymac na nosnikach optycznych lepiej twardego kupic

Strona 4 z 12 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów