Będę miał kilka wolnych godzin w Londynie najbliższą niedzielę.
Co warto zobaczyć w tak krótkim czasie?
Najlepiej coś fotogenicznego![]()
Będę miał kilka wolnych godzin w Londynie najbliższą niedzielę.
Co warto zobaczyć w tak krótkim czasie?
Najlepiej coś fotogenicznego![]()
Westminster, City... na mnie największe wrażenie zrobiły Canary Whraf i Doki, ale pewnie nie będziesz miał na to czasu
na lotnisko odjeżdżam o 16,40 z Victoria, będę miał wolne myślę około 11 a.m.
Ostatnio edytowane przez focus ; 10-12-2009 o 15:09
Kup sobie day travelcard i zdazysz sporo zobaczyc poruszajac sie metrem.
Victoria ma swietne polaczenia. Tu masz mapke i jak ustalisz co chcesz focic to sprawdz czym dojechac; http://www.bbc.co.uk/london/travel/d.../tube_map.html
Canary polecam zdecydowanie - kilka pierwszych fotek z mojego linka "londyn".
Poza tym jesli lubisz klimatyczne miejsca to jak zawsze polecam Soho - choc zdecydowanie lepiej tam zawitac po zmroku.
Na Canarach uwazaj na ochrone - generalnie wygladaja jak policja ale to prywatna firma. W kazdym razie moze podejsc i zapytac co i dlaczego. Mnie ostatecznie poprosil o przejrzenie karty i wykasowanie.. wszystkich zdjec gdzie widac kamery.
Na Canary troche sie jedzie, ale jesli lubisz stal i szklo to warto.
Na Soho z Victorii jest w sumie "zabi skok", po drodze mozesz zajsc pod Big Bena i na Trafalgar - gdybys zamierzal dreptac.
Jezeli lubisz muzea - jest tego bez liku w wiekszosci darmowe.
Ciekawe jest muzeum wojny i generalnie wszystkiego tego co dotyczy angielskich "konfliktow zbrojnych". Dodatkowa atrakcja to symulacja nalotu w bunkrze
Od Big Bena jakies 15/20 min piechota.
Jakies 15min z Victorii idzie sie piechota pod palac krolowej.
Generalnie polecam metro, szybko i sprawnie.
[QUOTE=Parteq;741141
Na Canarach uwazaj na ochrone - generalnie wygladaja jak policja ale to prywatna firma. W kazdym razie moze podejsc i zapytac co i dlaczego. Mnie ostatecznie poprosil o przejrzenie karty i wykasowanie.. wszystkich zdjec gdzie widac kamery./QUOTE]
no mi tak zrobiła policja w City (na szczęście zdjęć z kamerami nie miałem)
ochrona w Canary były mniej kumata
zobacz Pałac Westminsterski, Oxford Street, hale targowe, Mayfiar, Victoria Embankment... trochę tego jest ;]
Ta niedziela to już była?
No nic, prawie rok temu miałem podobną możliwość zwiedzania Londynu. Pewnie już wiesz, że o drogę można śmiało pytac po polsku
Zrobiłem wtedy pierwszy filmik piątką, stare dobre czasy odkręcania słoików
Poza knajpami, klubami, kawiarniami, teatrami największe wrażenie zrobiło na mnie Muzeum Historii Naturalnej i Tate Gallery. W innym wcieleniu, mógłbym tam pracować jako stróż śmiało 8)
P.S. Pokaż foty po powrocie!
papa 5D2 | EOS R | RF 24-105 L IS NANO| Sigma 15 | EF 24 L II | EF 16-35 L II | EF 50 L |EF 70-300 IS II NANO | TS-E 24 II
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Parteq, wielkie dzięki za szczegołowe info.
Orientujesz się jaki jest w tej chwili koszt travel card zone 1and2 ?
Jest jakaś bezpieczna przechowalnia bagażu na Victori? ewentualnie jaki koszt?