Strona 6 z 12 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 112

Wątek: ile macie zdjęć i gdzie je trzymacie?

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KubaZowsik Zobacz posta
    Temat odzyskiwania skasowanych zdjęć z kart pamięci, z uwagi na moje wcześniejsze zajęcie - mam w jednym palcu.
    Ech, szkoda, że nie czytałem tego wcześniej, kiedy próbowałem odzyskać zdjęcia po formacie karty. prosiłbym Cię o pomoc. Niestety, na 5 "super polecanych przez bardzo doswiadczonych odzyskiwaczy" programów, udalo się przywrócić 1 zdjęcie ze 150.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Domyślnie

Hmm, to miałeś prawdziwego pecha ... mi nie udaje się odzyskać tylko takich zdjęć, które z wyrachowaniem i celowo kasuję z karty programem "Eraser" aby właśnie mieć pewność, że nie zostaną odzyskane... Nie życzę Ci powtórki z "rozrywki" ale gdyby przytrafiło Ci się to ponownie, daj znak/sygnał na priv.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KubaZowsik
    Bez przesady Panowie ;-)
    "Ludzie dzielą się na tych, co robią porządne backupy - i na tych co będą je robić" ;-)

Ja miałem to szczęście, że "olśnienie" przyszło dawno temu, gdy miałem do stracenia stosunkowo niewiele - ot rok notatek z wykładów, trochę radosnej twórczości programistycznej i parę pijackich fotek ze studiów. I też mi się wydawało że "mogę wszystko" - był czas że FAT w hex-editorze mogłem stukać prawie z pamięci

Niestety tak to już wrednie jest, że gdy przyjdzie "to", to okazuje się że akurat my mamy pecha - nie pomagają ani znajomi guru, ani "programiki", a firmy typu Ontrack łaskawie oferują odzysk 10% danych za kilka tysięcy PLN. I dopiero wtedy człowiek zaczyna się zastanawiać, czy nie lepiej było wydać te kilkaset PLN na dwa zewnętrzne dyski 750 GB - i zainwestować trochę czasu w ich utrzymywanie w dobrej kondycji...

Powyższe (zwłaszcza końcową refleksję) potwierdzi chyba każdy, kto ważne dane rzeczywiście stracił. Ci którym się jakoś udało, albo odrobią zadanie domowe, albo będą dalej liczyć na szczęście

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    (ciach)
    Niestety tak to już wrednie jest, że gdy przyjdzie "to", to okazuje się że akurat my mamy pecha - nie pomagają ani znajomi guru, ani "programiki", a firmy typu Ontrack łaskawie oferują odzysk 10% danych za kilka tysięcy PLN. I dopiero wtedy człowiek zaczyna się zastanawiać, czy nie lepiej było wydać te kilkaset PLN na dwa zewnętrzne dyski 750 GB - i zainwestować trochę czasu w ich utrzymywanie w dobrej kondycji...
    (ciach)
    Ww firmę mam wypróbowaną w praktyce firmowej - dane jak najbardziej odzyskali, koszt za jeden reprezentacyjny dysk notebookowy to ok 9-10 tys. zł. Nowy dysk ze zgranymi danymi dają gratis

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10 Zobacz posta
    Ww firmę mam wypróbowaną w praktyce firmowej - dane jak najbardziej odzyskali, koszt za jeden reprezentacyjny dysk notebookowy to ok 9-10 tys. zł.
    Znam więcej takich osób o nich było ostatnie zdanie mojego posta Znam też jednak przypadki, gdzie Ontrack nie pomógł... Owszem są świetni, ale cudotwórcami jednak nie są - ostatni raz gdy ktoś zrobił coś z niczego, to chyba jakieś 2000 lat temu ;-)

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

ostatni raz gdy ktoś zrobił coś z niczego, to chyba jakieś 2000 lat temu ;-)
    A i to nie do konca bylo z niczego Wino z wody itd...
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Domyślnie

"Ludzie dzielą się na tych, co robią porządne backupy - i na tych co będą je robić" ;-)

Ja miałem to szczęście, że "olśnienie" przyszło dawno temu, gdy miałem do stracenia stosunkowo niewiele - ot rok notatek z wykładów, trochę radosnej twórczości programistycznej i parę pijackich fotek ze studiów. I też mi się wydawało że "mogę wszystko" - był czas że FAT w hex-editorze mogłem stukać prawie z pamięci

Powyższe (zwłaszcza końcową refleksję) potwierdzi chyba każdy, kto ważne dane rzeczywiście stracił. Ci którym się jakoś udało, albo odrobią zadanie domowe, albo będą dalej liczyć na szczęście
    Dobrze Muflon, biorę to do siebie bardzo uważnie

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Nie jestem w stanie powiedzieć ile mam zdjęć bo są rozłożone na dwa komputery, ale jest ich cała masa. Wszystkie są zapisane w jpg, dużo zdjęć mam wywołanych a wszystkie oprócz tego, że są na dysku, są również nagrane na płyty i na dysku przenośnym. Muszę je chyba uporządkować jakoś bo widzę, że macie porobione elegancko katalogi, a ja to tak jak popadnie ;-)

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kantor Zobacz posta
    Muszę je chyba uporządkować jakoś bo widzę, że macie porobione elegancko katalogi, a ja to tak jak popadnie ;-)
    a jak chcesz coś znaleźć to jak to robisz ?
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Nie szuka, robi zdjęcie jeszcze raz.

Strona 6 z 12 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów