Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: 400d + samyang fisheye ,a lampa! cholerny cień! WIELKI PROBLEM!

Domyślnie 400d + samyang fisheye ,a lampa! cholerny cień! WIELKI PROBLEM!

siema, nie wiem czy dobry dział, ale nie korzystam z for i tez nie wiem troche pod jakim haslem mam wyszukac tą fraze.

mam 400d i przy robieniu zdjec z wbudowaną lampą pojawia sie cień, ktory jest moim zdanie spowodowany osłoną

pare przykladowych

chce kupic lampe, tylko czy to cos zmieni? bo nie chce wydawac kasy w błoto.
    http://www.allegro.pl/item845405384_...0d_40d_5d.html

czy to rozwiaze sprawe? jak jest cos lepszego w tej cenie to mozecie cos zaproponowac, ale glownie chodzi mi o rozwazanie tego problemu

z gory wielkie dzieki za pomoc

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Zdjecia robisz a nie potrafisz sobie wyobrazic czy zewnetrzna lampa poprawi sytuacje?

Hint: Tak, poprawi.
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Domyślnie

chce tylko wiedziec czy całkowicie zniknie.

Domyślnie

Zniknie całkowicie,przecież palnik lampy zewnętrznej jest znacznie wyżej usytuowany niż ten z wbudowanej.

Po co ci ta osłona???przecież patrząc na te fotki nie widać tam innego zródła światła które by mogło powodować jakieś refleksy na zdjęciach,to po co ją zakładać??
    30D + 17-40L+ Plástico Fantástico

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

ta osłona jest na stale wbudowana w obiektyw ;-)
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    ta osłona jest na stale wbudowana w obiektyw ;-)
    O losie zapomniałem że to taki wynalazek,sorry mój błąd.:smile:
    30D + 17-40L+ Plástico Fantástico

Początki nałogu

Domyślnie

Ponadto robiac z zewnetrzna, mozesz palnik skierowac w kosmos celem odbicia swiatla od sufitu i przez to zmiekczenia go..

Bywalec Awatar 27rav
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Matt_K-K Zobacz posta
    Ponadto robiac z zewnetrzna, mozesz palnik skierowac w kosmos celem odbicia swiatla od sufitu i przez to zmiekczenia go..
    ... pod warunkiem, że będzie od czego odbić to światło. Prezentowane przez autora wątku fotki były robione na zewnątrz, wiec od kosmosu raczej nie odbije :-)
    M4CIUS weź pod uwagę fakt, że przy fishu, nawet dodatkowa lampa nie doświetli całego kadru!
    Zanim kupisz, pożycz od kogoś lampę i zobacz czy rozwiąże to twoje problemy, żebyś potem nie miał pretensji do kogoś z forum :-)
    Canon 40D, Canon EOS M, Sigma 10-20/4-5.6, Canon 24-105/4 L IS USM, Canon 28/1.8 USM, Canon 50/1.4 USM, Canon 85/1.8 USM, Canon EF-M 18-55/3.5-5.6 IS, Speedlite 430EX, Speedlite 90EX

Domyślnie

no wlasnie jakbym mial taka mozliwosc to bym watku nie zakładał. Mieszkam na totalnym zadupiu gdzie nikt sie w zdjecia nie bawi.

Aparatu uzywam glownie do fot o tematyce rowerowej i imprez czy tez domowek, takze ta lamp jest mi niezbedna

moze problem tkwi w tym ze samyang ma ogniskowa 8, a lampy z tego co widze funkcjonują od 24...

Domyślnie

580 II po opuszczeniu nakladki pokrywa 14mm
    Lustrzanka cyfrowa
    YomenArt.com

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów