Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: Pytanie o zwrot zakupionego obiektywu

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Mikołów

Domyślnie Pytanie o zwrot zakupionego obiektywu

Witam. 01.12.09 kupiłem obiektyw 50mm 1.2 L Ostatnio zrobiłem test obiektywu czy wszystko gra i okazało się ze niestety AF ma ogromny problem z trafianiem w punkt. Testowałem na 1,2 1,4 1,6 1,8 2,2 2,5 i 2,8. Body 5D punkt AF centralny. Praktycznie w większości focus nie trafia. Obiektyw kupiony w sklepie internetowym. Zgłosiłem to sprzedawcy i kazał odesłać na kalibrację do serwisu. Czy w razie czego mogę domagać się zwrotu pieniędzy lub wymiany na inny egzemplarz??? Teoretycznie obiektyw przyszedł wadliwy. Posiadam jeszcze 16-35 L II i 135 L i problemów z focusem nie mam. Proszę o odpowiedź. Dziękuje.

Bywalec Awatar caveman
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Nie oddawaj do kalibracji. Masz prawo do wymiany na sprawny obiektyw, a jak sprzedawca nie ma innego modelu to musi ci zwrócić kase. Masz czas chyba 10 dni od daty zakupu na rezygnacje.

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Jeśli kupiłeś przez internet to możesz zwrócić nawet jak zapach Ci się nie podoba. Tylko nie można zrobić tego za późno . I tu dokładnie nie pamiętam jaki to jest okres ale chyba dwa tygodnie.

Uzależniony Awatar Chris_11
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jeśli kupiony w sklepie internetowym to masz 10 dni, żeby zwrócić bez podania przyczyny i sprzedawca ma obowiązek przyjąć bez żadnego "ale".

To się zgraliśmy. Ale dokładnie jest to 10 dni.
    Nieważne, czym... Ważne, jak...

Foto-Blog

Początki nałogu Awatar Viqy
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Napisz szybko do sklepu maila, najlepiej z potwierdzeniem odbioru. W mailu poinformuj, że :

Na podstawie ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny, chcesz skorzystać z prawa do zwrotu towaru bez podania jakiejkolwiek przyczyny w okresie do 10 dni od otrzymania towaru.

W przypadku kiedy sprzedawca nas nie poinformował o tym prawie to czas jego obowiązywania wydłuża się nawet do 3 miesięcy.

Podaj swoje dane osobowe, kontakt. Możesz także podać numer dowodu zakupu (nr. paragonu, faktury, zamówienia ...)

Wysyłając towar do sprzedawcy (na swój koszt) dołącz oświadczenie.

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

W przypadku zakupu towaru przez internet na podstawie ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny, mamy prawo do zwrotu towaru bez podania jakiejkolwiek przyczyny w okresie do 10 dni od otrzymania towaru, a w przypadku kiedy sprzedawca nas nie poinformował o tym prawie to czas jego obowiązywania wydłuża się nawet do 3 miesięcy.

Początki nałogu Awatar Viqy
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

ale kumulacja

Uzależniony

Domyślnie

musisz być stanowczy bo sprzedawca pewnie bedzie kombinować żeby tylko zwrotu nie przyjąć. A prawda taka że musi przyjąć

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Mikołów

Domyślnie

Dzięki za odpowiedzi. Mam nadzieję, że data zakupu = data dostarczenia przesyłki, bo przesyłkę odebrałem 01.12. czyli 10 dni mija 11.12. Problem zgłosiłem dzisiaj, czyli według tego co piszecie mam prawo do zwrotu kasy lub wymiany obiektywu. Oby nie było problemu. Dzięki jeszcze raz. Pozdrawiam.

Uzależniony

Domyślnie

daj znać czy się udało. Powodzenia!

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów