Użyj kilku lamp.
Użyj kilku lamp.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
W cuda wierzysz ?
Co do 369 to wszystko, poza samą modelką, rzeczywiście nie korzystne , w szczególności światło. Jak ktoś już napisał, w klimacie NK.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Dodatkowa lampa może by coś poprawiła. Tak myślę choć nie mam doświadczenia w tym temacie, bo sam mam tylko jedną lampę.
Ostatnio edytowane przez jacapa ; 20-04-2010 o 09:50 Powód: Automerged Doublepost
Jacek Paduszyński
40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astro
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Co bym nie napisał to i tak nie zrozumiesz http://canon-board.info/showpost.php...&postcount=284 Ile można wkoło to samo.
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
Na tym zdjęciu akurat druga strona ręki nie odbiega ładnością od tej pierwszej. Przynajmniej według mnie.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Kiepska wymówka. A do czasu gdy nie pożyczysz/nie nazbierasz na te kilka lamp i wyzwalaczy to po prostu nie pokazuj na siłę tak niedorobionych zdjęć, ratując się kiepskimi wymówkami czy budżetem.
Bardziej by Cię uratowało kreatywne wykorzystanie światła zastanego niż trzepnięcie byle jako z lampy. Niestety tak ścisły umysł jak Twój nie potrafi się rozluźnić by choć na moment dopuścić kreatywność.
I to jest dopiero odpowiednia wymówka - "nie potrafię" a nie "kup mi lampy" .
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Aha... czyli u miclesa zdjęcia się same robią, bez udziału umysłu? Podpowiadam tylko gdzie szukać przyczyny nieudanych fotek. Najczęściej to właśnie w umyśle fotografa.
Ktoś tu nawet na forum ma fajny podpis: "Fotografia jest jak seks. Jak nie ma uczucia to nawet najlepsza technika nie pomoże".