Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 34

Wątek: Tamron 28-75MM F/2.8 XR Di LD (IF) i Tamron 17-35MM F/2.8-4 Di LD (IF)

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Amber
    Warto żeby użytkownicy forum wiedzieli ze jest taka możliwość.
    Gdybys czytal dokladniej forum a szczegolnie te dziesiatki watkow o FF/BF to bys wiedzial ze uzytkownicy forum wiedza .
    Ja tylko uogolnilem a ty sie czepiasz niepotrzebnie bos wg mnie troszke niezorientowany w archiwach forum.

Domyślnie

Jeszcze raz, bo widzę ze masz problem z czytaniem wlasnych wypowiedzi.
    Konkrety Vitez, tylko konkrety:

1.
    Cytat Zamieszczone przez Vitez
    BF/FF to wina body wiec nie ma sensu kalibrowanie obiektywu ani body pod konkretny obiektyw.
    Bzdura. To rownież funkcja obiektywu. Wprowadzasz usera w błąd

2.
    Ani tym bardziej wspominac o FF/BF w watku poswieconym obiektywom .
    Bzdura. Patrz pkt. 1. Zwracasz użytkownikowi nieslusznie uwagę.

Userzy są swietnie zorientowani w problemie BF/FF. Moderator Vitez niestety nie. Zamiast jednak dokształcić się lub milczec, wprowadza uzytkownikow w bląd, nieprawdziwymi informacjami.

Dalej chcesz ciągnąć ten temat?
    Wind i ...ciągłe wydatki...

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Amber wydaje mi się, że masz jakieś kompleksy i uzewnętrzniasz to na forum. Chyba nie tędy droga. Proponuję abyś porozmawiał z Vitezem f/f lub telefonicznie a nie próbował wykazywać swojej wyższości na forum. Tutaj preferowane są dyskusje partnerskie.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mac
    Amber wydaje mi się, że masz jakieś kompleksy i uzewnętrzniasz to na forum......
    A mnie się wydaje, że ma racje, i ma prawo na forum polemizować z kimś to tej racji nie ma.
    Pentax K-5 II, Leica M9

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Wprowadzasz usera w błąd
    Nie. Napisalem tylko ze uogolniam a wiecej szczegolow jest w archiwum.

Zwracasz użytkownikowi nieslusznie uwagę.

Dalej chcesz ciągnąć ten temat?

Nastepnym razem i ty spojrz do archiwum zanim zaczniesz sypac bzdurami.

Wink

Amber wydaje mi się, że masz jakieś kompleksy i uzewnętrzniasz to na forum. Chyba nie tędy droga. Proponuję abyś porozmawiał z Vitezem f/f lub telefonicznie a nie próbował wykazywać swojej wyższości na forum. Tutaj preferowane są dyskusje partnerskie.
    Mac,
    polemika z tak "wysublimowanymi" argumentami to prawdziwa przyjemność.

O sile forum i jego przydatności dla uzytkownikow decyduje jego merytoryczny poziom.
    Bzdury, jeszcze raz powtarzam, bzdury a nie "uogolnienia" pisane przez moderatora Viteza na pewno go nie podnoszą.
    Czytają je inni uzytkownicy tego forum, z tego powodu rownież wlasnie TUTAJ je prostuję.
    Rozmowa w cztery oczy z moderatorem Vitezem byłaby z pewnością fascynująca i partnerska, lecz zapewne nie wniosla by żadnych pozytecznych informacji dla innych. A są one często podstawą do podejmowania konkretnych decyzji finansowych.

Nie poruszałbym tutaj tematu kompleksów. Zazwyczaj piszą o nich Ci którzy sami mają z nimi problemy

Vitez,
    Moje wypowiedzi dotyczyły Twoich stwierdzen i podawanych przez Ciebie nieprawdziwych informacji. Konkretnych zdań ktore przytoczyłem.
    Zaprzeczenie faktu nie jest uogólnieniem. Jest informacją wprowadzającą w błąd.

Informuję że moje wypowiedzi nie dotyczyły tego co jest w archiwum.
    Odsyłanie do niego w tym kontekscie jest kompletnym niezrozumieniem treści słowa pisanego .
    Tą sprawę uważam za zakończoną.

Nastepnym razem i ty spojrz do archiwum zanim zaczniesz sypac bzdurami.
    Poniewaz jednak zarzuciłes mi również sypanie bzdurami w tym wątku, proszę o podanie konkretnego przykładu. Bo trochę się tutaj zagalopowałeś.

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Mac,
    polemika z tak "wysublimowanymi" argumentami to prawdziwa przyjemność.

O sile forum i jego przydatności dla uzytkownikow decyduje jego merytoryczny poziom.
    Bzdury, jeszcze raz powtarzam, bzdury a nie "uogolnienia" pisane przez moderatora Viteza na pewno go nie podnoszą.
    Czytają je inni uzytkownicy tego forum, z tego powodu rownież wlasnie TUTAJ je prostuję.
    Rozmowa w cztery oczy z moderatorem Vitezem byłaby z pewnością fascynująca i partnerska, lecz zapewne nie wniosla by żadnych pozytecznych informacji dla innych. A są one często podstawą do podejmowania konkretnych decyzji finansowych.

Nie poruszałbym tutaj tematu kompleksów. Zazwyczaj piszą o nich Ci którzy sami mają z nimi problemy
    Amber, szczerze powiedziawszy to nie jestem przekonany co do Twojej argumetacji technicznej ale zadam sobie ten trud i postudiuję ten właśnie temat. Lubię wysublimowane dyskusje, jednak dla jakiego odsetka czytających są one iteresujące i przydatne? Czyś nie mają w rzeczywistosci charakteru akademickiego?

Co do wątku kompleksów, może z lekka się zagalopowałem, nie mniej w mojej pracy muszę szybko oceniać typy ludzkie i mam tutaj całkiem nie małe doświadczenie. Jeśli uraziłem Ciebie to przepraszam.

Maciej
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Poniewaz jednak zarzuciłes mi również sypanie bzdurami w tym wątku, proszę o podanie konkretnego przykładu. Bo trochę się tutaj zagalopowałeś.
    Przeczytaj moja i swoja (poprzedzajaca moja) wypowiedz jeszcze raz i sprobuj zrozumiec w jakim kontekscie uzylem slowa "bzdury" wobec ciebie .

Domyślnie

Amber, szczerze powiedziawszy to nie jestem przekonany co do Twojej argumetacji technicznej ale zadam sobie ten trud i postudiuję ten właśnie temat.
    Mac,
    naprawdę nie interesuje mnie czy jestes przekonany do mojej "argumentacji technicznej"
    Podałem na forum fakt - możliwość kalibracji plaszczyzny AF w samych obiektywach. Sam mialem kalibrowany w ten sposob jeden z obiektywów.
    To czy przyjmiesz tą informację, czy będziesz umiał z niej skorzystać w przypadku wystąpienia problemów (czego Ci oczywiście nie życzę) - to Twoja sprawa.

Lubię wysublimowane dyskusje, jednak dla jakiego odsetka czytających są one iteresujące i przydatne? Czyś nie mają w rzeczywistosci charakteru akademickiego?
    Na pewno nie dla tych ktorzy mają rzeczywisty problem z bf/ff. Sądząc po ankietach na tym forum - calkiem sporo. Ale jesli nawet będzie to przydatne dla jednej osoby - to już będzie to pozytywne.

Co do wątku kompleksów, może z lekka się zagalopowałem, nie mniej w mojej pracy muszę szybko oceniać typy ludzkie i mam tutaj całkiem nie małe doświadczenie. Jeśli uraziłem Ciebie to przepraszam.
    Nie, nie jestes w stanie Macku mnie urazic taką "argumentacją".
    Zabrzmiało to raczej trywialnie, zwlaszcza w wypowiedzi 34-letniego mężczyzny. Wolalbym widzieć na tym forum wypowiedzi merytoryczne, oparte na wiedzy i doswiadczeniu w używaniu sprzętu Canona. I liczę ze nadarzy się okazja ze w takiej dyskusji się spotkamy

Pozdrawiam Amber

Przeczytaj moja i swoja (poprzedzajaca moja) wypowiedz jeszcze raz i sprobuj zrozumiec w jakim kontekscie uzylem slowa "bzdury" wobec ciebie
    Vitez,
    Nie interesuje mnie Twoje zasłanianie się kontekstem czy kierowanie do archiwum.

Powtarzam jeszcze raz - prosze o konkretne przytoczenie mojej wypowiedzi gdzie, jak twierdzisz, pisałem bzdury.

Każdą informację którą podaję na forum starannie weryfikuję. Nie pozwolę by użytkownik czy tym bardziej moderator bezpodstawnie zarzucał mi pisanie nieprawdy.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nie pozwolę by użytkownik czy tym bardziej moderator bezpodstawnie zarzucał mi pisanie nieprawdy.
    Nie odwracaj kota ogonem bo to nieelegancki typ dyskusji. To ty mi zarzuciles nieprawde i odpowiedzialem ci na zarzuty (ze tylko uogolniam), ja tobie nic nie zarzucalem, poza brakiem zorientowania w archiwum forum oraz brakiem zrozumienia moich wypowiedzi ktore uparcie nadal wykazujesz.

Wiec ci wytlumacze o co chodzi z tymi "bzdurami" skoro nie rozumiesz - nie twierdze ze ty piszesz bzdury, napisalem tylko ze sypiesz slowami "bzdura" .
    Taki byl kontekst i dziwi mnie ze nie zrozumiales go i wziales to bardzo do siebie.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów