Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 49 z 49

Wątek: #69 Bridge

  1. #41
    Uzależniony
    Dołączył
    Dec 2006
    Posty
    772

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    No i chyba mamy przyczynę. NIE oglądasz zdjęcia w 100% - być może masz np. 99.5%. Jeśli w Bridge'u zdjęcie już jest w 100% to lupka automatycznie wyświetla 200% i nie można jej zmienić na 100%. 1376x600 to już bardzo duże zdjęcie nawet jak na mój monitor (1920 x 1200) i żeby oglądać w 100% to muszę pochować panele albo wcisnąć spację.
    Kombinuje w tej przeglądarce na wszystkie sposoby i zauważyłem że faktycznie w zalezności od tego jak pozmniejszam/pochowam panele zależy wilekosci zdjęcia. Ale mogę tak ustawić wielkość wyświetlanej fotki że lupka pokazuje 200% ale podgląd nadal nieostry Niema to praktycznie znaczenia, zresztą tak jak juz pisałem w pełnym ekranie to samo

  2. #42

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez amroz Zobacz posta
    Kombinuje w tej przeglądarce na wszystkie sposoby i zauważyłem że faktycznie w zalezności od tego jak pozmniejszam/pochowam panele zależy wilekosci zdjęcia. Ale mogę tak ustawić wielkość wyświetlanej fotki że lupka pokazuje 200% ale podgląd nadal nieostry Niema to praktycznie znaczenia, zresztą tak jak juz pisałem w pełnym ekranie to samo
    U mnie jest ten sam problem. Wydaje mi się, że Bridge nie radzi sobie z renderowaniem obrazów. U mnie zdjęcia są nieostre i dodatkowo na niektórych powstają artefakty. Prawdopodobnie jest to problem sprzętowy, niestety wiem jak go rozwiązać. Próbowałem różnych rzeczy, ale dalej jest to samo. :-(

    http://canon-board.info/showthread.php?t=54523

  3. #43
    Moderator Awatar Janusz Body
    Dołączył
    Apr 2004
    Miasto
    Szczecin
    Wiek
    67
    Posty
    5 757

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez cwpmg Zobacz posta
    U mnie jest ten sam problem. .......
    http://canon-board.info/showthread.php?t=54523
    No i tam proponuję prowadzić dalszą dyskusję na ten temat.

    Pojedyncze problemy są nie do odtworzenia. Od tego rodzaju problemów to jest przecież support Adobe.

    Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

  4. #44

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Tutki na temat Bridge'a

    1. Podstawy
    ------------
    (30 MB) : http://webinarium.karolczyk.az.pl/Bridge_1.wmv

    2. Selekcja
    -----------
    (15 MB) : http://webinarium.karolczyk.az.pl/Bridge_2.wmv

    3. Selekcja cd.
    --------------
    (21 MB) : http://webinarium.karolczyk.az.pl/Bridge_3.wmv



    JAK SIĘ KOMUŚ OTWIERA JAKO "STREAM VIDEO" TO PRAWY KLIK I "ZAPISZ DO" POZWALA ZAPISAĆ PLIK NA DYSKU.


    Hosting zapewniony przez myslidara.

    Ciąg dalszy nastąpi :-) - albo i nie :-)
    chyba link padł, jest może jakiś nowy adres gdzie można zassać pliczki ?

  5. #45
    Moderator Awatar Janusz Body
    Dołączył
    Apr 2004
    Miasto
    Szczecin
    Wiek
    67
    Posty
    5 757

    Domyślnie

    Poprawione linki w pierwszym poście. Już działa. Przeoczyłem po zmianie serwera przez myslidara. :-)

    Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

  6. #46

    Domyślnie

    Mam taki problem, że nie widzę podglądu rawów, a jpg widzę normalnie. Jaka jest tego przyczyna?

  7. #47
    Moderator Awatar Janusz Body
    Dołączył
    Apr 2004
    Miasto
    Szczecin
    Wiek
    67
    Posty
    5 757

    Domyślnie

    Zapewne aparat nowszy niż ACR - trzeba updatować ACRa.

    Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

  8. #48
    Uzależniony
    Dołączył
    Dec 2006
    Posty
    772

    Domyślnie

    A ja mam taki problemik.
    Obrabiam zdjęcie w cs5 i po obróbce zapisuje je w postaci innego formatu ale z taka sama nazwą oczywiście. No i później przeglądając folder z tymi zdjęciami w Bridge ustawiają się one w różnych miejscach, kiedyś jak miałem np. plik raw o nazwie A to zaraz za nim miałem obrobiony A psd, A jpeg itd, obecnie muszę szukać tych zdjęć albo na końcu albo czasami tylko obok tych oryginałów. Jak poustawiać bridge żeby ustawiały się wszystkie według nazwy?

  9. #49
    Pełne uzależnienie
    Dołączył
    Apr 2008
    Miasto
    Toruń
    Wiek
    53
    Posty
    1 504

    Domyślnie Odp: #69 Bridge

    Cytat Zamieszczone przez MarcinG Zobacz posta
    "Sporo osób narzeka ze Bridge nie ma full screena, że nie można oglądać zdjęć w full screenie- nie prawda! Można."
    A jak to jest w Bridgu z odtwarzaniem filmów w full screenie - spacja w tej opcji robi tylko za pauzę. Z kolei Ctrl+L działa, tzn ekran otwiera się na 100 % jednak jest na nim tylko informacja o formacie w jakim jest zapisany film - samego obrazu i dźwięku już nie ma.
    Skoro można odtwarzać w Bridgu filmy, to czy jest jakaś inna możliwość uzyskania pełnego ekranu
    Sorki za wykopki :wink:
    C 7D mk II; C 16-35 4 L; C 24-105 L II; C 70-300 L; C 100-400 L II; C 430EX II

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •