portret ?? naprawde??
Canon EOS 5D + Canon 28-300/1:3,5-5,6 L IS USM, Canon 50/1:1,4 USM
tak, w pełnym tego słowa znaczeniu. Uważasz że nie?
www.robertjachim.pl - Canon 5D MK I + pasja i chęci
Nie traktuj moich słów jako krytykę a jedynie jako jedną z wersji odbioru tych kilku zdjęć.
Technicznie sa bardzo fajne. Poszczególnie - pojedynczo - mogłyby mieć swoją historię, każdy z odbiorców mogłby sobie to indywidualnie zinterpretować.
Jednakże ułożone w serii mówią o "niczym", nie przedstawiasz całości historii (lub ja jej nie dostrzegam). Brak mi emocji.
To jest moja opinia:
1) fajne ujęcia
2) nie wiem co chciałeś przekazac tymi zdjęciami
jasneHexen: Nie traktuj moich słów jako krytykę a jedynie jako jedną z wersji odbioru tych kilku zdjęć.
W zamierzeniu nie chciałem przedstawiać tutaj żadnej historii, tylko pokazać ciekawe moim zdaniem kadry z ostatniego pleneru. A że akurat kilka jest w jakiś tam sposób połączonych, no cóż. Może tak, brak historii zamierzonyJednakże ułożone w serii mówią o "niczym", nie przedstawiasz całości historii (lub ja jej nie dostrzegam). Brak mi emocji.
Poza tym będą jeszcze inne z tego pleneru. Bardziej "portretowe"
dzięki za tą opinię.
Bardzo ciekawe
Portret -- to obraz, w którym nie udały się usta.
John Singer Sargent
Ten Pan pewnie miał na myśli najsłyniejszy portret świata który znajduje sie w Paryżu.
Sam portret natomiast, jest zdefiniowany jako podobieństwo osoby lub grupy osób, a w szczególności twarzy, lecz definicja powyższa jest zbyt ogólna portret ma głębsze znaczenie w fotografii ale nie wiem czy ty przypadkiem sam sie nie utopiłes w zbyt głębokim podejsciu do tematu.
Fotograficzny portret, by być dobrym powinien uchwycić nie tylko fizyczne podobieństwo osoby , ale też pokazać coś z charakteru u ciebie na zdjeciu widze ręke nawet nie wiem czyją
co za tym dzidzie
portret?? naprawde??
Canon EOS 5D + Canon 28-300/1:3,5-5,6 L IS USM, Canon 50/1:1,4 USM
Mówiąc "w pełnym tego słowa znaczeniu" miałem na myśli całość, którą chcę pokazać a Ty tego jeszcze nie widziałeśTak jak odpisałem Xexen'owi. Obiecuję że reszta będzie bardziej "portretowa"
Dzięki za wyjaśnienie![]()
A m i sie bardzo podobaja (zdjecia rzecz jasna) i jest git! :-)
Canon 450D |C EF-S 18-55 IS| C EF-S 55-250 IS| C 50 1.4 USM| + filtry HOYA, etc.
oj mnie też się podobają, fajne klimaty na fotkach![]()