Strona 308 z 345 PierwszyPierwszy ... 208258298306307308309310318 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 071 do 3 080 z 3447

Wątek: [micles] Jeszcze raz ja.

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

A właśnie. Też chciałem o to wczoraj zapytać, ale zabrakło mi czasu. Nie rozumiem dlaczego są nadzy. Totalnie mi to nie pasuje. Powiedziałbym wręcz, że jest to wręcz obraźliwe, w kontekście nazywania ich "obcymi". Całość raczej zrobiła na mnie "anty-obce" wrażenie. A raczej chyba chodziło o "pro-obce"?

Właściwie to cały ten teksty opisujący to zdarzenie nie jest jakiś bardzo obcy-friendly..

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

731 - tak jakoś mi się pozytywnie kojarzy, mimika kolesia z grafitti, wygląda tak jakby miał dla nas hinta, że te lody to tylko po 1zł... Nie wiem. Po prostu mi się podoba.

732 - w miarę przyzwoite kompozycyjnie, i budzi wyobraźnię. Można sobie dużo dopowiedzieć, od czego te cienie.

Topless było, żeby pokazać, że pomimo pewnego rodzaju nieakceptacji społecznej i prawnej, potrafią się otworzyć, zamiast zakładać na siebie szklany klosz i rozmawiać tylko z innymi obcokrajowcami tej samej narodowości, z którymi przykładowo pracują.

A jakość jest git, na kolorowych fotach z cyfry Myślę, że załatwiać tych fot z wystawy nie muszę, bo raczej nie są one jakoś super ciekawe pod względem pojedynczych zdjęć - bardziej chodziło tu o pomysł (który też nie jest finezyjny, bo już wiele było takich akcji "zróbmy takie same portrety grupie XYZ", ale jednak coś wnosi i pokazuje, że taka grupa jest)

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Hmm, no i jakoś udało się skondensować Bieszczady do 15 zdjęć
    http://forum.nikoniarze.pl/showthrea...28#post2501728

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Dla zainteresowanych program wycieczki :

(data, godzina, miejsce w którym jesteśmy aktualnie, przecinek, środek lokomocji, strzałka (">"), miejsce do którego zmierzamy, komentarz w nawiasie)

10.07.2011 :
    23:58 Poznań, PKP > Gdzieś
    11.07.2011 :
    11:06 Gdzieś (sklep, obiad)
    14:19 Gdzieś, szynobus > Zagórz
    16:37 Zagórz, PKS > Ustrzyki Dolne
    17:35 Ustrzyki Dolne, spanie w jakimś schronisku młodzieżowym
    12.07.2011
    09:30 Ustrzyki Dolne > Chrewt (kijowy szlak, ze 4 razy błądziliśmy tracąc po 1h, full błota, gałęzi, zero człowieka )
    19:30 Chrewt (rozbijanie namiotów, kąpiel w syfnym jeziorze, zimny prysznic, obiadokolacja, zajęcia)
    13.07.2011
    01:00 Chrewt (nocne foty, spanie w namiotach)
    04:15 Chrewt (wschód foty)
    11:00 Chrewt > gdzieś (pętla spacerowa z powrotem do Chrewtu, po drodze przechodziliśmy obok wypalaczy węgla)
    15:30 Chrewt (obiad, zajęcia fotograficzne, czas wolny)
    22:00 Chrewt (nocne foty)
    14.07.2011
    04:15 Chrewt (wschód foty, spacerek po pieczywo na śniadanie)
    06:30 Chrewt > Chatka Socjologa (Otryt)
    12:00 Chatka Socjologa (czas wolny, obiad)
    15:00 Chatka Socjologa > Lutowiska > Chatka Socjologa (dla chętnych do sklepu)
    18:00 Chatka Socjologa (tutaj jakoś wyjątkowo długo nie fociłem, pierwszy przypływ zmęczenia i niemocy artystycznej + zauroczenie atmosferą i zasadami panującymi w chatce)
    ...
    15.07.2011
    3:30 Chatka Socjologa > Polana w połowie drogi do Lutowisk > Chatka Socjologa (pokazanie się tarczy słońca około 5:00)
    8:30 Chatka Socjologa > Koliba
    13:10 Gdzieś po drodze (pojedyncze zdjęcie, tutaj już kompletnie nie miałem siły na jakiekolwiek focenie, totalna patelnia przez większość trasy, no i żadnych ciekawych widoków)
    15:00 Koliba(obiad, wszyscy na skraju wycieńczenia, fota nr 13. Tego dnia dałem sobie czas na odpoczynek, bo jakakolwiek aktywność fizyczna z mojej strony wiązała się z ogromnym przypływem zmęczenia. I to było nienaturalne. Poszedłem spać)
    ..:.. (spanie w wiacie koło schroniska, przy zasypianiu burza, o 4:00 burza, na wschód nie wstaję, o 6 deszcz, śpimy dalej)
    16.07.2011
    8:00 Koliba > Wołosate
    9:30 Połonina Caryńska (wszyscy zadowoleni diametralną zmianą pogody podczasmarszowej (wczoraj patelnia, dzisiaj przyjemne, mokre, podeszczowe powietrze i chmurne niebo)
    11:30 Ustrzyki Górne
    ..:.. Wołosate (obiad, Hotel pod Tarnicą)
    17:00 Wołosate > Ustrzyki Górne (sklep, Msza Św na 19:00) > Wołosate

17.07.2011
    ..:.. Wołosate > Tarnica (turbowcześnie, bo nie znam szlaku i daleko. Po drodze śmiertelnie wystraszyłem się niedźwiedzia, który po 3min okazał się być jeżem )
    03:50 Tarnica (wschód, doszedłem jednak wcześniej niż się spodziewałem, zdążyłem zrobić fajne foty z ambientem pochodzącym od księżyca w pełni)
    05:30 Tarnica (odsypianie, czekanie na grupę)
    11:30 Tarnica > Halicz > jakieś inne szczyty po drodze > Wołosate (taki jakiś dookólny czerwony szlak)
    ..:.. Wołosate (coś koło 15-16, obiad, wielkie pranie (po raz pierwszy w miarę nieograniczone zasoby nielodowatej wody))
    21:22 Wołosate (zaobserwowanie zjawiska astronomicznego (ztcp to satelity krążące wokół ziemi odbijają światło słoneczne i można w necie sprawdzić kiedy dla danej pozycji geograficznej można zaobserwować w/w zjawisko i gdzie na niebie go szukać))
    18.07.2011
    01:15 Wołosate (nocne zajęcia z astronomii, obserwacje gwiazdozbiorów, spanko w Hotelu pod Tarnicą)
    8:40 Wołosate > Ustrzyki Górne
    10:20 Ustrzyki Górne > Wielka Rawka (pobijam rekord tempa, na drogowskazie 3h30)
    12:10 Wielka Rawka (1h50 zamiast 3h30 biorąc pod uwagę 23kg plecak, przerwy na robienie zdjęć i dłuższy kibelek to całkiem fajny wynik )
    12:40 Mała Rawka > Bacówka pod Małą Rawką
    13:10 Bacówka pod Małą Rawką (obiad, wielkie czekanie na grupę, która postanowiła z Wielkiej Rawki zahaczyć jeszcze o Krzemieniec, posortowanie leksykograficzne wszystkich numerów National Geographic, ułożenie podłogi z leżących na kupie desek w chateczce obok schroniska, spanie w chateczce)
    19.07.2011
    ..:.. Bacówka > Mała Rawka (turbowcześnie, tym razem całą grupą, na wschód)
    3:55 Mała Rawka (burza z piorunami cholernie blisko nas, trwa przekazanie drużyny, dziewczyny dzielnie na baczność wysłuchują formalizmów, jednak dokończenie ceremonii następuje pod szczytem, kawałek poniżej początku linii lasu (kurde, brakuje mi tego słowa))
    4:40 Mała Rawka (po burzy, suszymy się, zza gór wychodzi tarcza słońca. Śniadanie )
    5:25 Mała Rawka > Wetlina
    8:30 Wetlina (zaalokowanie się na stryszku gospodarstwa do którego prowadziła tabliczka "Studenckie Spanie" (fota nr 02), wspólne odsypianie wschodu)
    16:00 Wetlina (spacerek do sklepu, obiad, spacerek nad strumyk, spacerek nad wodospadzik)
    21:30 Wetlina (ognisko, foty nr 03 i 04)
    00:00 Wetlina (śpiewanie piosenek z nowoprzybyłymi turystami, którzy okazali się byłymi harcerzami, spanie)
    20.07.2011
    11:00 Wetlina > Chatka Puchatka (dałem ciała - pierwszy wschód, na który nie poszedłem z własnej woli, a z Chatki Puchatka jest taaaaki widok :/)
    13:00 Chatka Puchatka > Roh(dużo pięknych widoków, ale niestety równie dużo turystów ;<)
    ..:.. Roh > Smerek > Wetlina (ale o Smerek nie zahaczyliśmy, bo było oberwanie chmury - kolejna burza, nikt nie miał nic do ubrania, dzieci beztroski, krótkie spodenki i rękawki, wszyscy mokrzy i przemarznięci (dobrze, że wziąłem Dicapaca i najważniejszy sprzęt (ślubny wół roboczy : 5d2+35L) był bezpieczny, w przeciwieństwie do pozostałych gratów (50d, 14, 70-200) radośnie ociekających wodą))
    18:00 Wetlina (obiad, sklep, spanko)
    21.07.2011
    8:30 Wetlina, PKS > Sanok
    11:00 Sanok (Biedronka, obiad)
    13:00 Sanok, szynobus > Rzeszów
    18:40 Rzeszów, PKP > Poznań
    22.07.2011
    6:30 Poznań (koniec)

