Strona 341 z 345 PierwszyPierwszy ... 241291331339340341342343 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 401 do 3 410 z 3447

Wątek: [micles] Jeszcze raz ja.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Widzisz, książki niosą ze sobą, zazwyczaj, treści nieco lepszej jakości. Nie mówię że net jest zły, ale popatrz w ten sposób. Po co ktoś, kto może za swoją wiedzę dostawać pieniądze, miałby ją bezpłatnie upubliczniać w sieci? Hobbysta, który jak sama nazwa wskazuje robi coś dla własnej przyjemności, wiedzą się podzieli, czerpiąc z tego dalszą satysfakcję, ale zawodowiec z rozległą praktyczną wiedzą raczej nie będzie wyrywać się przed szereg.
    Zazwyczaj. Czasami zdarzają się jednak wybitne porażki dydaktyczne A w tematyce wspinaczki i pochodnych, wolę na taką porażkę dydaktyczną nie trafić osobiście. Ostatnio na przykład na kursie nie powiedziano nam o możliwości złego skrócenia Daisy Chain, o której jeszcze przed zakupem mojej sztuki dowiedziałem się właśnie dzięki research'owi w internecie. A w książce mogłoby w ogóle nie być o tym napomknięte.

Z drugiej strony uważam, że filmy np na TYM kanale są treściwe i raczej zaufane. A wrzucają prawdopodobnie dlatego, że robią sobie tym reklamę ich kursów i szkoleń.

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Mam nadzieję, że jednak nie będziesz się na podstawie takiej wiedzy brał za wycinkę drzew dla dobra swojego i bliźnich
    Oczywiście że nie. Dlatego też wydaję kasę na te wszystkie kursy żeby zdobyć wiedzę "oficjalnie", ale i tak 90% informacji już nabytych potwierdzam, a 10% to zazwyczaj "sprytne spostrzeżenia" instruktorów wyrobione poprzez lata doświadczeń w danej dziedzinie.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Oczywiście że nie. Dlatego też wydaję kasę na te wszystkie kursy żeby zdobyć wiedzę "oficjalnie", ale i tak 90% informacji już nabytych potwierdzam, a 10% to zazwyczaj "sprytne spostrzeżenia" instruktorów wyrobione poprzez lata doświadczeń w danej dziedzinie.
    Nie wiem czy piszemy o tym samym ale jeśli mowa jest o wycince drzew zarówno sekcyjnej jak i typowo leśnej czy nawet pielęgnacyjnej to oprócz kursów niezwykle ważne jest doświadczenie. Czego ani na kursach ani przed kompem nie nabędziesz. Zapewniam Cię że jeden dzień w lesie nauczy Cię więcej niż 100 godzin kursu :cool:. To akurat taka dziedzina gdzie teorii nie ma zbyt dużo za to praktykę nabywa się latami i to najlepiej niezbyt szybko i ucząc się na błędach cudzych, a nie własnych.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 19-04-2012 o 23:56
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Do samej wycinki mi nie spieszno, bo ja inne kilogramy wolę wciągać na drzewo, takie co to robią kłap kłap, a nie wrrrrrrryyyn!

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Zimowisko Harcerskie Poznańskiej Czarnej Trzynastki 2012
    http://www.canon-board.info/showpost...postcount=3304
    http://www.canon-board.info/showpost...postcount=3305

A teraz porównaj sobie to do tego:
    http://www.leica-oskar-barnack-award...ichal-wilk-1/1

I wyciągnij wnioski. Najlepiej dużo wniosków

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Fantastyczne - rzadko się coś takiego ogląda.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    I wyciągnij wnioski. Najlepiej dużo wniosków
    1) Mam dobre zakończenie
    2) Foty w galerii Leici, B&W i z dużym szumem = +100 do fajności

Nie no, fajne fajne. I nawet Polskie.

Początki nałogu Awatar polm

Domyślnie

1) Mam dobre zakończenie
    2) Foty w galerii Leici, B&W i z dużym szumem = +100 do fajności

Nie no, fajne fajne. I nawet Polskie.
    Inne w klimacie, ale nie znaczy, że takie znowu mega te nagrodzone zdjęcia.
    Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Jakie one nagrodzone? Zgłoszone do konkursu przez autora po prostu. Wyników jeszcze nie było.

Dopiero zaczyna Awatar polon
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

985. podoba mi się kompozycja - stoją dość kadrowo Ci goście ale jakiś dziwny promień kosmitów ma wokół siebie ten pan po prawej :/

Strona 341 z 345 PierwszyPierwszy ... 241291331339340341342343 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów