Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 49

Wątek: #69 Bridge

  1. #11
    Moderator Awatar Janusz Body
    Dołączył
    Apr 2004
    Miasto
    Szczecin
    Wiek
    67
    Posty
    5 757

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez conti Zobacz posta
    Janusz w prezentacji ACR'a często odwoływał się do Lightroom'a, więc moje pytanie jest takie: Czy Bridge można traktować podobnie jak moduł Library Lightroom?
    Tak. LR to ACR z Bridge'm z inną skórką.

    Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

  2. #12
    Dopiero zaczyna
    Dołączył
    Dec 2008
    Posty
    38

    Domyślnie

    a ha mam takie pytanie:jak juz stworze swoja kolekcja, ozaznaczam któr zdjecia sa dla mni na 5 a które na 3 gwiazdki, to jak to zapisac tak aby po reinstalacji systemu mozna to było odziskac??

  3. #13
    Moderator Awatar Janusz Body
    Dołączył
    Apr 2004
    Miasto
    Szczecin
    Wiek
    67
    Posty
    5 757

    Domyślnie

    Gwiazdki i Etykiety (ratings & labels) są przechowywane w pliku *.xmp czyli tym samym co wszystkie ustawienia suwaczków, krzywych itp. w ACR/LR.


    EDIT: Ustawienia stosu, grup itp przechowywane są w katalogu, w którym są zdjęcia w dodatkowych plikach BridgeCache, BridgeCacheT, BridgeSort
    Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 11-12-2009 o 08:05

    Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

  4. #14

    Domyślnie

    Mam taki problem: otwieram katalog z RAWami w Bridgu. Nie robię nic więcej, procesor wchodzi mi na 100% i mieli bez końca... dlaczego? Nie wykonuję żadnych czynności. Jasne jest, że spowalnia to kompa strasznie, dobrze że mam jeszcze jeden procek... jednak kiedy jest odpalony także Photoshop, wtedy niemal nie da się pracować, muszę wyłączyć Bridga i PS śmiga pięknie. Proszę o pomoc i poradę.

  5. #15
    Moderator Awatar Janusz Body
    Dołączył
    Apr 2004
    Miasto
    Szczecin
    Wiek
    67
    Posty
    5 757

    Domyślnie

    Co masz poustawiane w preferencjach. Może przygotowuje Ci jakieś 100% "podglądówki".

    EDIT: Najprościej uruchom bridge'a z wciśniętym Shift+Ctrl+alt i w okienku zresetuj wszystkie ustawienia. Będziesz miał Bridge'a jak po reinstalacji
    Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 14-12-2009 o 16:34

    Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

  6. #16

    Domyślnie

    Dzięki ale nic z tego, muszę go przeinstalować bo wywala jakiś błąd od dwóch dni.

  7. #17
    Coś już napisał
    Dołączył
    Mar 2006
    Miasto
    Gród Kraka
    Wiek
    47
    Posty
    91

    Domyślnie

    U mnie zdarza się, nie zawsze, że Bridge zminia kolory systemowe Windows na podstawowe. Jak go zamykam to z powrotem ustawienia kolorów wracają do tych które miałem ustawione wcześniej. Jakie są podstawie kolory windows i czym się róznią od tych z włączonym pulpitem Aero chyba nie muszę wyjaśniać?

  8. #18
    Dopiero zaczyna
    Dołączył
    Dec 2009
    Posty
    25

    Domyślnie

    Witam,

    W którym dokładnie folderze znajdę ten plik *.xmp ?
    Utworzyłem sobie etykiety i oceny do zdjęć i nie chciałbym tego stracić przy formacie.

  9. #19
    Moderator Awatar Janusz Body
    Dołączył
    Apr 2004
    Miasto
    Szczecin
    Wiek
    67
    Posty
    5 757

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez kefirm Zobacz posta
    Witam,

    W którym dokładnie folderze znajdę ten plik *.xmp ?
    Utworzyłem sobie etykiety i oceny do zdjęć i nie chciałbym tego stracić przy formacie.
    W tym samym co zdjęcia. Dla każdego zdjęcia jest plik *.xmp gdzie gwiazdka = taka sama jak nazwa pliku ze zdjęciem

    Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

  10. #20
    Dopiero zaczyna Awatar conti
    Dołączył
    Apr 2009
    Miasto
    św. Wieży
    Posty
    36

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez kefirm Zobacz posta
    Witam,

    W którym dokładnie folderze znajdę ten plik *.xmp ?
    Utworzyłem sobie etykiety i oceny do zdjęć i nie chciałbym tego stracić przy formacie.
    Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    W tym samym co zdjęcia. Dla każdego zdjęcia jest plik *.xmp gdzie gwiazdka = taka sama jak nazwa pliku ze zdjęciem
    Czyli w podobnym przypadku co chce uczynić kefirm lub też jeśli chcemy obrabiać prace na innym stanowisku, to jeżeli zrobimy kopię folderu(ów) ze zdjęciami i ją -tę- kopię przywrócimy na dysk to właściwie powinny zachować się ustawienia suwaczków, krzywych, etykietki, gwiazdeczki itp. ?
    Dobrze kombinuję?

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •