kup korex i wywołuj sam - to naprawdę łatwe a do tego niezła zabawa
kup korex i wywołuj sam - to naprawdę łatwe a do tego niezła zabawa
Jak robię 3 klisze na rok, to mój proces uczenia się wywoływać trwałby rok (strzelam w ciemno, że pierwsze 3 klisze poszłyby w piach ;D). No i jeżeli specjalista zostawia odciski paluchów, to co dopiero ja![]()
Ale tak, myślę o tym.
Ostatnio edytowane przez micles ; 20-08-2011 o 13:06
Rozumiem, że masz 5 lat i fascynuje Cie wszystko dookoła, również kupowanie w biedronce?
Równie dobrze mógłbyś te zdjęcia umieścić w reportażu zamiast z wycieczki w góry w repo z wycieczki na mazury, nad morze (bałtyckie, czarne, śródziemne, whateva) czy do babci w pcimiu dolnym.
Te klatki nie mają żadnego charakteru i nie mówią nic o Twoim wyjeździe w góry.
Zachowujesz się czasem jak 5-latek który dostał od taty aparat i napierdziela wszystko co w około - temu ostatniemu setowi bliżej do tego niż do reportażu...
Tylko 712 jest naprawdę dobre. 702 jest po prostu wesołe 713 może służyć za zakończenie, takie pożegnanie na dworcu, jednak równie dobrze 712 tez może spokojnie kończyć całe repo dlatego pisałem poprzednio, że maks. 3klatki ale i tak 1 jest ogólnie dobra...
Teraz dalej.
Rozumiem, że za tak potraktowaną kliszę z portretami nie zapłaciłeś ani grosza? Ja bym jeszcze im kazał zwrócić co najmniej równowartość kliszy...
Następny "street" - jak to zwykle słabiutki.
729 jest ok. 732 też fajne i 740.
Poza tym wołanie kliszy jest banalne, chcesz to Cię nauczę :-P
Skoro ja mogłem robić to jako 12-latek i spaprać tylko 1 kliszę (ale wtedy beczałem :-P )to dasz radę :-D
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
Bo to nie jest materiał z cyklu reportaż do NG, tylko taka bardziej relacja/dokumentacja całego przekroju wyjazdu. Przy Biedronce faktycznie nie czułem mega potrzeby dokumentowania - zrobiłem kilka klatek, z czego te dwie (705 i 706) uważam za w miarę ok, a 704 poszło żeby było wiadomo, że to market. 703 musi być, żeby było widać, że to już wyjazd z gór i że powrót się zaczyna, 707 i 709 głównie dlatego, żeby pokazać, że nawet na spokojne zjedzenie obiadu nie mieliśmy czasu, a 710 wstawiłem, żeby jakoś odgrodzić podróż jednym pociągiem (ten taki tramwajowaty szynobus czy jak mu tam) od podróży drugim pociągiem (takim normalnym, z przedziałami).
Dalej :
Będę bronił rękoma i nogami zbiór <731,736>, no i wiadomo, 740 też.
729 aż takie rewelacyjne to to nie jest![]()
Zdjęcia są poprawne, jak wspomniano, lecz jest ich po prostu za dużo. Nawiązuję do harcerzy.
Reportaż w magazynie, gazecie itp. to max 3-4 zdjęcia, które muszą mówić o wszystkim i być esencją tekstu. Lub bez tekstu mówić o wszystkim (dla mnie to niedoścignione).
Tyle od laika
722. to jest ludź... ?
Żebyście mogli ocenić ile % zdjęć wykonanych przeze mnie analogiem jest "dobrych"? Coś na kształt http://www.youtube.com/watch?v=-V_F_MDfB2g
Done.
a to pisz, ze nie wiesz co wybrac i po to wrzucasz zeby pomoc ci odrzucic gnioty ;-)
o co chodzi na 731 i 732? Bo z tych przez Ciebie oznaczonych jako wyselekcjonowane, to o ile reszte od bidy by wzial, to tych dwóch nie czaję
Czemu porozbierani są ci obcokrajowcy ? To już tak słabo z nimi, że nie stać ich na ciuchy?
Na poważnie, to nie rozumiem koncepcji tego topless.
No i fatalna jakość. Szkoda, mogłoby być naprawdę cacy, bo pomysł był, ale sporo zabrakło tego czegoś, no wiesz...
A harcerze i tak mi się podobają.
Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.