Wziales dwa body w gory?
Robiles to repo harcerkom na umowe/zlecenie/fak. vat?
No a co bym zrobił jakby mi piątka padła na samym początku? Pojechał do domu? Bez aparatu czuję się jak bez ręki, to już zakorzenione, to styl życia. No, życia może nie, ale wycieczki - na pewno.
No i 70-200 z rozłożoną osłoną nie wchodzi nawet do Canonowego case'a od 300/4, a składać i rozkładać osłony w kółko nie będę. Body jako wieszak na szkło - polecam.
Ostatnio edytowane przez micles ; 19-08-2011 o 01:43
No a ile takie 50d waży, let me see... 730g bez baterii. No to niech będzie 1kg. Lens case 500g.
Nie uważasz, że 500g to niedużo jak za backupową puchę?
Dla mnie 50d jest bezcenny - do momentu kiedy mam działającą piątkę, 50d jest wieszakiem - sprzedać nie mogę, bo backup musi być. Używać nie mogę, bo piątka daje 100x lepszy obrazek. Jest tylko na wszelki wypadek.
Pozostałe aspekty z powodzeniem rozwiązuję/godzę się na nie. Sprzedawać ani 50tki, ani Lki nie zamierzam, więc rysować się mogą do woli, a żeby się jedno z drugim popsuło, to trzeba być na prawdę zdolnym (przy tym co ten sprzęt u mnie przeżył, mogę tak powiedzieć)
Co do butów to miałem podobną sytuację kiedy przemokły na amen, chodziłem już w potoku, nie po kamieniach ani deskach które i tak były zamoczone we wodzie...
Jeśli chodzi o prowizoryczne rozwiązania... Podobno takie są najlepsze. Myślę, ze chodzi Ci o te pokrowce na eLki które dają do szkieł, ciekawe rozwiązanie![]()
A co do tego rozwiązania z body przez szyje i pod ramieniem to patentowałem już ten sposób podczas wchodzenia po drabinkach w słowackim raju żeby czasami mi samo body na szyi nie zostało![]()
Canon: 550D + BG-E8 / 18-135 IS / 50 1.8 II*/ 100-400 4.5-5.6 L IS USM/ cpl, uv i inne.
*[in progress]
jak te łażenia i postoje były ok, to z tego ostatniego wziąłbym może z 2 maks. 3 zdjęcia (702,712,713). (oo tak bez 704-710 całe repo nie miało by sensu!! :-P )
Z poprzednich też wyrzuć co najmniej połowę i będzie można to gdzieś pokazywać :-P
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
O co chodzi w 704?
W tym całym wykopalsku zdjęć z "gór" fajne jest 712.
Poza tym jakbym dał choćby kompakta mojej siostrze, a później przygotował te zdjęcia odpowiednio w Photoshopie to poziom byłby ten sam. A to raczej micles nie jest na plus.
Te zdjęcia w ogóle nie mają żadnego klimatu. Są mniej lub bardziej poprawne, ale ciężko się zatrzymać na którymkolwiek na dłużej. Miałeś chociaż jakiś pomysł na te zdjęcia zanim dojechałeś na miejsce? Czy po prostu fotografowałeś chwila po chwili, zdarzenie po zdarzeniu? Bo tak to wygląda właśnie. Po prostu pamiątkowe zdjęcia z wycieczki dla mamy.
To co? Gdzie ten pomysł chłopaku?![]()