580 II po opuszczeniu nakladki pokrywa 14mm
Lustrzanka cyfrowa
YomenArt.com
No właśnie,i tu dochodzimy do sedna sprawy jak chcesz w plenerze robić zdjęcia fisheye'm to nie ma cudów,przecież nie podniesiesz palnika i nie odbijesz światła od nieba,wiec do pleneru to chyba nie do końca trafiony pomysł,co innego pomieszczenia,tu odbicie od sufitu rzeczywiście może pomóc,z tego co wyczytałem to lampy zazwyczaj kryją od około 15mm na pełnej klatce więc na cropie troszkę więcej ale na pokrycie tych 8mm nie ma szans.
30D + 17-40L+ Plástico Fantástico
Nie do końca. Światło można rozproszyć parasolką i daje radę. Co prawda nie 8 mm a 15 ale na ff:
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Po pierwsze zdejm osłonę, bo nawet 580 to nie pomoże. Mi na 16mm przy zbliżeniach, jak zapomnę zdjąć tulipana, mam piękny cień na wzór zaprezentowanego. W innych przypadkach będzie OK. Oczywiście w przypadku użycia kukułki, o cień znacznie łatwiej
Nakładka nic nie da, bo co z tego że lampa świeci szerzej, skoro i tak jest zasłonięta przez osłonę/obiektyw.
Pstrykadełka, słoiki, staza, cztery duże koła i trzy anteny.
A odblysnik typu Tumax z lampa w gore nie da rady? Ilosc odbitego swiatla jest dosc spora, wbrew moim oczekiwaniom.
Ostatnio edytowane przez Merauder ; 17-12-2009 o 12:56
7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|
można pilnikiem ewentualnie.
pozdro.,
m.
Ostatnio edytowane przez takpoprostu ; 16-12-2009 o 21:54
*t*a*k*p*o*p*r*o*s*t*u*