Strona 312 z 345 PierwszyPierwszy ... 212262302310311312313314322 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 111 do 3 120 z 3447

Wątek: [micles] Jeszcze raz ja.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    trochę ZNACZNIE ograniczone
    Trochę czy znacznie?
    Swoją drogą ciekawe kiedy dostaniemy możliwość zmiany balansu bieli pędzlem korekcyjnym. Nienawidzę obróbki czegoś takiego:

I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No wiesz, nawet i zwykłym MS Paintem idzie zrobić dobrą sztukę, także zależy od punktu widzenia Osobiście lubię manipulowanie maskami na wszelakiego rodzaju sposoby, o których LR jeszcze nie śnił i na 98% nigdy się ich nie dorobi, bo od tego w końcu jest PS, ale mogliby chociaż ciutkę jeszcze dorzucić (jakieś selection toole). No i tak jak mówiłeś, WB też by się przydał

Dopiero zaczyna Awatar matefusz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    ...Swoją drogą ciekawe kiedy dostaniemy możliwość zmiany balansu bieli pędzlem korekcyjnym. Nienawidzę obróbki czegoś takiego:

To zdjęcie zostało zrobione pod parasolem (jakaś coca-cola?), więc nie ma co na siłę balansu ustawiać. Taki urok tej foty

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matefusz Zobacz posta
    To zdjęcie zostało zrobione pod parasolem (jakaś coca-cola?), więc nie ma co na siłę balansu ustawiać. Taki urok tej foty
    Parze młodej też powiesz, że "a tu słońce padało przez witraż, taki urok kościoła"?

Początki nałogu

Domyślnie

W Sremie jest kosciol garnizonowy - z jednej strony witraze cieple, z drugiej zimne . Z jednej strony fotki lodowte, z drugiej gorace - trzeba wysrodkowac, aczkolwiek ma swoj urok!

Dopiero zaczyna Awatar matefusz

Domyślnie

Parze młodej też powiesz, że "a tu słońce padało przez witraż, taki urok kościoła"?
    Wesele to już inna sprawa. Aczkolwiek zdjęcie z witrażem w tle (lub światłem padającym z niego) też może mieć swój urok

Domyślnie

Ustawić ekspozycję "na niebo" czy "na mnie"? Bo na jednej, niełączonej fotce nie zmieszczę tej rozpiętości
    660 ok, mogłem próbować na iso6400 (teraz jest 3200, 2.8, 1/20)
    663 : bardziej z daleka, ale w poziomie, proszę bardzo :

663b.

Niestety, przymknąłem tyle ile mogłem maksymalnie (3200 jak można to unikam, a dłuższych czasów utrzymać nie dało rady) i pomimo tego czarne stópki nadal dość mocno rozmyte (ah, ten przeklęty fullframe ;D)

668 raczej mogę się zgodzić, mogłem wyższe iso spokojnie dać, albo poczekać aż dziewczyna nie będzie się tak dynamicznie poruszać
    672 specjalnie zrobiłem z autem - bez niego byłaby bardziej pusta, "ot tak" pierdyknięta. A tak to jakąś metaforkę można sobie dorobić, że powrót do korzeni (wędrownictwo) vs cywilizacja (wygodnictwo), czy coś...
    673 też specjalnie
    Dzięki za konstruktywną krytykę, którą na tym forum jak na lekarstwo
    663b. A gdybyś nastawił ostrość w połowie ( tych foteli ) to miałbyś i stópki i twarz ostrą - popatrz jak na tym zdjęciu rozkłada się głębia ostrości

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Jeżeli tak było,to czemu nie?
    Kreowanie sztucznego świata ,lub przedstawianie mozliwie wiernego jego odzwierciedlenia to IMHO prawo fotografa.
    Inna sprawa to oczekiwania klienta i uzgodniony z nim wygląd ,styl zdjęć
    To już sprawa gustu i poziomu odboru oraz realizacji.Z tym dyskutowac byłoby trudno..

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomekqrrr Zobacz posta
    663b. A gdybyś nastawił ostrość w połowie ( tych foteli ) to miałbyś i stópki i twarz ostrą - popatrz jak na tym zdjęciu rozkłada się głębia ostrości
    Robiłem tak (zarówno i na środek, jak i "2 fotele przed nią" i inne kombinacje). Nie podobało mi się to, że środkowy fotel jest ostrzejszy od niej i ostateczna decyzja - na nią.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matefusz Zobacz posta
    Wesele to już inna sprawa.
    Bo ja wiem czy inna. Np. ja podchodzę tak samo do pstryków z wakacji, jak do repo z wesela, równając w górę oczywiście.

Strona 312 z 345 PierwszyPierwszy ... 212262302310311312313314322 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów