Strona 157 z 345 PierwszyPierwszy ... 57107147155156157158159167207257 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 561 do 1 570 z 3447

Wątek: [micles] Jeszcze raz ja.

Początki nałogu Awatar jacapa
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Staram się nie komentować komentarzy , ale czasem w wyjątkowych sytuacjach to robię.

Cytat Zamieszczone przez at_m Zobacz posta
    ..... 156 stron galerii i ani jednej dobrej foty ...
    Zmień hobby , o ile w ogóle fotografia to twoje hobby.

Ostatnie zdjęcia to już w ogóle żenada.
    Czy Ty się dobrze czujesz ?
    Jacek Paduszyński
    40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astro

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Moim zdaniem, o ile przejawiasz dość duży talent do bycia dobrym i uważnym krytykiem, o tyle sam aparatu nie powinieneś dotykać ... 156 stron galerii i ani jednej dobrej foty ...
    Ostatnie zdjęcia to już w ogóle żenada.
    Miło mi, że masz jakieś zdanie o moich zdjęciach. Proponowałbym jednak podeprzeć je konkretnymi przykładami błędów, które popełniłem, bo inaczej opinia taka spływa po mnie jak po kaczce.

Kolejna pani :

040.

041.

042.

043.

044.

045.

Zablokowany

Domyślnie

Proszę bardzo:
    040 - nierówne kolory i ilość płynu w kieliszkach, różna odległość między czaszą kieliszka a stołem, odblask na sukience
    041 - leci na lewo, ale widocznie mogłeś być tylko z prawej strony, w kieliszku po lewej dwa światła, w tym po prawej tylko jedno
    042 - nierówna winieta, brzydko wygięty kciuk, brak ostrości
    043 - ucięte wzory na sukience, ucięte biodro, leci na lewo
    044 - mogłeś faceta przy klawiszach poprosić o wyjęcie papierka po batonie z kieszeni? odwraca uwagę, poza tym to fatalne światło pod nutami, brzydka prawa ręka
    045 - artystka zasłania ręką gryf gitary, pupą pudło drugiej gitary i w dodatku ma kompletnie nienaturalnie wygięte kolano, no i ma zbyt długą sukienkę, o tym co jest w lewym dolnym rogu nie wspominam z litości
    niestety, musisz popracować dalej :-)

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Od razu lepiej się czyta. Na niektóre rzeczy (długość sukienki, rozmieszczenie kieliszków i ilość płynu w nich, papierek po batonie) nie miałem wpływu. Z resztą uwag (oprócz tego, że coś "leci" - jakby w zdjęciach koncertowych było cały czas prosto, to znudziłoby się po 3 zdjęciach) ośmielę się zgodzić. Już dawno nie widziałem tak sensownego (ale pewnie i tak trochę ironicznego) komentarza do moich zdjęć. Dzięki!

Domyślnie

Proszę bardzo:
    ilość płynu w kieliszkach, różna odległość między czaszą kieliszka a stołem,
    brzydko wygięty kciuk,
    045 - artystka zasłania ręką gryf gitary, pupą pudło drugiej gitary i w dodatku ma kompletnie nienaturalnie wygięte kolano, no i ma zbyt długą sukienkę, o tym co jest w lewym dolnym rogu nie wspominam z litości
    niestety, musisz popracować dalej :-)
    Przepraszam, dopiero zaczynam w fotografii i duzo sie ucze, czytam, ale to co Pan napisal doprowadzilo mnie do ataku smiechu mieszanego z niedowierzaniem.
    Rozumiem komentarze o kadrowanie, ostrosc, barwe, no cokolwiek, ale o zbyt dluga sukienke czy zle wygiety kciuk?!
    To jak jakby miec pretensje do calego swiata, ze woda jest mokra!
    Sa rzeczy na ktore Micles nie ma zadnego wplywu, a ich poprawianie w Photoshopie byloby mozolna i bezsensowna praca.

No offence
    Pozdrawiam
    Marek
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    PS. Czy moglbys mi powiedziec jak uzyskujesz tak niesamowita ostrosc? Czy to sprawa obiektywu czy duzo poprawek w Photoshopie?
    Ostatnio edytowane przez Willy ; 13-06-2010 o 21:35 Powód: Automerged Doublepost

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Willy Zobacz posta
    Czy moglbys mi powiedziec jak uzyskujesz tak niesamowita ostrosc? Czy to sprawa obiektywu czy duzo poprawek w Photoshopie?
    To wcale nie jest niesamowita ostrość. Głównym czynnikiem wpływającym na to, że wydaje ci się, że jest ostro, jest dobre wyostrzenie zdjęcia po pomniejszeniu. Polecam zagłębić się w wypociny Janusza Body, naszego forumowego speca od teorii : http://canon-board.info/showthread.php?t=19955

Krótko o moim workflow w aspekcie ostrości:
    1)Wszystko zaczyna się od 5d2 + Samyang 14 2.8/C 35L/C 70-200 2.8L, najczęściej przysłona maksymalnie otwarta, zatem mogłoby być ostrzej. Fotografowane zawsze w RAWach.
    2)Zgranie zdjęć na komputer, selekcja, zaimportowanie RAWów do Lightrooma, obróbka globalna w Lightroomie. Wyostrzanie na 0, odszumianie w zależności od zastosowanego ISO : przykładowo dla 100 odszumianie w kolorze na 10, dla 1600 25-35.
    3)Eksport do TIFF 16bit ProPhoto
    4)Obróbka lokalna w Photoshopie
    5)Konwersja do 8bit sRGB i zapis do JPGów
    6)Pomniejszenie do 800pix po dłuższym boku i wyostrzenie akcją Janusza Body.

Domyślnie

Dziekuje serdecznie za odpowiedz. Jutro pstrykne pare fotek i przetestuje jak to wychodzi Jesli cos pokrece, to moglbym liczyc na mozliwosc ponudzenia pare minut na PM?
    Dziekuje i koncze by nie off-topowac
    Pozdrawiam
    Marek

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jesli cos pokrece, to moglbym liczyc na mozliwosc ponudzenia pare minut na PM?
    Jeżeli będzie to bardzo konieczne, to ewentualnie tak, ale wszystko idzie znaleźć w internecie. Wystarczy umieć sformułować odpowiednie zapytanie dla wujka google. Mogę poratować jeszcze jednym wątkiem : http://canon-board.info/showthread.php?t=46237

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Przepraszam, dopiero zaczynam w fotografii i duzo sie ucze, czytam, ale to co Pan napisal doprowadzilo mnie do ataku smiechu mieszanego z niedowierzaniem.
    Rozumiem komentarze o kadrowanie, ostrosc, barwe, no cokolwiek, ale o zbyt dluga sukienke czy zle wygiety kciuk?!
    To jak jakby miec pretensje do calego swiata, ze woda jest mokra!
    Sa rzeczy na ktore Micles nie ma zadnego wplywu, a ich poprawianie w Photoshopie byloby mozolna i bezsensowna praca.

No offence
    Pozdrawiam
    Marek
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    PS. Czy moglbys mi powiedziec jak uzyskujesz tak niesamowita ostrosc? Czy to sprawa obiektywu czy duzo poprawek w Photoshopie?
    zapoznaj się z pojęciem ironii...
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

046.

047.

048.

049.

050.

051.

052.

Strona 157 z 345 PierwszyPierwszy ... 57107147155156157158159167207257 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów