Strona 59 z 345 PierwszyPierwszy ... 949575859606169109159 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 581 do 590 z 3447

Wątek: [micles] Jeszcze raz ja.

Domyślnie

@Adso - spokojnie. Tylko 1348. Przecież dwa są całkiem niezłe

Początki nałogu Awatar Troyan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Ja byłem w pełni świadomy, że będą zdania za i przeciw. I nie zamierzam w żaden sposób przeciągać kogokolwiek na drugą stronę. Swoje zrobiłem, historię przedstawiłem. Więcej nie mogę. Na chodzenie 2 miesiące za jednym bohaterem jeszcze nie czas. Mentalnie jestem chyba jeszcze za młody.
    Micles, cały ten problem dotyczący zdjęć z żebrakami wziął się z tego, że Ty nie masz bladego pojęcia o co chodzi w fotografii humanitarnej (?), zaangażowanej społecznie. Niestety tak to juz jest, że jak fotograf chce się zajmować takimi tematami to musi wchodzić na tereny zarezerowane dla takich pojęć jak etyka, socjologia, kultura itp. Ty o tych rzeczach nie masz zielonego pojęcia (vide zachowanie z wystawieniem zdjęć do konkursu, wogóle ich publikacja bez zgody tych ludzi), zżera Cię trema przed podejściem z szerokim katem do człowieka, nie umiesz z ludźmi pogadać, ani rozładować atmosfery (vide styl Twoich odpowiedzi w tym wątku). To nie ma nic wspólnego z fotografią ale z czymś głębszym (czy chcesz tego czy nie). Poczytaj sobie westęp Dalajlamy do książki Grarupa albo wstęp do albumu "Workers" Salgado, może wychwycisz o co chodzi. W tego typu fotoreportażu jakość fotografii wynika z jakości zaangażowania w temat fotografa, z obeznania ze wszystkimi aspektami złapanego momentu. Tu chodzi o złapanie esencji zjawiska a nie poprawne kadrowanie i ustawienie czasu na guziku, obrażasz wszystkich nas pisząc o takich trywialnych rzeczach.

I na koniec o się rozpisałem: zostaw taką fotografię innym, nie umiesz tego robić, nie ma w tym "mięsa" (jak to mówi T. Tomaszewski), skup się na militariach, sporcie i studio. Życie takie jest że niestety, trzeba czasem zaakceptować fakt, że człowiek się do czegoś nie nadaje. Wyjdzie Ci to na zdrowie
    Założyłem sobie FOTOBLOGA

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Troyan Zobacz posta
    [...]
    I na koniec o się rozpisałem: zostaw taką fotografię innym, nie umiesz tego robić, nie ma w tym "mięsa" (jak to mówi T. Tomaszewski), skup się na militariach, sporcie i studio. Życie takie jest że niestety, trzeba czasem zaakceptować fakt, że człowiek się do czegoś nie nadaje. Wyjdzie Ci to na zdrowie
    Krajobrazy bracie, rob krajobrazy..

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Parteq Zobacz posta
    Krajobrazy bracie, rob krajobrazy..
    Zrobiłem bracie, zrobiłem! Już zgrywam.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Karkonosze - Zima 2010
    (15.02 - 21.02, noclegi : 2x Szrenica, 1x Szklarska, 2x Karpacz)

224. Zadowolony
    (autoportret Lką also known as biegam w śniegu po kolana do z'prefocus'owanego miejsca w 10s samowyzwalacza )
    Ostatnio edytowane przez micles ; 22-02-2010 o 02:58

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Plasterki można skleić. Może lepiej zmielić i rozsypać na wietrze?
    Nikt nie czytał Kajko i Kokosza

A co do zdjęcia powyżej - taka minę powinieneś mieć po a nie przed wejściem na szczyt .

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Klasyka komiksu. Ale nie wczytywałem się. Co do zdjęcia to lipa. Niewidoczny punkt podstawy. I jakiś dziwny kwadrat. Znacznie lepiej by było jak by to drugi plan był ostry z korzyścią dla pierwszego.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Klasyka komiksu. Ale nie wczytywałem się. Co do zdjęcia to lipa. Niewidoczny punkt podstawy. I jakiś dziwny kwadrat. Znacznie lepiej by było jak by to drugi plan był ostry z korzyścią dla pierwszego.
    E, tam lipa... czepiasz się.
    Modne kwadraty, to oczywista ucieczka od centralnego kadru, co w moim odczuciu ma tu miejsce i tyle.
    Fota sympatyczna, uśmiechnięta i zimowa
    C-F-K - forever

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Sylwetka na pół wysokości kadru przy 170mm na cropie... Nieźle biegasz

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Nikt nie czytał Kajko i Kokosza
    Rozumiem, że porównałeś nas wszystkich do Zbójcerzy, ale Micles z żadnej strony nie przypomina ani Kajka, czy Kokosza, ani Mirmiła, ani też Łamignata... Czyżbyś sugerował, że jest podobny do Jagi...?

Hmmm...

A Zdjęcie jak na pamiątkę z gór może być. Widać na nim i Miclesa i górę. Jakby wydrukować je na normalnym papierze fotograficznym, to i miejsce na wpisanie tekstu "Pozdrowienia z Westerplatte 2010" się znajdzie...
    Ostatnio edytowane przez mc_iek ; 22-02-2010 o 10:26
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Strona 59 z 345 PierwszyPierwszy ... 949575859606169109159 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów