Jeszcze nie. Pewnie w dalszej przyszłości nabędę, ale jak na razie nie odczułem takiej potrzeby - ja to raczej w drugą stronę - mi za ciemno zazwyczaj.
Robiliśmy od 13:30 do 17, głównie we wnętrzu, gdzie jak wiadomo jest ciemno. Ostatnia fota jest na tarasie, nad modelką sufit (od podłogi jakieś 4-5m), po prawej (patrząc naszymi oczami) budynek, po lewej 3m drzewka, nad drzewkami bielutkie bezsłoneczne niebo. Akurat tak wyszło, że nie świeciło za mocno. Nawet iso200 na tej fotce jest, także jeszcze zapasu było, a jak nie, to HSS (pomimo posiadania i używania Yongnuo (przestawiłem się) noszę ze sobą kabel ETTL i przedłużacze PS/2 w plecaku), bo lampa pomimo disha spokojnie ogarniała (na ostatniej fotce pewnie coś koło 1/4-1/8).
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Głupia buźka "8)" i brak możliwości edycji postów argh!
Kurde, nie wierzę - też na to zwracałem uwagę, jeszcze podczas robienia zdjęcia! Ale inaczej nie pasowało - ciąć wyżej = albo bardzo blisko paska i wtedy jest za blisko, albo nad paskiem i wtedy mamy strasznie dziwne "coś" czarnego zamiast tułowia i nie wiadomo w sumie co to jest. A w drugą stronę - w dół - nie dało rady, bo siedziała okrakiem na filarze i byłoby nie teges...Według jakiej szkoły? Jak będziesz chciał do książki/LUSTRZANKI na ilustrację, to pisz śmiało, pomyślimy.
422.