Pokaż wyniki od 1 do 10 z 112

Wątek: ile macie zdjęć i gdzie je trzymacie?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nagor Zobacz posta
    a ja mam pytanie jak macie dwa dyski zewnętrzeto jak robicie by na nich były identyczne zdjęcia??
    tzn jak zgrywacie zdjęci az aparatu na dysk przesortujecie nazwiecie data itp to podłączaci ejeden dysk i kopiuj wklej a potem drugi dysk i kopiuj wklej
    czy jest może sposób jakiś że podłączacie dysk do kompa na którym sa też wszystkie zdjęcia i jakis programik szybko porównuje czego brak na dysku zewnetrznym i jednym kliknięciem uzupełniacie braki na dysku zewnetrznym?
    Jest, nazywa się TimeMachine
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Początki nałogu

Domyślnie

Ciekawy wątek, ze względu na różne miejsca archiwizacji nie mogę się jakoś doliczyć tych liczb i rozmiarów

Wiem natomiast, że do zeszłego roku wagowo przybywało mi jakieś 30% w porównaniu do poprzedniego. W tym roku przez 5D2 ta liczba jest raczej 3 cyfrowa....

Samego materiału filmowego ( a siedzę sobie właśnie nad showreelem) mam 200GB

Całe szczęście terabajty tanieją, blue-ray przyjmuje te 22GB na płytę i jakoś nie wylewa się oknami...
    papa 5D2 | EOS R | RF 24-105 L IS NANO| Sigma 15 | EF 24 L II | EF 16-35 L II | EF 50 L |EF 70-300 IS II NANO | TS-E 24 II

Bywalec
    Miasto
    Pommern

Domyślnie

Teraz możemy określić ilość MB/TB na jedno dobre zdjęcie, takie z którego jesteśmy dumni.
    EOS 5, 500N, 400D, 50D

Uprawnienia umieszczania postów