Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: [Kito] Extremalnie rowerowo

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar Kito
    Miasto
    Chodzież

Domyślnie [Kito] Extremalnie rowerowo

Witam.
    Jako że moją drugą pasją jest Freeride rowerowy, chciałbym się podzielić z Wami tym co udaje mi się ustrzelić podczas Naszych rowerowych wybryków.

1. ryzykowałem życiem kładąc się pod ...

2. ale przeżyłem i zrobiłem jeszcze jedną

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10. i na koniec dzisiejszej wstawki - moje ulubione ...
    FB - http://www.facebook.com/krzysztof.kito.wierzbicki
    C40D, C5DMKII, 6 szkiełek (w porywach do 10) i kilka lampek
    Ślubne i inne na www.fotoduet.eu

Domyślnie

3, 5 i 6 bardzo dobre i fajowe- takie mi właśnie mi się podobają.
    1 i 2 byłyby też dobre, zwłaszcza 1, ale ucięty roweru wg. mnie psuje efekt (wiem, było ekstremalnie niebezpiecznie ). Dodatkowo 2 za długi czas. Natomiast pomysł i tło kapitalne.
    4 nie ostra.
    7 za długo i trochę ujęcie nieciekawe.
    8 też bardzo fajna, ale koło ucięta - wiem, czepiam się
    9 i 10 - ciekawy zamysł.

Generalnie podoba mi się i pełen szacunek, bo wbrew pozorom temat nie łatwy. Sam ostatnio próbowałem robić wieczorną porą chłopaków na bmx skaczących na ulicy (nie wiem jak się teraz nazywa ta odmiana rowerowania) i była totalna porażka.
    Pstrykadełka, słoiki, staza, cztery duże koła i trzy anteny.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

5 zdecydowanie wpada w oko, na pierwszych szkoda ucietych fragmentów

Uzależniony Awatar merger
    Miasto
    wroclove

Domyślnie

szkoda, ze lampa na wprost i uciete kadry psuja efekt. dodatkowo las jest srednim tlem.
    5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
    430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Miasto
    Chodzież

Domyślnie

na wiosnę będę testował 3 lampy wyzwalane Photixami. Na razie myślę jak je ustawić żeby nie było za dużo cieni i jak daleko. Ale powoli opanuję ten temat. Targanie parasolek itp raczej będzie chyba bez sensu ?? Co myślicie ? Może macie jakieś podpowiedzi jak ustawić lampy, ja myślałem o ustawieniu 2 po bokach miejsca gdzie będzie robiona fota i jedną z przodu i delikatnie z boku.

Uzależniony Awatar merger
    Miasto
    wroclove

Domyślnie

na poczatek lampy po bokach, bez zadnych dyfuzorow, bo bedzie ci zalezec na zarysowaniu krawedzi i zmrozeniu dizeki temu ruchu. lampa z przodu generalnie jest zlym pomyslem, lepiej juz uzyc ja do doswietlenia tla.
    5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
    430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Miasto
    Chodzież

Domyślnie

troszkę czasu upłynęło od ostatniego mojego posta w tym temacie.
    Photixy o których wspominałem za bardzo się nie sprawdziły. Kiepski zasięg i niepewne działanie bardzo mnie wkórzały. Zakupiłem Yongnuo RF-602 - i powiem szczerze że z Chińszczyzny sprzedawanej na naszym rynku to RF-602 działają jak dla mnie idealnie w tym przedziale cenowym.
    Ale do rzeczy - zdjęcia. Lampki 2x Canon 430ez (zoom spisuje się idealnie do tego rodzaju zdjęć) ustawione jakieś 6-8 metrów od siebie i skierowane oczywiście w miejsce skoku i z 1m wyżej żeby mi nie świeciło po igliwiu :-)
    11.
    12.
    13.
    14.
    15.
    16.
    17.
    18.Ekipa

Więcej zdjęć z tej imprezki leśnej w większej rozdzialce na https://picasaweb.google.com/kitopch/PiATeam#

Miasto
    Chodzież

Domyślnie

Nie chcę mieszać i umieszczać różnych zdjęć w jednym poście więc piszę drugi z imprezy THULE 2010 Chodzież.
    Tutaj lampy podobnie 2 oddalone o kilka metrów od siebie z jednej strony a potem 2 po dwóch stronach ścieżki (to te robione z przodu)
    zapraszam.
    19. Roman K. nasz Mistrz. Wygrywa większość imprez rowerowych w Polsce w swojej kategorii.
    20.
    21.
    22.
    23.
    24.
    25.
    26.
    27.
    28.
    29.
    30.
    31.

Więcej z tej imprezy na https://picasaweb.google.com/kitopch/Thule2010Chodziez#

Przepraszam za podpis ale musiałem wstawić. Zawodnikom i organizatorom oczywiście zdjęcia się podobały, oczywiście chcieli je mieć, oczywiście że nie wspomnieli o żadnej zapłacie (chociażby na czyszczenie matrycy po takiej zakurzonej imprezie by rzucili) więc ja oczywiście jak najbardziej ale w takiej formie jak w linku czyli mała rozdziałka i wielki podpis. następnym razem walnę znak wodny przez środek :-) może to organizatorów czegoś nauczy :-)

Domyślnie

Podoba mi sie 7, 9, 11 i 15 zdjęcia, widać fajny dynamizm i prędkość, udało ci się uchwycić dobry moment moim zdaniem. Ogólnie zdjęcia bardzo fajne, niektóre bardzo dobre, niektóre trochę mniej

Bywalec Awatar zonk
    Miasto
    Suchedniów

Domyślnie

jak dla mnie deko za ciemno. Szkoda, że zdjęcia panoramowane za bardzo poruszone.
    Znak wodny przesadzony i to grubo! Warto to robić w PS na warstwach i zmniejszać krycie.
    Pozatym wydaje mi się, że po zmniejszeniu nie ostrzone nic a i obróbki nie zauważam.
    Ogólnie w lesie ciężko się fotografuje.
    Pozdrawiam
    >>>--------> założyłem sobie bloga <--------<<<

Uprawnienia umieszczania postów