Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3447

Wątek: [micles] Jeszcze raz ja.

Mieszany widok

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jeszcze nie. Pewnie w dalszej przyszłości nabędę, ale jak na razie nie odczułem takiej potrzeby - ja to raczej w drugą stronę - mi za ciemno zazwyczaj.

Robiliśmy od 13:30 do 17, głównie we wnętrzu, gdzie jak wiadomo jest ciemno. Ostatnia fota jest na tarasie, nad modelką sufit (od podłogi jakieś 4-5m), po prawej (patrząc naszymi oczami) budynek, po lewej 3m drzewka, nad drzewkami bielutkie bezsłoneczne niebo. Akurat tak wyszło, że nie świeciło za mocno. Nawet iso200 na tej fotce jest, także jeszcze zapasu było, a jak nie, to HSS (pomimo posiadania i używania Yongnuo (przestawiłem się) noszę ze sobą kabel ETTL i przedłużacze PS/2 w plecaku), bo lampa pomimo disha spokojnie ogarniała (na ostatniej fotce pewnie coś koło 1/4-1/8).
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Głupia buźka "8)" i brak możliwości edycji postów argh!
    Cytat Zamieszczone przez eminesia Zobacz posta
    Obcięcie w biodrach powoduje, że dziewczyna wygląda, jakby miała je ogromne. Poza tym podoba mi się to zdjęcie, acz cień pod okiem prawym mógłby zniknąć
    Kurde, nie wierzę - też na to zwracałem uwagę, jeszcze podczas robienia zdjęcia! Ale inaczej nie pasowało - ciąć wyżej = albo bardzo blisko paska i wtedy jest za blisko, albo nad paskiem i wtedy mamy strasznie dziwne "coś" czarnego zamiast tułowia i nie wiadomo w sumie co to jest. A w drugą stronę - w dół - nie dało rady, bo siedziała okrakiem na filarze i byłoby nie teges...
    Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Bardzo dobry szkolny przykład jak nie fotografować. Wyrastający z głowy słup.
    Według jakiej szkoły? Jak będziesz chciał do książki/LUSTRZANKI na ilustrację, to pisz śmiało, pomyślimy.
    422.
    Ostatnio edytowane przez micles ; 05-05-2010 o 00:29 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Po iluś tam złych przykładach, które w czasopiśmie stałyby się dobrymi (przykładami) Przydałoby się z jedno zdjęcie choćby jako takie. Mogę napisać o położonych kierunkach oświetlenia, czy samym świeceniu a la hellowen ale to bez sensu skoro z głowy wyrasta słup. Reasumując: fajna modelka, fajne plenery, sporo sprzętu tylko fotograf...( tu wpisz odpowiednie słowo, za które obskoczyłeś bana)
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Uprawnienia umieszczania postów