Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Optymalne parametry ;-)

Coś już napisał Awatar jrock7
    Miasto
    Sopot

Domyślnie

Dzięki za sugestie wszystkim, którym się chciało odpowiedzieć na moje pytanie....
    Jezeli kogoś nudzi odpowiadanie na powtarzające sie pytania, niech po prostu nie odpowiada i nie robi z tego problemu....To jest forum i wątki powtarzają się i będą się powtarzać. Im więcej info na dany temat tym lepiej....

Pozdrowienia !

Domyślnie

Howg!
    A tak poza tym - pierwsze zdjęcia na ślubach robiłem na negatywie 400 ASA w trybie "P" i wychodziły rewelacyjnie (Minolta 700 si).
    Najlepsze zdobiłem za pomocą 10D (+ 28-138, + 550) też w trybie "P".
    Automatyka 10D + 550 dają sobie nieźle radę przy bardzo zmiennym oświtleniu, tj.: miejscami światło dzienne (smugi słońca), oświetlenie sztuczne, lampa i do tego facet z halogenem przy kamerze ...
    W takich sytuacjach na manualne zabawy czasami brak czasu.
    A automatyka... - zawodowcy, którzy robili wtedy zdjęcia - nic nie zarobili

Pozdrowienia

Miasto
    Sopot

Domyślnie

No własnie - z tego co zauważyłem, kościoły to częste miejsca "zmiany akcji". Swiatło tam szaleje, mieszają sie jego temperatury, a dodatkowo gdy swiatło pada przez witraże - robi się bardziej przygodowo... Istny poligon doświadczalny...
    ---> Pawel Woo
    Czy mocno korygowałes tryb P do warunków ?
    pzdr.

Domyślnie

W zasadzie tylko shift coby mieć: albo odpowiedni czas, albo przesłonę - szczególnie gdy chciałem mieć rozmyte tło - długa ogniskowa maksymalne otwarcie.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jrock7
    Jezeli kogoś nudzi odpowiadanie na powtarzające sie pytania, niech po prostu nie odpowiada i nie robi z tego problemu....To jest forum i wątki powtarzają się i będą się powtarzać. Im więcej info na dany temat tym lepiej....
    Im wiecej info powtarzajacego sie tym wiekszy balagan.
    Rejestrujac sie na forum zgodziles sie przestrzegac jego Regulamin - wiec przeczytaj punkt 3. i nie dyskutuj (tym bardziej ze dyskusje na temat "nie chcesz odpowiadac to nie odpowiadaj" tez juz byly kilkukrotnie na forum i m.in. dzieki nim powstal nowy Regulamin)
    http://canon-board.info/announcement...nouncementid=3

Miasto
    Sopot

Domyślnie

Czy Ty masz jakiś kompleks ?
    A może tutaj tylko sprzatasz?

Założyłem nowy wątek na ten temat ponieważ na innych wątkach nie znalazłem zadowalającej mnie odpowiedzi - a wierz mi, długo szukałem.
    Miałem nadzieje na inne propozycje (patrz np. odp. Pawła Woo).

I będe dyskutował na tematy ktore mnie interesują bo od tego jest to forum.
    Jak tobie sie nie podoba to nie czytaj, a tym bardziej nie odpowiadaj, bo sam robisz bałagan. ;-P
    (a może specjalnie dla mnie podasz jakiegoś linka z flashem, na którym sympatycznie rzuca się mięsem ?)

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów