Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: EMPIRE: The 20th Birthday Portfolio

Uzależniony Awatar comatus
    Miasto
    Wybrzeże Pucyfiku

Domyślnie

dinderi, bo Ty (jak i ja) jesteś prostym człowiekiem, któremu podobają się proste rzeczy. Nie doceniasz magii FF. Nie wiesz, że jeśli na zdjęciu GO jest większa niż kilka mm to na zdjęcie (fotkę raczej) nie warto nawet spojrzeć. Nie rozumiesz, że zwykłe pozy nic nie znaczą - model musi być fikuśnie powyginany żeby zdjęcie coś znaczyło. A skóra? Jakie tam pory? Jakie niedoskonałości? Przecież z takimi defektami to ludzie żyją najdłużej 24h i nie da im się zrobić zdjęcia!

A te kotlety z linka to przecież każdy swoim telefonem (bo na kompakta nie zasługują) mógłby strzelić. A nie strzela tylko dlatego, że to nieartystyczne jest.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez comatus Zobacz posta
    Nie doceniasz magii FF.
    Akurat magię FF doceniam. Choć nie "ubóstwiam" jej.
    Ciagle mam nadzieje, że ktos, kto uważa tą galerię za zwykły kotlet, wreszcie mi wytlumaczy, na czym polega ten "kotlet". Może wtedy wreszcie zacznę doceniać swoje zdjecia...
    Ostatnio edytowane przez dinderi ; 05-01-2010 o 00:49
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Początki nałogu Awatar polm

Domyślnie

Pewnie dlatego "kotlety" bo centralne kadry, normalna GO i tego typu tam slogany jak to niby nie robić zdjęć. Ja bym się nie wstydził gdyby mi takie "kotlety" wyszły kiedyś.

Tak na poważnie foty które mi się nie podobają to: Eastwood i Freeman z "Bez przebaczenia", trójka z Potterów, Cruse z "Raportu Mniejszości" (nie wiem dlaczego akurat ten film mu wybrali), Fishbourne-Morfeusz, Knightley i McAvoy (nie oglądałem "Pokuty" i nie wiem o co chodzi).

Świetne foty to: Bale ("Mechanik" czy "American Psycho" czy ?), Jack Nicholson ("Lepiej późno niż później" czy "Kłopoty z facetami" czy ?), Butler z "300", Damon (chyba "Ludlumy" bo raczej nie z "Buntownika bez powodu"), Spacey ( chyba z "Siedem" ?), Pegg i Frost z "Wysyp Żywych Trupów", i Arnie T-800 .
    Pozostałe bardzo fajne, ale nie świetne.
    Sean Bean mocno się postarzał, a Stiller chyba ma jakieś kłopoty ze zdrowiem.
    Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

no dobra... czy ktos potrafi podac bardziej banalny i jeszcze bardziej oczywisty "pomysl" niz aktor w cywilu, pozujacy swoja najbardziej znana poza/mina.

nastepnym razem, zrobmy podsumowanie najbardziej znanych politykow i niech trzymaja w rece flagi swoich panstw. tez bedzie fajnie. znane mordy, dzieki tym flagom nawet czytelnik Faktu zalapie o kogo chodzi, a ze politycy, to tym bardziej na emocje dzialaja... :/
    www albo tez flickr

Początki nałogu Awatar polm

Domyślnie

To ja podam moim zdaniem 10 bardziej banalnych tematów niż aktor w cywilu:
    1. pan młody podskakuje ze szczęścia, młoda też może sobie podskoczyć jak ma ochotę, mogą też się położyć na schodach w obskurnej klatce, dobrze jeżeli biała suknia młodej na zdjęciach wyjdzie niebieska, można też ukryć młodego lub młodą w bokehu, a najlepiej rozmyć oboje i dać ostrość np. na kwiatek, tort, kieliszek,
    2. czarno-białe zdjęcia ludzi w autobusie/tramwaju, lepiej robić z zewnątrz przez szybę, jest bardziej artystycznie bo na szybie powstają refleksy i nikt się nie zdąży oburzyć na fotografa,
    3. masajska wioska, brodacze nad Gangesem, azjatyccy żebracy i tego typu pamiątki z "safari fotografuj-z-nami-biedę",
    4. brzeg morza zrobiony na możliwie najszerszym kącie z kamieniem/gałęzią/muszlą w pierwszym planie, koniecznie czas > 10s, ewentualnie to samo w górach na normalnym czasie ale tak by szczegół na pierwszym planie był 5 razy większy od gór w tle, może być też samotne drzewo + dramatycznie podkręcone niebo,
    5. "drabinowy" portret z papierową głębią, obiekt patrzy w obiektyw, wyostrzone do bólu oczy, wskazane jest też zmasakrowanie tęczówek w PSie,
    6. fotografia cieni lub odbić w kałużach,
    7. czarno-biały akt w low-key np. pępek, pierś + gęsia skórka + kropelki, akt na łące pod słońce,
    8. znany zabytek odbity w okularach lub lusterku motocykla/samochodu,
    9. odbicie panny młodej w lusterku,
    10. modelka/model wygięta/wygięty w chińskie "er-zet" plus to o czym nie śniło się twórcom PSa.
    Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez polm Zobacz posta
    1. pan młody podskakuje ze szczęścia, młoda też może sobie podskoczyć jak ma ochotę, mogą też się położyć na schodach w obskurnej klatce, dobrze jeżeli biała suknia młodej na zdjęciach wyjdzie niebieska, można też ukryć młodego lub młodą w bokehu, a najlepiej rozmyć oboje i dać ostrość np. na kwiatek, tort, kieliszek,
    2. czarno-białe zdjęcia ludzi w autobusie/tramwaju, lepiej robić z zewnątrz przez szybę, jest bardziej artystycznie bo na szybie powstają refleksy i nikt się nie zdąży oburzyć na fotografa,
    3. masajska wioska, brodacze nad Gangesem, azjatyccy żebracy i tego typu pamiątki z "safari fotografuj-z-nami-biedę",
    4. brzeg morza zrobiony na możliwie najszerszym kącie z kamieniem/gałęzią/muszlą w pierwszym planie, koniecznie czas > 10s, ewentualnie to samo w górach na normalnym czasie ale tak by szczegół na pierwszym planie był 5 razy większy od gór w tle, może być też samotne drzewo + dramatycznie podkręcone niebo,
    5. "drabinowy" portret z papierową głębią, obiekt patrzy w obiektyw, wyostrzone do bólu oczy, wskazane jest też zmasakrowanie tęczówek w PSie,
    6. fotografia cieni lub odbić w kałużach,
    7. czarno-biały akt w low-key np. pępek, pierś + gęsia skórka + kropelki, akt na łące pod słońce,
    8. znany zabytek odbity w okularach lub lusterku motocykla/samochodu,
    9. odbicie panny młodej w lusterku,
    10. modelka/model wygięta/wygięty w chińskie "er-zet" plus to o czym nie śniło się twórcom PSa.
    dobre, chociaz nie wszystko jest na czasie

kiedys byly jeszcze spadajace kropelki, kolorowe filtry Cokina (tabak P125 i do przodu!), nocne miasto z filtrami gwiazdkowymi, chu*-wie-co-ale-patrzcie-jak-zrobilem-HDR i jeszcze kilka modnych tematow/realizacji bym na przestrzeni ostatniego dziesieciolecia wymienil.

z Twojej listy 6 i 8 troche sie zrobily passe ostatnio. moze to i dobrze
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Jack Nicholson ("Lepiej późno niż później" czy "Kłopoty z facetami" czy ?),
    To zdjecie to chyba alegoria do "Czarownic z Eastwick", ale Nicolson tak się usmiecha prawie w kazdym swoim filmie. W "Locie nad kułczym gniazdem" też.

Polm, do jedynki dodałbym jeszcze "pan mlody z drużbami graja w karty, pija łyski i ćmią cygara, panna mloda poza GO, rozbawiona jak Tola, ukradkiem spoglada, na leżacy na krawędzi stołu pistolet" oraz "pan młody i panna młoda w pozie jak z plakatu do Bonda/Desperado/Matrix/Bonnie and Clyde itd. itd."
    Ostatnio edytowane przez dinderi ; 06-01-2010 o 13:07
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

bardzo fajna lista, ale zapomniałeś jeszcze o HDR-ach :P
    niemniej, mnie ciągle te zdjęcia śmierdzą jakąś komercyjną manierą
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

Mnie się podoba oświetlenie fakt nie wszystkie kadry zachwycają, ale można spokojnie powiązać aktora ze znaną rolą, a o to wg mnie w tej serii chodzi.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów