Strona 315 z 345 PierwszyPierwszy ... 215265305313314315316317325 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 141 do 3 150 z 3447

Wątek: [micles] Jeszcze raz ja.

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Fotoreporter m.in. Newsweeka, Wprost, El Pais, Guardian, Daily Star i takichtam innych poprosił mnie o możliwość bycia na tym ślubie jako drugi, to się zgodziłem, co zrobić, koledze się nie odmawia
    To teraz musi być szczęśliwy... Wiesz czasami trzeba umieć odmówić. Jak byś odmówił obciach na forum byłby znacznie mniejszy.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Anita i Jakub

744.

745.

746.

747.

748.

749.

750.

751.

752.

753.

754.

755.

756.

757.

758.

Domyślnie

Przeglądam od czasu do czasu Twój wątek i nie wiem dlaczego, ale rozczarowany jestem ostatnim ślubnym setem. Wrzuć coś z później.

Edit:
    Zapomniałbym - na 755 fajnie się rozeszli młodzi i schowani z tyłu księża.
    Ostatnio edytowane przez gerbil ; 05-09-2011 o 23:23

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gerbil Zobacz posta
    Edit:
    Zapomniałbym - na 755 fajnie się rozeszli młodzi i schowani z tyłu księża.
    Tak, też mi się podobało, ale zdjęcie zrobiłem nieprecyzyjnie i pomysł jest odroczony w czasie.

Coś z później? Może być plener? Innej pary? ^^

Ania i Sławek

759.

760.

761.

762.

763.

764.

765.

766.

767.

768.

769.

770.

771.

Domyślnie

Plener zdecydowanie lepszy niż kościół. Może kwestia dnia?
    Na 768 Panna przebrała się w niebieską suknię. Też ładna, będzie nowy trend na wsi.
    Pozdrawiam

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Często staje przed dylematem czy napisać to co widzę czy nie napisać. I jeśli już to zastanawiam się jaki obrać punkt widzenia? Mnie jako fotografowi pewne sytuacje widoczne na zdjęciu będą się podobać i będę cenił fotografa za jego oko lub zmysł obserwacji. Jednak punkt widzenia odbiorcy zdjęcia ( na przykład ślubnego ) może być zupełnie inny. Często zdjęcie może być poprawne technicznie i na forum będzie ogólny aplauz ale to samo zdjęcie nie będzie akceptowane przez odbiorcę. Lub inaczej może nie być przez niego zaakceptowane. A może być też tak, że jedno takie zdjęcie będzie dyskwalifikowało całe zamówienie. Może pojawić się zgrzyt a wiadomo, że prowadzi to do negocjacji ceny. Popatrz na 747 zdjęcie tak naprawdę nie przedstawia żadnej sytuacji a pani z prawej wygląda jakby była zamyślona? Myślisz, że i ona też tak będzie uważać? 748 tak moim zdaniem to Młoda Panna powinna iść przodem. Oczywiście sfotografowałeś jak było. Nie mniej ja bym chyba raczej tego nie pokazywał. 758 popatrz na portki Pana Młodego. Ja bym na jego miejscu nie był zachwycony. Ale ogólnie widać, że na matrycy siedzi sporo brudu co na tego typu zdjęciach jest niedopuszczalne i czasem się mści w postaci dodatkowej roboty i często można coś przeoczyć. Ogólnie zdjęcia są nieciekawe ponieważ w większości są wykonane na wprost. A przecież słyszałeś coś niecoś o pewnej linii, której się nie przekracza i jako operator kamery dobrze wiesz gdzie powinieneś stać. Popatrz na 757 jak byś stał lekko z prawej strony to miałbyś całą świadkową świadka zasłoniętego przez Młodego i zdjęcie byłoby zdecydowanie ciekawsze. 753 ksiądz patrzący na fotografa to chyba sam przyznasz, że podczas ceremonii to porażka i zaprzeczenie dobrych zasad fotoreportażu? 758 jesteś wysoki i musisz o tym pamiętać aby unikać zdjęć z tej perspektywy. Niestety trzeba czasem przykucnąć. Podobnie plener 764 jedno ciekawsze bo stanąłeś trochę z boku.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

O, od razu lepiej i aż chce się żyć. Brawo Sergiusz. Dużo porządnego feedbacku.

Nawet jak jest to mama, i nawet jak drapie się po nosie, to myślę (mam taką nadzieję), że jest już na tyle dorosła i ma na tyle dystansu do siebie, że nie pogniewa się za to zdjęcie, tym bardziej, że młodzi dostali również i następne :

Ale nie wybrałem go na CB głównie z powodu większego zakrzywienia sylwetek.

Zasadę z drzwiami wyznaję nałogowo, ale po schodach to już "jak los da". Nie wiedziałem, będę pamiętał. Aczkolwiek tak, sfotografowałem tak jak było, a zdjęcie w miarę ok, więc zaistniało. Reżyserować tak jak coniektórzy kamerzyści nie mam zamiaru.

Portki - znaczy się że pogniecione, czy skrócona noga przez to że nie trafiłem w odpowiedni moment? Bardziej przyczepiłbym się do jego miny

Matryca - ze 2 plamy to matryca, reszta to ukitrana ściana. Tak, powinienem wyczyścić.

Jeżeli mówisz o osi 180 stopni, to w fotografii działa ona raczej tylko w sąsiadujących ze sobą zdjęciach i przy danej sytuacji/ciągu zdarzeń i raczej nie jest "obowiązkowa". A poza tym nie widzę, żebym się gdzieś do niej ewidentnie nie zastosował czego efektem byłaby znacznie pogorszona czytelność całego materiału. 755-756-757? Każdy chyba widzi gdzie jest "do przodu", a gdzie "do tyłu". No i akurat w tym edicie do canon-boarda te 3 zdjęcia znalazły się obok siebie.

Zasłonięci świadkowie - przy tej ogniskowej (spłaszczona perspektywa) raczej ciężko zasłonić dwie osoby idące szeroko (daleko od siebie) dwoma innymi osobami o podobnych gabarytach, idących "pod rękę". Mógłbym jedynie stanąć znacznie z boku, żeby nie mieć w ogóle świadków z tyłu, ale to gryzłoby się z ogólnym "pomysłem" na zdjęcie. W kilku następnych/poprzednich klatkach mam zasłonięte głowy świadków, ale para albo nieostra, albo patrzy się pod nogi, albo jeszcze co innego. Kwestia priorytetów.

Ksiądz patrzący na fotografa to taki mój dowcipasek, bo zarówno ksiądz z parą zna się już kupę lat, jak i ze mną też kilka, więc msza była na luzie a ten wymowny wzrok to właśnie taki jeden z przyjacielskich żarcików

Wysoki - ok, racja.

Dziękuję za konstruktywną krytykę. Oby tak dalej.

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Kamerzyści wiedzą co robią. Było nie było muszą sprzedać film. Podobnie fotograf. Tyle, że w ruchomym obrazie coś ujdzie w tłoku. Dla dobra zdjęcia w takich nie do końca reportażowych kadrach można coś zmienić. W większości osoby przychylą się do Twojej prośby. Na ostatnim jak byś poprosił o trochę „ciaśniej” to zmalałaby deformacja. Ja bym poprosił aby panie z pierwszego planu zamieniły się miejscami o ile nie ma to wpływu na ceremonię. Zniknął by ten fatalny odblask w szkle okularu a i podbródek byłby w cieniu. Obrazy wiszące naprzeciw okna wiesza się pod kątem aby zniwelować odbicie. Podobnie z okularami. Broda w dół. Ale w tym przypadku prośba nie zostanie spełniona. Dlatego bym zasugerował zmianę miejsc. I zdeformowane twarze to pół biedy. Kobiety często mają kompleksy na punkcie pewnych detali, o których nawet nie przypuszczasz. Ja bym bardziej od twarzy bał się deformacji rąk. ( za grube ramiona )

Początki nałogu Awatar sirlukas
    Miasto
    Caversham

Domyślnie

Nie masz może zdjęcia samego sprzętu AV tego z tyłu?
    Byłoby bardziej interesujące
    "Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
    ... mój zestaw...

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sirlukas Zobacz posta
    Nie masz może zdjęcia samego sprzętu AV tego z tyłu?
    Byłoby bardziej interesujące
    Najlepiej, podaj jeszcze dokładny adres
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Strona 315 z 345 PierwszyPierwszy ... 215265305313314315316317325 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów