Strona 275 z 345 PierwszyPierwszy ... 175225265273274275276277285325 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 741 do 2 750 z 3447

Wątek: [micles] Jeszcze raz ja.

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

A ja mam mocno mieszane uczucia. Wcale się tak nie różnie od reszty tutaj. (oprócz fashion week :P )
    - Pierwsze 3 - super! otwarcie, kolejność. Chociaż akurat pn.-śr. byłem na dworcu 4razy i naprawdę można było uchwycić dużo większy ruch pod tablicą! Tu kiepsko również pod kątem tego co chciałeś przedstawić.
    - 489 ta ręka na jego twarzy naprawdę mocno nie gra. A tu na pewno miałeś dużo czasu żeby to ujęcie dopracować. Zmarnowana szansa.
    - 490,91,92 bez sensu, zupełnie nie w temacie PKP przed świętami Chociaż 92ma największy potencjał. Np. szerzej i pokazanie dużej kolejki, albo niezadowolenia w niej stojących, albo jakieś małej awantury w tym miejscu.
    - 493 ok, fajne
    - 494 - łaaał kibel, na dworcu, super ale znowu co się to ma do tematu PKP przed świętami
    - 495 - ok fajnie złapane. Ale może lekko dłuższy czas? Żeby pokazać większą różnicę między dziadkiem a młodym?
    - 496 coś nie gra. Za dużo prawej, za mało bagaży i ludzi? Pociąg w tle albo rozmyty albo go nie ma? Nie wiem coś nie tak, konkretnie nie mogę się określić :-P
    - 497,98 - owszem fajne ale źle umiejscowione. 97 dałbym na przedostatnie a 98 przed dziadkiem (przyspieszenie, pokazanie pośpiechu kobiety i kontrastowe zwolnienie akcji dziadkiem)
    - 499 naprawdę fajne, coś w sobie ma. 500 może być(dziwne kolory). Ale co najważniejsze to brak dobrego zakończenia. Jest dobrze skonstruowany początek. Jakby zmienić środek można ułożyć ładną akcję, ale brak niestety końca.

Ogólnie po Twojemu. Za dużo, nie do końca przemyślane, zrobione za szybko i nie dokończone. Chociaż na pewno całościowo lepiej!

Pozdro :-D
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    - Pierwsze 3 - super! otwarcie, kolejność. Chociaż akurat pn.-śr. byłem na dworcu 4razy i naprawdę można było uchwycić dużo większy ruch pod tablicą!
    No ja byłem wtedy kiedy byłem i ludzi było tyle ile widać na zdjęciu. Dorysowywać nie będę Jakbym mógł jechać dzień później, to bym pojechał, ale badania w Bdg już i tak o dzień przełożyłem i przy kolejnej zmianie panie w rejestracji mogłyby nie wytrzymać
    Tu kiepsko również pod kątem tego co chciałeś przedstawić.
    Wiem. No bo miałem w głowie taki kadr z tablicą a pod nią z miliardem ludzi, ale żadną ogniskową i z żadnego miejsca nie szło tego dobrze zrobić, bo ludzi centralnie pod tablicą nie było w ogóle
    - 489 ta ręka na jego twarzy naprawdę mocno nie gra. A tu na pewno miałeś dużo czasu żeby to ujęcie dopracować. Zmarnowana szansa.
    Wybieraj :
    489b.

489c.

Ja wybrałem z ręką i koniec kropka
    - 490,91,92 bez sensu, zupełnie nie w temacie PKP przed świętami Chociaż 92ma największy potencjał. Np. szerzej i pokazanie dużej kolejki, albo niezadowolenia w niej stojących, albo jakieś małej awantury w tym miejscu.
    Czekanie na stojąco z lapem? Imo dobre. Ze strzałką się zgodzę, bo urzekła mnie prostotą i jakimś takim przyjemnym odbiorem, nie umiem tego opisać ;P 492 pokazuje bezradność informatora - nie patrzy nawet w tego swojego kompa, nie patrzy na człowieka tylko gdzieś na wprost. I łokieć zgięty tak jak do wstawania...
    - 494 - łaaał kibel, na dworcu, super ale znowu co się to ma do tematu PKP przed świętami
    Prezenty, prezenty
    - 495 - ok fajnie złapane. Ale może lekko dłuższy czas? Żeby pokazać większą różnicę między dziadkiem a młodym?
    Obaj by się rozmazali Dobrze by było jakbym złapał moment w którym dziadek naciera w moją stronę, a ktoś szybki idzie w bok "wychodząc już ze schodów", ale no nie udało się.
    - 496 coś nie gra. Za dużo prawej, za mało bagaży i ludzi? Pociąg w tle albo rozmyty albo go nie ma? Nie wiem coś nie tak, konkretnie nie mogę się określić :-P
    Też nie wiem, ale nie chciałem robić 35tką, bo chyba byłoby nudniej.
    - 499 naprawdę fajne, coś w sobie ma.
    1/30 2.8 3200 i ztcp to +2EV w LR - jak widać warto robić foty nawet w najtrudniejszych warunkach
    Ale co najważniejsze to brak dobrego zakończenia. Jest dobrze skonstruowany początek. Jakby zmienić środek można ułożyć ładną akcję, ale brak niestety końca.
    Wiem, miałem plan zakończyć jakąś krzywą miną człowieka męczącego się w pociągu, no ale nic nie było.
    Ogólnie po Twojemu. Za dużo, nie do końca przemyślane, zrobione za szybko i nie dokończone.
    Uwierz, że chciałbym tam dłużej posiedzieć

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    No ja byłem wtedy kiedy byłem i ludzi było tyle ile widać na zdjęciu. Dorysowywać nie będę Jakbym mógł jechać dzień później, to bym pojechał(...)Wiem. No bo miałem w głowie taki kadr z tablicą a pod nią z miliardem ludzi, ale żadną ogniskową i z żadnego miejsca nie szło tego dobrze zrobić, bo ludzi centralnie pod tablicą nie było w ogóle. Wybieraj :

489c.

Ja wybrałem z ręką i koniec kropka
    No to Ciekawe, że na zdjęciach innych przeszkadza Ci jeden włos wygięty w prawo zamiast w lewo (albo w prawo ale o 20stopni za dużo :-P )
    A w swoich nie przeszkadza Ci ręka zasłaniająca pół twarzy głównego obiektu? 489c dużo lepsze tylko dokadrować i zgasić białą torebkę (nic trudnego)

Czekanie na stojąco z lapem? Imo dobre. Ze strzałką się zgodzę, bo urzekła mnie prostotą i jakimś takim przyjemnym odbiorem, nie umiem tego opisać ;P 492 pokazuje bezradność informatora - nie patrzy nawet w tego swojego kompa, nie patrzy na człowieka tylko gdzieś na wprost. I łokieć zgięty tak jak do wstawania...
    IMO nic nadzwyczajnego, poza tym kadr bez sensu(po co ta lewa strona? Jesteś pracownikiem działu marketingu Coca-Cola company? Ciekawe by było jakby sobie tego lapka (w sumie to raczej netbooka :-P )właśnie oblewał Coca-Colą kupioną w tym automacie), żadnych ciekawych emocji przy ogladaniu(oprócz nudy :-P )
    Strzałka zwraca uwagę na kobietę która potem tej uwagi nie może "utrzymać". Nawet nie bo idziesz za strzałką, kończy się zdjęcie i wtedy dopiero szukając czy coś przegapiłeś, myślisz "może to o tą kobietę chodzi?" Poza tym co mam sobie pomyśleć? Że ta pani jest tą kasą czy co? Źle idzie? Kupiła właśnie bilet? - No to gratuluję, że potrafi :-P Nadal jaki ma to związek z PKP przed świętami?
    Pan na 92 wcale mi się nie kojarzy z bezradnością. Kompa prawie nie widać(przez kadr i jakąś kartkę na nim). Patrzy nie wiadomo gdzie i po co. Jak by na linii jego wzroku była jakaś wściekła albo zakłopotana twarz pasażera to owszem. (o to mi chodziło w kontekście małej awantury) Wstaje? Dla mnie raczej drapie się po tyłku z nudów, że nie ma co robić. Zupełnie nie w klimacie tego do czego ten repo się miał odnosić.

Prezenty, prezenty
    A kokardka gdzie??

Obaj by się rozmazali Dobrze by było jakbym złapał moment w którym dziadek naciera w moją stronę, a ktoś szybki idzie w bok "wychodząc już ze schodów", ale no nie udało się.Też nie wiem, ale nie chciałem robić 35tką, bo chyba byłoby nudniej.1/30 2.8 3200 i ztcp to +2EV w LR - jak widać warto robić foty nawet w najtrudniejszych warunkach
    Widzę, że się nie udało:-P Chociaż nie mogę uwierzyć, że nie dało się jednak choć trochę zwiększyć czas. Szkoda. To też jest ok, ale mogło być wiele lepiej. A ja wiem. Jak zwykle bez sensu tak szeroko. Znowu idziesz za wzrokiem i nic. Jakby dać szerzej i patrzyli by się na tablicę wtedy ok. A tak totalnie bez sensu. A 35raczej nie dodała by nudy. nuda pozostała by tak samo duża :-P
    Z ostatnim jak najbardziej się zgodzę ;-)

Wiem, miałem plan zakończyć jakąś krzywą miną człowieka męczącego się w pociągu, no ale nic nie było.Uwierz, że chciałbym tam dłużej posiedzieć
    Skoro wiesz to nie lepiej zaczekać z publikacją? Będziesz przecież jeszcze jechał za parę dni. Może wtedy byś coś złapał? A przecież nikt by nie wiedział.
    Przyjechać i spędzić tam jeszcze kilka h żeby dopracować materiał.
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Masz rację, mogłem to lepiej zakończyć, nawet przy tych zdjęciach co mam.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Stare odgrzewańce - pojedyncze strzały ze spacerku po Warszawie :

501.

502.

503.

504.

505.

506.

507.

508.

509.

Początki nałogu

Domyślnie

Mi sie podoba PKP rzadzi!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Domyślnie

501 - mogłeś wyczyścić pomniczek z guano
    502 - co to za śmieci w prawym dolnym rogu na trawniku? poza tym zdjęcie jest krzywe, musisz poczytać o kadrowaniu
    503 - takie sobie, nic nie mówi
    504 - niepotrzebny cień osoby po prawej stronie
    505 - o co chodzi?
    506 - niepotrzebny budynek w prawym górnym rogu, znaki drogowe mogłeś obrócić frontem do klienta
    507 - niepotrzebna osoba po lewej stronie za kwiatem
    508 - fragment lampy po prawej stronie całkowicie zachwiał tym zdjęciem
    509 - na co ustawiałeś ostrość?
    Generalnie nie przyłożyłeś się, chyba że zdjęcia mają pokazywać owczy pęd stolicy i wszechogarniający bałagan.
    Pracuj dalej i spróbuj selekcjonować zdjęcia, bo tych szkoda chyba pokazywać?

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    501 - mogłeś wyczyścić pomniczek z guano
    (...)
    Do tego celu najlepiej użyć szorstkiej szmatki i domestosa , gdyby nie chciało zejść to spróbuj drucianą szczotką. I zrób to w nocy, bo za dnia to można mandat od strażników miejskich wyłapać.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Photoshop CS7 mark MMVCLXXVIII i guano nie stanowi problemu!

Domyślnie

Photoshop CS7 mark MMVCLXXVIII i guano nie stanowi problemu!
    MMDCLXXVIII jeżeli już ;p

505. Podoba mi się. Świetny znak
    506. szkoda, że rogi rozmyte
    509. co to za zdjęcie? jakaś gwiadza jest w jego rogu? Użył bym dyptyk w takiej sytuacji.

Strona 275 z 345 PierwszyPierwszy ... 175225265273274275276277285325 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów