Strona 128 z 345 PierwszyPierwszy ... 2878118126127128129130138178228 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 271 do 1 280 z 3447

Wątek: [micles] Jeszcze raz ja.

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

Ja to odczytałem jako wypowiedź osob postrzegających barwy w odmienny sposób

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Allxages, ja w kwestii kolorów nic nie sugeruję. Jestem 'color blind' od urodzenia. Nie rozróżniam niektórych odcieni czerwieni, zieleni i żółci. Do dzis myslalem, ze jestem po prostu daltonista. Sergiusz mi uswiadomił, ze w moim przpadku 'daltonizm' to "Pikuś"...
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

to ten sweter nie jest brązowy?

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No ja też szczerze mówiąc oczekuję wyjaśnienia tego :
    Cytat Zamieszczone przez madc0w Zobacz posta
    Daltonista pozdrawia
    Bo nie wiem ocb.

Początki nałogu Awatar Troyan

Domyślnie

No to znaczy tyle że SzalonaKrowa jest daltonistą Nie dość że z barwami to i ze zrozumieniem tekstu macie problem haha
    Założyłem sobie FOTOBLOGA

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Allxages, ja w kwestii kolorów nic nie sugeruję. Jestem 'color blind' od urodzenia. Nie rozróżniam niektórych odcieni czerwieni, zieleni i żółci. Do dzis myslalem, ze jestem po prostu daltonista. Sergiusz mi uswiadomił, ze w moim przpadku 'daltonizm' to "Pikuś"...
    Miałem kumpla, który miał problemy z odcieniami czerwonego i był malarzem, ale na ASP go nie przyjeli z powodu problemu wzroku. Miał tendencje do dawania wszędzie pomarańczowych odcieni ;-)

Zatem podziwiam robić zdjęcia z taką wadą...

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

histogramy robią swoje a zdjęcia mają lekko ciepła barwę i juz

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Zatem podziwiam robić zdjęcia z taką wadą...
    Nie jest z daltonizmem tak jak sie niekiedy wydaje ludziom widzacym prawidłowo. Każdy z nas widzi inaczej barwy. Nie ma dwóch osób, które te same barwy widzą identycznie. Daltonista widzi je poprostu trochę inaczej.
    Niestety, jest to wada dyskwalifikująca w wielu dziedzinach zycia,. Nie moge byc zawodowym kierowcą mimo, ze robię cca. 70 tysięcy km rocznie amatorsko. Nie przyjeto mnie do technikum fotochemicznego, bo nie umiałem odczytac numerów na testowych tablicach barwnych, nie mogłem zostać pilotem Mig'a, rowniez z tego samego powodu
    Niektórych rzeczy "nie wolno' robic bedąc "daltonistą", to fakt. Nie znaczy jednak, że "nie można". Malarz Artur Grottger również mial wadę postrzegania barw, co nie przeszkodzilo mu byc swietnym malarzem Dlatego moze rownież ja chetniej ogladam zdjęcia albo komiksowo kolorowe, albo utrzymane w tonacji starych fotografii...

Daltonisci mają jeden powazny problem z internetem. Nie wszystkie strony są robione z pamięcia o nich i czasami sa kompletnie nieczytelne. Ale i na to są sposoby np: http://www.colblindor.com/2006/04/10...b-page-filter/

A wracając do zdjęć Micles'a, to to na tle kafelków sie podoba. Ale nadal przydaloby sie światło bardziej z góry.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

426.

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

a to fajne
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Strona 128 z 345 PierwszyPierwszy ... 2878118126127128129130138178228 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów