Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: Pytanie o zwrot zakupionego obiektywu

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Mikołów

Domyślnie

Kupowałem w "Pasaż Foto" z Łodzi. Z tego co wiem maja tylko jeden egzemplarz tej 50, bo jak chciałem wymienić to nie było szans. Może odeślą go na Żytnią??? Nie wiem jakie mają procedury w związku z takim zwrotem. A może zostawią i dalej będzie czekała z BF/FF na nowego nabywcę. W razie czego można sprawdzić po numerze seryjnym 1586123.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mbiesiadnik Zobacz posta
    Witam. 01.12.09 kupiłem obiektyw 50mm 1.2 L Ostatnio zrobiłem test obiektywu czy wszystko gra i okazało się ze niestety AF ma ogromny problem z trafianiem w punkt. Testowałem na 1,2 1,4 1,6 1,8 2,2 2,5 i 2,8. Body 5D punkt AF centralny. Praktycznie w większości focus nie trafia. Obiektyw kupiony w sklepie internetowym. Zgłosiłem to sprzedawcy i kazał odesłać na kalibrację do serwisu. Czy w razie czego mogę domagać się zwrotu pieniędzy lub wymiany na inny egzemplarz??? Teoretycznie obiektyw przyszedł wadliwy. Posiadam jeszcze 16-35 L II i 135 L i problemów z focusem nie mam. Proszę o odpowiedź. Dziękuje.
    Z 50 L wymiana niestety niewiele pomoże, oddać możesz bez wyjaśnien w ciągu 10 dni, no chyba, że kupowałeś na firmę.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Nie zapomnij wystawić opinii o sklepie na opineo.pl itp.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Mikołów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Z 50 L wymiana niestety niewiele pomoże...
    Tzn. nie ma dobrych egzemplarzy tego obiektywu działających na 5D??? Czytałem na forum o tej 50-ce i wiem jakie są opinie, ale jakoś ciężko mi uwierzyć, że nie znajdę egzemplarza, który by działał poprawnie??: Teraz kupuję 24mm 1.4 II i myślę, że takich problemów nie będzie. Chciałem zapełnić lukę między 24 a 85. Oprócz 50-ki nie ma nic. Jeżeli jest tak jak piszesz, to luka pozostanie :-(

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Chciałem zapełnić lukę między 24 a 85. Oprócz 50-ki nie ma nic. Jeżeli jest tak jak piszesz, to luka pozostanie :-(
    Na Lce się świat nie kończy.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Mikołów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Na Lce się świat nie kończy.
    Wiem Pierwszy egzemplarz 50-ki to była 1.4. Jak na prawdę będzie mi tych 50mm brakowało to wrócę do 1.4 Na razie 1.2 odpuszczam.

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Wiem Pierwszy egzemplarz 50-ki to była 1.4. Jak na prawdę będzie mi tych 50mm brakowało to wrócę do 1.4 Na razie 1.2 odpuszczam.

Swoją drogą diabli człowieka biorą, gdy jego ulubiona firma za 5, czy 6 patyków puszcza na rynek bubla, który nie powinien przejść kontroli technicznej !
    Jak długo jeszcze ???
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów