Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: 400d + samyang fisheye ,a lampa! cholerny cień! WIELKI PROBLEM!

Mieszany widok

Domyślnie 400d + samyang fisheye ,a lampa! cholerny cień! WIELKI PROBLEM!

siema, nie wiem czy dobry dział, ale nie korzystam z for i tez nie wiem troche pod jakim haslem mam wyszukac tą fraze.

mam 400d i przy robieniu zdjec z wbudowaną lampą pojawia sie cień, ktory jest moim zdanie spowodowany osłoną

pare przykladowych

chce kupic lampe, tylko czy to cos zmieni? bo nie chce wydawac kasy w błoto.
    http://www.allegro.pl/item845405384_...0d_40d_5d.html

czy to rozwiaze sprawe? jak jest cos lepszego w tej cenie to mozecie cos zaproponowac, ale glownie chodzi mi o rozwazanie tego problemu

z gory wielkie dzieki za pomoc

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Zdjecia robisz a nie potrafisz sobie wyobrazic czy zewnetrzna lampa poprawi sytuacje?

Hint: Tak, poprawi.
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Domyślnie

chce tylko wiedziec czy całkowicie zniknie.

Domyślnie

Zniknie całkowicie,przecież palnik lampy zewnętrznej jest znacznie wyżej usytuowany niż ten z wbudowanej.

Po co ci ta osłona???przecież patrząc na te fotki nie widać tam innego zródła światła które by mogło powodować jakieś refleksy na zdjęciach,to po co ją zakładać??
    30D + 17-40L+ Plástico Fantástico

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

ta osłona jest na stale wbudowana w obiektyw ;-)
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    ta osłona jest na stale wbudowana w obiektyw ;-)
    O losie zapomniałem że to taki wynalazek,sorry mój błąd.:smile:
    30D + 17-40L+ Plástico Fantástico

Początki nałogu

Domyślnie

Ponadto robiac z zewnetrzna, mozesz palnik skierowac w kosmos celem odbicia swiatla od sufitu i przez to zmiekczenia go..

Bywalec Awatar 27rav
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Matt_K-K Zobacz posta
    Ponadto robiac z zewnetrzna, mozesz palnik skierowac w kosmos celem odbicia swiatla od sufitu i przez to zmiekczenia go..
    ... pod warunkiem, że będzie od czego odbić to światło. Prezentowane przez autora wątku fotki były robione na zewnątrz, wiec od kosmosu raczej nie odbije :-)
    M4CIUS weź pod uwagę fakt, że przy fishu, nawet dodatkowa lampa nie doświetli całego kadru!
    Zanim kupisz, pożycz od kogoś lampę i zobacz czy rozwiąże to twoje problemy, żebyś potem nie miał pretensji do kogoś z forum :-)
    Canon 40D, Canon EOS M, Sigma 10-20/4-5.6, Canon 24-105/4 L IS USM, Canon 28/1.8 USM, Canon 50/1.4 USM, Canon 85/1.8 USM, Canon EF-M 18-55/3.5-5.6 IS, Speedlite 430EX, Speedlite 90EX

Domyślnie

no wlasnie jakbym mial taka mozliwosc to bym watku nie zakładał. Mieszkam na totalnym zadupiu gdzie nikt sie w zdjecia nie bawi.

Aparatu uzywam glownie do fot o tematyce rowerowej i imprez czy tez domowek, takze ta lamp jest mi niezbedna

moze problem tkwi w tym ze samyang ma ogniskowa 8, a lampy z tego co widze funkcjonują od 24...

Początki nałogu Awatar DonBolano
    Miasto
    Ostrów Wielkopolski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez M4CIUS Zobacz posta
    no wlasnie jakbym mial taka mozliwosc to bym watku nie zakładał. Mieszkam na totalnym zadupiu gdzie nikt sie w zdjecia nie bawi.

Aparatu uzywam glownie do fot o tematyce rowerowej i imprez czy tez domowek, takze ta lamp jest mi niezbedna

moze problem tkwi w tym ze samyang ma ogniskowa 8, a lampy z tego co widze funkcjonują od 24...

Kup lampę i przewód. Albo będziesz lampę trzymał nad głową - albo ktoś będzie ją trzymał gdzieś z boku Ciebie i doświetlał kadr. Inaczej w prosty sposób nie pokryjesz 8mm.
    Ostatnio edytowane przez DonBolano ; 16-12-2009 o 22:30
    Na świat spoglądam przez armatę...

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów