Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
Można schować słońce za modelkę.
Mnie nie tyle chodzi o to, że jest światło, tylko co się dzieje na granicy tego światła.
Powinno jakoś płynnie zanikać , a ono kończy się jakimś ciemnym konturem i dopiero potem jest reszta twarzy. Trochę to wygląda jak makijaż.
Jacek Paduszyński
40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astro
123. bardzo mi się podoba ...
"Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
... mój zestaw...
Oczywiście można światło schować za modelkę ale słońce nisko nad horyzontem to też długie cienie. Problemy z ustawieniem odpowiedniego WB ponieważ o tak wczesnej porze może by znacznie poniżej 4000K a lampa ustawiona na maksa może mieć nawet w okolicach 6000K
No, i wtedy mamy ładny ciepły kontur. Dobra, nie ma co chrzanić o niczym - poczekajcie na resztę zdjęć i następne 2 sesje, które też czekają na mój czas.
No i ja czekam...
Ale w sumie to prędzej chyba będzie wystawiony ten battle ślubny, to se tam pooglądacie dużo.
Ja nie bo mnie to tak średnio interesuje. Do tego nie uważam aby tego typu zabawy cokolwiek pożytecznego wnosiły. Jeśli tam zajrzę to tylko po to aby sprawdzić się czy rozpoznam Twoje zdjęcia. Czekam na całkiem coś innego.