Pokaż wyniki od 1 do 10 z 49

Wątek: #69 Bridge

Mieszany widok

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Czy na pewno oglądasz fotki w bridge'u w tym samym rozmiarze co w PS? W większości przypadków nieostrości okazują się być spowodowane przez rendering do rozmiarów typu 94.34% albo coś w tym stylu.
    No własnie wydaje mi się że tak. Zdjęcie na którym bardzo dobrze widać nieostrosci ma wymiar 1376x600 więc na moim panoramicznym monitorze zostaje dużo wolnego miejsca po bokach. Zresztą w PS-ie nawet jak zmniejszam trochę to zdjęcie to i tak jest ostre. Co ciekawego zaobserwowałem odnośnie tego zdjęcia w Bridge'u to jak dam lupkę(podgląd zdjęcia w 100% w tym małym okienku) to jest super ostro a podgląd w tym samym rozmiarze przecież A jak zrobię spacją podgląd na całosci ekranu to żeby było ostro to muszę zwiększyć obraz np.do 400% i z powrotem zmniejszyć do 100% i jest dobrze. Ale jak przeskoczę do podglądu zdjęć z miniaturkami i wrócę do pełnego ekranu to znów jest żle. Nie mam pojęcia o co chodzi:sad:

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez amroz Zobacz posta
    ..... Co ciekawego zaobserwowałem odnośnie tego zdjęcia w Bridge'u to jak dam lupkę(podgląd zdjęcia w 100% w tym małym okienku) to jest super ostro a podgląd w tym samym rozmiarze przecież ....
    No i chyba mamy przyczynę. NIE oglądasz zdjęcia w 100% - być może masz np. 99.5%. Jeśli w Bridge'u zdjęcie już jest w 100% to lupka automatycznie wyświetla 200% i nie można jej zmienić na 100%. 1376x600 to już bardzo duże zdjęcie nawet jak na mój monitor (1920 x 1200) i żeby oglądać w 100% to muszę pochować panele albo wcisnąć spację.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Uzależniony

Domyślnie

No i chyba mamy przyczynę. NIE oglądasz zdjęcia w 100% - być może masz np. 99.5%. Jeśli w Bridge'u zdjęcie już jest w 100% to lupka automatycznie wyświetla 200% i nie można jej zmienić na 100%. 1376x600 to już bardzo duże zdjęcie nawet jak na mój monitor (1920 x 1200) i żeby oglądać w 100% to muszę pochować panele albo wcisnąć spację.
    to w takim razie co zrobić żeby po wcisnięciu spacji obraz był ostry? W przypadku pełnego ekranu nie mam przecież już żadnych paneli, narzędzi itp.

Dopiero zaczyna Awatar conti
    Miasto
    św. Wieży

Domyślnie

... 1376x600 to już bardzo duże zdjęcie nawet jak na mój monitor (1920 x 1200) i żeby oglądać w 100% to muszę pochować panele albo wcisnąć spację.
    Przepraszam Janusz za offtop ale dręczy mnie ciągle jedno pytanie. Parę razy na tutkach wspominasz o tym monitorze, jeżeli nie będzie to tajemnicą to jakiego wynalazku używasz do pracy nad zdjęciami? :wink:
    Pozdrawiam

Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez conti Zobacz posta
    ... jeżeli nie będzie to tajemnicą to jakiego wynalazku używasz do pracy nad zdjęciami?
    Eizo ColorEdge CG241W

Janusz,

Uzależniony

Domyślnie

Kombinuje w tej przeglądarce na wszystkie sposoby i zauważyłem że faktycznie w zalezności od tego jak pozmniejszam/pochowam panele zależy wilekosci zdjęcia. Ale mogę tak ustawić wielkość wyświetlanej fotki że lupka pokazuje 200% ale podgląd nadal nieostry Niema to praktycznie znaczenia, zresztą tak jak juz pisałem w pełnym ekranie to samo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez amroz Zobacz posta
    Kombinuje w tej przeglądarce na wszystkie sposoby i zauważyłem że faktycznie w zalezności od tego jak pozmniejszam/pochowam panele zależy wilekosci zdjęcia. Ale mogę tak ustawić wielkość wyświetlanej fotki że lupka pokazuje 200% ale podgląd nadal nieostry Niema to praktycznie znaczenia, zresztą tak jak juz pisałem w pełnym ekranie to samo
    U mnie jest ten sam problem. Wydaje mi się, że Bridge nie radzi sobie z renderowaniem obrazów. U mnie zdjęcia są nieostre i dodatkowo na niektórych powstają artefakty. Prawdopodobnie jest to problem sprzętowy, niestety wiem jak go rozwiązać. Próbowałem różnych rzeczy, ale dalej jest to samo. :-(

http://canon-board.info/showthread.php?t=54523

Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cwpmg Zobacz posta
    U mnie jest ten sam problem. .......
    http://canon-board.info/showthread.php?t=54523
    No i tam proponuję prowadzić dalszą dyskusję na ten temat.

Pojedyncze problemy są nie do odtworzenia. Od tego rodzaju problemów to jest przecież support Adobe.

Janusz,

Uprawnienia umieszczania postów