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Micles, czy Ty się czegoś nawąchałeś?
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Micles, czy Ty się czegoś nawąchałeś?
    Nie, mam exify. Co prawda okazało się, że w kilku miejscach szkoda, że nie zrobiłem zdjęcia i brakuje danych - na następny raz muszę pamiętać, żeby pojedyncze bylejakie klatki z drogowskazem/miejscem wyjścia/miejscem dojścia zrobić, coby mieć dokładniejszy pogląd na czas.

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Mniej nie da rady, już i tak cholernie dużo wywaliłem fajnych noo...
    Chyba jesteś w konflikcie :-)
    Z obiektywizmem.
    Jak to się ma do mocno przez ciebie artykułowanego "zapotrzebowania na krytykę"?
    Masz ją ....?

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

i tak to powinno wyglądać od początku. przynajmniej w wersji dla ludzi nie bezpośrednio zainteresowanych (dla uczestników tej wycieczki, powinieneś wysłać/pokazać gdzie indziej wszystkie zdjęcia). publikowanie większej liczby zdjęć niż te 15 nawet z najciekawszego wyjazdu msz mija się z celem.
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

No patrz, jednak można bez biedronek itp.?? ;-)
    Tam jest naprawdę ok. poskładany i od razu lepiej się ogląda i patrzy na całość.
    Więc po co było tak bronic tych zdjęć z obiadem itd.??
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

A ja mam pytanie, co to były za "zajęcia fotograficzne" w Twoim grafiku, bo różnią się one w zapisie od wszystkich innych "fot"? Uczyłeś harcerzy zdjęcia robić? :-) Poza tym ze dwa razy przewija się w kadrze jakiś pasek od łełosa, ale podejrzewam, że to Twój.

Mi się zdjęcia podobają, nawet bardzo, zarówno pod wględem kadrów, jak i obróbki, i osobiście wolę oglądać wszystkie klatki z tej wycieczki, niż te 15 ostatecznych po selekcji, ale to oczywiście kwestia gustu i nikomu nie wmawiam, że tak musi być. Takie głupie szczegóły jak zakupy w biedronce, czy włażenie z turystycznym plecakiem do autobusu, czy pociągu (istna tragedia, przepraszam wszystkich podróżujących ze mną ), przypomina mi mój niedawny wyjazd, ale że byłem prawie sam, to nikt mi takiej fajnej pamiątki nie zostawił. Następnym razem musimy się razem wybrać

Pozdrawiam
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Strona 308 z 345 PierwszyPierwszy ... 208258298306307308309310318 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów